vineri, 2 mai 2008

DESPRE SEXUALITATE (Partea a II a)

Partenerul de viaţă, nu este nici jumătatea ta, nici lumea ta, nici viaţa ta! Nu gândiţi în termeni egoişti! Este egoism pur! Mai avem un pic şi ne închidem partenerul într-o colivie, considerând că este proprietatea noastră.

Fiecare este unic şi nu aparţine nimănui. Aceasta este libertatea, de a fi tu însuţi! Din păcate, oamenii vor să se agaţe tot timpul de cineva, ceva…
Există şi situaţii când, foarte mulţi dintre noi facem o pasiune pentru partenerul de viaţă. Din punct de vedere sexual, se întâmplă la fel….

Bărbatul, gândeşte ceva de genul: “Aceasta este femeia mea!” Dragi bărbaţi, terminaţi cu prostiile! Femeia nu este proprietatea nimănui! Nici măcar faptul că ai un certificat de căsătorie nu justifică faptul că este femeia ta. Dar egoul, este mereu gata să intervină şi să distrugă totul! Egoul este o molimă! Continuaţi în felul acesta şi totul se va duce de râpă. Îmi pare rău că o spun, pentru că sunt bărbat şi eu…..Însă, sincer să fiu, am impresia că femeile sunt mult mai înţelepte! Cu cât încercăm să părem mai “macho“, cu atât avem toate şansele să avem eşecuri în dragoste. Eu înţeleg că toţi ne tragem din animale, cu toate acestea…..

Din câte ştiu, cu toţii avem o conştiinţă, nu-i aşa? Se pare că, D-zeu a decis să ne ofere şansa să ne depăşim instinctele animalice….Utilizaţi acest instrument! Există femei cărora le plac bărbaţii puternici şi macho,…,însă credeţi-mă că, în curând această plăcere o să dispară. Toţi bărbaţii aşa zis macho, sunt de fapt foarte periculoşi…. Spun acest lucru întrucât, tendinţa acestora este să deţină controlul şi să aibă ultimul cuvânt în casă. De aici, până la certuri, scandaluri, bătăi, violenţă nu mai este decât un pas. Aşa că, stimate domnişoare / doamne aveţi grijă ce aduceţi la uşa voastră. Riscul vă aparţine…

Apoi, am observat că ne plac şabloanele. Foarte mulţi dintre noi cunoaştem expresiile: ”Femeia este sexul slab, iar bărbatul sexul puternic.” Ei bine, dragii mei,…,toate aceste expresii sunt non-sensuri. Nici bărbatul şi nici femeia nu intră într-o categorie. Toţi suntem egali în ochii lui D-zeu. Fiecare suntem minunaţi şi frumoşi. Femeile nu sunt mai frumoase decât bărbaţii şi nici bărbaţii nu sunt mai frumoşi decât femeile. Toţi suntem frumoşi…

Femeia este gingaşă precum o floare, este cea care aduce pe lume viaţa! Este o fiinţă magnifică! Bărbaţii ar trebui să o preţuiască şi să o iubească pentru simplul fapt că le aduce pe lume în dar un copil.. Însă, ştim ce se întâmplă în cele mai multe familii, nu vreau să intru în detaliu.
Bărbatul, este şi el minunat aşa cum este…Nici nu cred că pot să spun ceva care să-i umbrească imaginea.

Fiecare este minunat în felul său, pentru simplul fapt că, este diferit. Însă, din păcate ne comportăm stupid! Accentul cade pe sexul frumos, adică pe femeie,….,iar bărbatul este lăsat undeva pe planul doi; de parcă acesta ar fi sexul urât..

Filmele erotice au ca protagoniste femeile…Superb! Dar cu bărbaţii ce facem? Îi discriminăm? Simt că există discriminare! Un om înţelept nu poate face discrepanţe şi separatisme.
În natură, lucrurile stau cu totul altfel….De multe ori, în lumea regnului animal, masculul este cel frumos. Femela este mai ştearsă, nu prea iese în evidenţă cu nimic.

În cazul nostru, accentul cade pe femeie iar bărbatul este pe locul doi. Frumos! Credeţi-mă că, uneori când mă duc prin magazine, observ foarte multe articole de îmbrăcăminte destinate femeilor. Când mă duc la raionul de bărbaţi, nu prea am ce să aleg.. Nu există o gamă largă de produse destinate şi bărbaţilor….Ciudat!

Problema sexualităţii este vastă. Mereu aş mai avea câte ceva de spus…Însă, o să mă opresc aici spunându-vă tuturor: Faceţi din viaţa voastră o sărbătoare, nu un câmp de luptă. Războiul sexelor trebuie să înceteze odată pentru totdeauna. Iar în ceea ce priveşte sexualitatea…Are rolul ei, însă nu reprezintă totul. Încercaţi să fiţi centraţi în inimă şi mai puţin în cap, pentru că după cum ştiţi cu toţii, sexualitatea noastră are legătură directă cu capul …Atât pentru astăzi…

6 comentarii:

james crissilv spunea...

Dificila tema ti-ai ales. Este extrem de complexa si nu va putea fi niciodata acoperita. fiecare, barbat sau femeie are propria sa conceptie si propria sa realitate in ceea ce priveste aceste aspecte. de cele mai multe ori este un razboi intre perceptii si preconceptii.
ce cred eu. simplu. atunci cand doi oameni se inteleg in adevaratul sens al cuvantului vor fi frumosi indiferent de aspectul fizic si de ani, unul pentru celalalt si se vor simti bine din punct de vedere sexual.
Trebuie doar sa isi doreasca sa se inteleaga unul pe celalat in profunzimea eurilor lor.
apoi urmeaza acceptarea, dar nu aceea din obligatie sau din resemnare ci aceea ca rezultat normal al intelegerii.
pentru mine lucrurile sunt deci simple si pentru sotia mea la fel. noi ne intelegem si ne simtim reciproc. este secretul nostru.
o seara minunata iti doresc

Cristian spunea...

@james crissilv
Cele spuse de tine, scot in evidenta faptul ca sti in mare care sunt capcanele casniciei.De multe ori, oamenii traiesc din vise care mai tarziu se destrama.Esti o fiinta spirituala si de aceea gandesti asa...Insa din pacate, numarul celor care gandesc ca tine, este destul de mic.De asemenea, intuitia imi spune ca,oamenii care se casatoresc si incep sa faca mai mult de 1 copil, nu mai au prea multe sanse sa se redescopere pe sine.Exteriorul ii acapareaza foarte mult, astfel incat, de ei uita cu desavarsire.Este normal daca stam si ne gandim..Copii sunt prioritatea! Cu toate astea, multi dntre parinti, ajung sa gandeasca la fel cum gandesc parintii mei...Intr-o discutie purtata cu mama mea, zilele trecute, i-am spus:"Ai trei copii frumosi, ai o casa, ai un sot minunat care nu te-a atins niciodata cu o palma si cu toate astea, simt ca exista un gol in sufletul tau. De ce?".Mi-a raspuns afirmativ, ca asa este!In viata, trebuie sa renunti la ceva a continuat ea.Ma rog, pe vremuri erau alte timpuri si nimeni nu stia nimic despre cunoasterea de sine.Poate ca existau si exceptii, cine stie..
Apoi de 1 mai, dupa ce m-am intors de la Zoo, pe drum, m-am intalnit cu o fosta prietena cu care am copilarit.Acum are 2 copii, are un sot, are o casa.Are tot 32 de ani ca si mine..M-am uitat la ea si parca avea aceiasi varsta cu mama mea.Era foarte imbatranita la chip!Pusese cateva kilograme pe ea,dantura era intr-o stare nu foarte grozava,era obosita,stresata,etc.La un moment dat mi-a spus:"Cristi,cand ai de gand sa te insori?"I-am raspuns ca o sa ma mai gandesc..Iar ea mi-a raspuns:"Lasa, mai stai.Daca ar fi sa dau timpul inapoi, niciodata nu m-as mai marita".Sunt surprins de raspunsul ei!Comentariile sunt inutile...:)O zi minunata!

james crissilv spunea...

casnicia nu este decat un pretext pentru a justifica aceste aspecte mai putin placute. e o scuza si asta e de neinteles. cunosc suficient de multi oameni necasatoriti care sunt mult mai trecuti decat cei cu copii...
in realitate trebuie sa stii ce vrei de la viata. casnicia nu este un prizonierat. nu este o corvoada. e o utopie sau o imaturitate din partea unui om casatorit sa spuna acum nu mai pot sa fac cutare pentru ca sunt insurat. aiurea. si daca nu era tot nu putea sa faca sau era complice la o iluzie. ce fel de viata vrei, alege-o dar oricum vei sacrifica ceva. in sensul bun al cuvantului si nu in cel clasic de dictionar. daca renunt la niste lucruri care nu ma atrag sau ma atrag mult mai putkin decat ce am ales nu inseamna ca ma sacrific. autocompatimirea si mila celorlati sau dispretul personal sau cel general sunt generate de coloana vertebrala a mentaliitalii proprii si nu de statusul social.
mai lasam si pentru alta data.
o zi minunata iti doresc

Cristian spunea...

@james crissilv
Se pare ca am atentat la egoul tau..Vezi tu,oamenii cu bani de exemplu isi pot permite multe.Pot sa aiba o bona, pot de exemplu sa aiba servitori in casa, etc.Iar daca cuplul este si spiritual...Toate merg bine!Insa, nu uita ca la noi, lucrurile merg exact asa cum le-am precizat.Sunt convins ca in sufletul fiecarui om care a avut mai mult de un copil, cand depaseste o anumita varsta simte ca are un gol...Este imposibil sa nu-l ai!Doar daca dormi profund!Nu stiu cum sa-ti spun insa, citesc foarte bine omul.Nu trebuie nici macar sa deschida gura.Ochii, intotdeauna sunt cei care spun totul.Inteleg ca la tine toate lucrurile sunt super ok, insa nu generaliza.Abia reusesc sa schimb mentalitatea parintilor mei cu privire la viata, sa iasa din rutina de zi cu zi,sa de debaraseze de conditionari..Societatea din pacate mereu ne serveste pe tava acelasi lucruri.Crezi ca prin anii 70' oamenii erau spirituali si gandeau asa cum gandesc acum eu si multi altii?NU!Pentru ca nu aveai de unde sa sti toate aceste lucruri.Acum, oamenii sunt mai deschisi si vad altfel lucrurile..Cu toate acestea, mentalitatea este greu de schimbat.Foarte greu! Eu nu promovez ideea de a nu te casatorii si de a avea copii.Eu spun doar ca, depinde de fiecare cum ne oranduim viata.Pai tu crezi ca prietena mea din copilarie mai are timp de spiritualitate cand vine obosita de la schimbul III, iar cel mic ii spune:"Mama, ajuta-ma sa fac tema la romana ca nu stiu s-o fac" - iar ea saraca nu vede randurile de obosita ce este? Si la urma urmei, nu cred ca daca am venit pe pamant este absolul obligatoriu sa ma insor sau sa am copii..Dar noi, atat avem in cap!
Ador copii, pentru ca sunt creaturile cele mai inocente de pe pamant,sunt efectiv divini..Insa consider ca, viata pe pamant nu se rezuma la a face doar copii si a deveni bunic..Da, pentru marea majoritate asa o fi,insa pentru unii dintre noi nu reprezinta singura prioritate...
Apoi, depinde ce sacrifici!Daca te-ai sacrificat pe tine, in favoarea copiilor, nu inseamna ca esti intelept!Nici macar virtute nu se poate numi!Sunt multe de spus..

james crissilv spunea...

absolut, ai dreptate, viata nu inseamna doar copii sau urmarea fireasca de a deveni bunic. eu ma refeream stric la faptul ca relativ cu aceleasi probleme se confrunta si cei casatoriti si cei necasatoriti iar diferentele ni se par noua mai mari decat in realitate. si pentru o fiinta gingasa care vine de la munca in schimbul III si trebuie sa isi ajute copilul viata este mai usoara decat daca ar fi fost in aceeasi situati singura. sunt consecintele unor decizii, dar categoric viata e mai usoara in cuplu decat individual.
o seara minunata iti doresc

Cristian spunea...

@james crissilv
Tu spui, citez:"relativ cu aceleasi probleme se confrunta si cei casatoriti si cei necasatoriti iar diferentele ni se par noua mai mari decat in realitate."
Eh, lasa ca nu este asa!Oamenii care nu sunt casatoriti, nu sunt legati cu atatea lanturi.Crezi ca, poti sa-ti mai permiti sa mai mergi in excursii, sa te duci la film, sa mai mergi la petreceri cand esti casatorit si acasa te asteapta doi copii mici? Nu prea cred!Eventual, iti pui proprii parinti sa aiba grija de copii, ca sa poti sa ai grija si de tine si de sotie.Am intalnit, multe cupluri care apeleaza la astfel de metode..Iar saraca mama,care nu-i asa, nu s-a saturat toata viata sa creasca 2-3 copii, acum creste si nepotii.Frumos!De exemplu, mama mea este bunica.Fratele meu are un copil.Iti spun sincer ca, mama nu ar mai avea rabdare sa aiba grija de nepoti.Una este sa vi in vizita cu copilul la bunica si alta este sa aiba grija bunica de el.Nu spun ca nu ar vrea sa-l aiba prin preajma, insa psihic nu mai face fata.Atunci cand, nu ai prea multe responsabilitati, este usor sa te duci in padure, sa privesti cerul si sa meditezi.Nu mai esti crispat, nu te mai intrebi toata ziua ce fac copii.Iti spun eu, ca nu mai poti fi foarte linistit.Nu te mai gandesti la spiritualitate, muzica ambientala cu betisoare parfumate.Vei amana partea cu spiritualitatea pentru alta data,..,mai tarziu,...cine stie!Si cum mereu intervine ceva,iata ca s-a scurs viata!
Am niste parinti exemplari!Ne-au crescut cu drag si ne-au iubit pe toti trei.Imi aduc aminte cand eram mici, eram inchisi toti trei in camera si ai mei mergeau la servici.Nu aveau cu cine sa ne lase!Am facut multe prostii cand eram mici....De asemenea, imi aduc aminte ca, atunci cand eram inchisi in camera cu cheia, ni se facea sete si sti ce faceam?Luam sticle de suc de pe balcon si urinam in ele.Foloseam propria urina in locul apei de baut.
Casnicia este ca o loterie de fapt!La inceput, crezi ca ai tras lozul castigator, insa, din pacate nu este intotdeauna chiar asa.Lucrurile se pot complica pe parcurs!Uneori iremediabil!Daca te-ai mai umplut si de copii, poti sa-ti iei adio de la spiritualitate.Repet!Daca ai reusit sa faci mai mult de 1 copil,cu siguranta ca nu vei mai avea timp de nimic.
Mama are 53 de ani...Este aceiasi zodie ca si mine, Peste, iar dupa cum banuiesti, nu este chiar "paralela".Stie cat de important este sa te dezvolti spiritual.Mai nasol este ca,ii readuc aminte ce ar trebui sa faca, pentru a creste din punct de vedere spiritual si in interiorul ei simt ca sufera.Are numai 10 clase, atat a reusit sa faca.Insa, nu asta conteaza ..Tata este Rac, deci se inteleg destul de bine.Cu toate acestea, spune:"Pacat ca pe vremea lui Ceausescu nu existau atatea informatii ca acum, care sa te ajute sa te trezesti.Daca stiam, cu siguranta ca traiectoria vietii mele era cu totul alta."Insa s-a obisnuit cu ideea ca nu mai poate intoarce timpul inapoi, iar eu ii spun,ca niciodata nu este tarziu sa faca ceva pentru ea insasi.Odata ce ai gustat din parfumul transformarii interioare, nu te mai poti intoarce inapoi.Este practic imposibil!
Normal ca prietena mea, trebuie sa-si ajute copilul, doar nu o sa-l lase balta...Ceea ce am vrut sa subliniez este faptul ca:greutatile, lipsurile au imbatranit-o inainte de vreme..Oamenii cu un nivel mediu de supravietuire, nu se mai pot gandi la spiritualitate.Este practic imposibil!Nici eu nu m-am nascut intr-o familie plina de bani, prin urmare, numai ai mei stiu cu cat efort m-au tinut prin scoli, iar pentru asta le multumesc profund pentru tot ceea ce au facut pentru mine.Insa, golul din fiinta lor tot a ramas...
Oamenii care isi permit de toate nu pot sa imbatraneasca fiziologic atat de repede.Poate, cuplurile respective fac impreuna cu copii meditatie in sufragerie..Cine stie..Poate, nici nu fac, pentru ca au alte preocupari. Se gandesc cu sa-si sporeasca averea.Iar dupa cum sti, in Romania ori esti foarte bogat, ori esti foarte sarac...Clasa de mijloc, este pe cale de disparitie....Prin urmare, cine se mai gandeste la spiritualitate in aceste conditii?