joi, 15 mai 2008

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNII (XIV)

"Aminteşte-ţi un lucru:Până când adevărul nu este propria ta experienţă, orice ai crede despre adevăr e o simplă credinţă. Şi toate credinţele sunt minciuni, iar credincioşii sunt nişte orbi."

"Ţineţi minte acest cuvânt: "datorie". Iubirea nu are nimic de-a face cu datoria. Ea face o mulţime de lucruri, însă aceste lucruri îi plac - nu este vorba de nicio datorie."

"Fiecare întâlnire cu o fiinţă iluminată este o întâlnire cu o oglindă. Te vezi aşa cum eşti cu adevărat - nu masca, ci chipul originar, nu personalitatea, ci fiinţa universală. Întâlnirea cu o persoană iluminată creează o rezonanţă, o anumită vibraţie care ajunge până în profunzimile fiinţei tale."

"Întreaga artă a meditaţiei constă în a-ţi aduce aminte cine eşti."

"Mintea este ca un copac: întrebările cresc, la fel ca şi frunzele. Dacă tai o frunză, copacul o va înlocui cu alte trei frunze, cel puţin. Aşa procedează un grădinar pentru a îndesi frunzişul.
Mintea este foarte productivă din punct de vedere al întrebărilor. Ea produce numai întrebări. Iar fiecare răspuns va fi schimbat de către minte în alte sute de întrebări.
Niciun răspuns nu va reuşi să oprească mintea."

OSHO - VIAŢA ESTE AICI ŞI ACUM

Niciun comentariu: