duminică, 25 mai 2008

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNII (XVII)

"Vă puteţi imagina un univers mai bun ca acesta? Dacă sunteţi cu adevărat înţelepţi, nu vă puteţi imagina un univers mai bun; numai un prost îşi poate imagina aşa ceva. Nimic nu poate fi mai bun decât realitatea, aşa cum este ea. Singura voastră problemă este că nu vă simţiţi integraţi în ea."

"Atunci când iubiţi, voi faceţi proiecţii. Vouă nu vă place să dăruiţi, ci numai să primiţi, să luaţi, să exploataţi pe alţii. Dacă iubiţi o altă persoană, încercaţi să o adaptaţi şablonului pe care îl aveţi despre ea, părerii voastre preconcepute, ideilor voastre. Toţi bărbaţii din lume fac acest lucru; la fel şi toate femeile, sau toţi prietenii. Ei încearcă să îi schimbe pe ceilalţi, pe cei reali, dar realitatea nu poate fi schimbată. De aceea, sfârşesc inevitabil prin a se simţi frustraţi."

"Mintea nu poate fi vreodată sănătoasă, pentru simplul motiv că nu poate fi niciodată un tot unitar; diviziunea este însăşi esenţa ei. Dacă nu poate fi un tot unitar, cum ar putea fi oare ea sănătoasă? Toate minţile sunt profane, prin natura lor.Nu se poate vorbi de o minte sfântă. Un om sfânt trăieşte în afara minţii sale, căci el nu cunoaşte diviziunea."

OSHO - CARTEA DESPRE NIMIC

Niciun comentariu: