luni, 26 mai 2008

DESPRE RAI ŞI IAD

Să vorbim despre „RAI” şi „IAD”... Am observat că din păcate, oamenii nu înţeleg ce înseamnă cu adevărat raiul şi iadul. Cert este că ambele reprezintă o stare a minţii. Iată că tot la minte am ajuns. Tot ce se întâmplă pe pământ este rezultatul minţii.

Mulţi dintre noi, credem că mintea ne ajută să avem succes, să prosperăm în viaţa…Aşa este! Cu cât ai o minte ageră, şmecheră cu atât şansele să prosperi în viaţă cresc. Numai o minte ageră, care tatonează terenul poate obţine ce vrea.

Revenind la subiectul de astăzi, pot spune că atât raiul cât şi iadul se află în noi. Din păcate, toţi credem că acestea se află undeva sus, în eter, printre stele….Nici pomeneală! Bineînţeles că societatea, biserica, trebuie să menţină cumva controlul. Trebuie să ofere oamenilor o iluzie în care să creadă.

Ca să ajungi în rai,
societatea îţi va pune câteva condiţii stricte de la care nu ai dreptul să te abaţi. Trebuie să depui eforturi susţinute pentru a ocupa un loc acolo sus lângă Dumnezeu…De aici şi rezultatele pe care le vedem astăzi în biserici. Oamenii vin la biserică de teamă, frică…Aceştia, ştiu foarte bine că răsplata în cer este aproape. Aşa că fiecare încearcă să repare ce a greşit de-a lungul vieţii. Pe semne, se gândesc că numai aşa vor obţine binecuvântarea Domnului. Sunt bune şi visele la ceva…

Majoritatea ne gândim că D-zeu este un troc .…Dumnezeu spune care sunt regulile şi noi trebuie să le respectăm…Altfel, trecem în partea cealaltă,…,iadul. Într-un fel, strategia impusă de societate este bună, pentru că măcar îl determină pe om să se gândească şi la spiritualitate, Dumnezeu….Aşa că trebuie să-l condiţioneze cumva….

Există o expresie tare interesantă pe care sigur o ştiţi cu toţii: ”Precum în cer, aşa şi pe pământ.” Ei bine, dragii mei, vă imaginaţi că lucrurile sunt diferite sus? Cu siguranţă nu! Totul este energie! Universul reprezintă de fapt "MINTEA COSMICĂ". Uneori, mă gândesc ce se întâmplă acolo sus atunci când generăm tot felul de gânduri….Lumea sufletului este tare interesantă…..

Iadul şi raiul sunt pe pământ….De fapt, este vorba de conştiinţa pe care o avem fiecare…Suntem ceea ce gândim…Dacă gândim negativ, suntem distrugători, vedem viaţa numai în negru, fiind acaparaţi de energiile negative,..,este normal să simţim că iadul este pe pământ. Emo kids, trăiesc starea de iad direct pe pământ. Din păcate, aceştia sunt acaparaţi de energii malefice, care nu le permit să iasă din cercul vicios al negativităţii.

Cei mai mulţi dintre noi, am denumit această energie negativă - diavol.. Într-un fel este ok, pentru că am pus o etichetă acestei energii care ne împinge la tot felul de lucruri necugetate…Aceste energii negative(diavoli) nu fac decât să tulbure existenţa celor mai mulţi dintre noi..

Aceşti diavoli, de fapt, sunt suflete ca şi noi...O astfel de energie malefică (entitate) a fost cândva întrupată în planul fizic…Există din păcate suflete care mişună deasupra pământului şi care continuă să facă rele ca şi atunci când erau întrupate….Din surse sigure, pot să vă spun că aceste entităţi negative (diavoli) cum îi numim noi, dacă vor, pot sta la nivel astral mult timp. Chiar le fac plăcere să chinuie oamenii. Cunosc pe cineva care este chinuită continuu de o astfel de energie de mai bine de 7 ani….Din păcate, nu pot să povestesc aici problema ei…..

Atât în cer cât şi pe pământ lucrurile nu sunt cu mult diferite…Singura diferenţă este că aici totul se întâmplă la nivel de materie (plan material), iar acolo sus nu există materie (plan spiritual, invizibil)….Însă, asta nu împiedică o entitate să se comporte întocmai cum s-a comportat pe pământ….Sunt multe de spus…

Tot ce pot să vă spun este că de noi depinde totul….Raiul şi iadul este o stare existenţială. Suntem ceea ce gândim….Aşa că, să nu vă imaginaţi că raiul şi iadul este diferit acolo sus…. De noi depinde totul…Diavolul conform bisericii este prezentat ca având coarne şi coadă…..Bineînţeles că nu are aşa ceva….Totul este o strategie a societăţii în care trăim……Prin urmare, nu uitaţi: raiul şi iadul aparţin minţii, dualităţii….Suntem ceea ce gândim…Atât pentru astăzi….

4 comentarii:

james crissilv spunea...

Draga Cristi,
Te contrazici flagrant. Textul este sub nivelul tau. E sub ceea ce poti scrie. Recunoaste. Ce vor gandi cititorii tai la parcurgerea acestui text.
Nu te supara pe mine ca am apelat la aproape acelasi stil in care tu scrii, dar m-am gandit ca asta e modul tau de exprimare si asa vrei sa ti se adreseze cititorii.
La ce m-am referit:
Tu spui ca: raiul si iadul reprezinta o stare a mintii. Deci doar in mintea noastra exista asa ceva. apoi tot tu spui ca raiul si iadul este o stare existentiala si raiul si iadul este diferit acolo sus. Trec peste greselile gramaticale, fiind doua substantive normal verbul este SUNT si nu ESTE, ca s[ te intreb daca totul e la nivelul mintii de unde stare existentiala. Apoi tot tu spui ca jos e materie si sus nu e materie referindu-te la faptul ca jos e iadul si sus raiul. Pai si cu mintea cum ramane? Sus jos in minte, unde?
citind aceste lucruri clar cititorii tai vor fi extrem de confuzi.
Apoi tu spui: ca s[ ajungi in rai societatea iti va pune cateva conditii stricte..., pai ori raiul este in mintea mea ori ma trimite societatea in rai daca faca ceva anume? Eu nu inteleg. Frazele tale curg dar o fac in toate directiile.
Apoi ma sochezi afirmand ca: Majoritatea ne gandim ca Dumnezeu este un troc... Cristi nu te juca cu cuvintele. Cum poti sa afirmi ca majoritatea poate sa gandeasca asa ceva.
Apoi te contrazici afirmand ca Universul este mintea cosmica. Asta e noul nume al lui Dumnezeu sau nu am inteles eu bine?
Apoi chiar mi se pare lejeritate in gandire totala, ca sa nu spun alfet chand afirmi ca: Iadul se defineste in functie de cum traiesc copii emo kids. Cum poti sa afirmi asa ceva. Pai suntem toti emo avand in vedere ca toti prin intermediul mintii traim fie in rai fie in iad atunci cand vrem? Sau cei care nu suntem emo automat traim in Rai? vezi ca te repeti: copii emo kids. Pai si kids inseamna tot copii.
Multi din cititorii tai se vor simti jigniti de afirmatia ta: Diavolii sunt suflete ca si noi. E chiar prea dura.
Tu esti genul de om care cere in permanenta argumente, explicatii, etc si spui ca: Stiu din surse sigure... Pai asta nu e un argument.
Cred ca ai mai putea lucra la acest articol, altfel cititorii tai vor fi dezamagiti.
Nu te supara pe mine pentru cele de mai sus.
O zi minunata iti doresc

Cristian spunea...

@james crissilv
James nu ai inţeles nimic.....Oamenii inţelepti şti ce fac in cazul astă? Tac şi merg mai departe...Oricât ar explica se lovesc de un ziduri..Iar tu eşti un zid....Pur şi simplu nu îşi mai pierd timpul cu explicaţiile...Oricât ţi-aş explica nu ai înţelege..Când spun ceva nu spun degeaba, am argumente pe care nu le pot spune pe blog din respect pentru persoana care suportă chinul de a fi terorizată de o astfel de entitate negativă..Tu oricum, nu ai înţelege nimic..Oricum eu m-am retras în ceea ce te priveşte...Inima mea te binecuvântează şi îţi doreşte tot binele din lume.Păcat însă că nu ai înţeles nimic din ceea ce sunt ca suflet...Pace şi lumină....

james crissilv spunea...

imi pare rau ca te-a deranjat si ai inteles gresit. vad ca vrei doar sa critici dar nu suporti sa fii criticat. caz in care ma intreb cine dintre noi doi este zidul. eu am crezut ca putem sa ne exprimam sincer.
imi pare rau.
o zi minunata iti doresc

Cristian spunea...

@james crissilv
Fiecare crede ce vrea...Iar dacă mă retrag nu o fac pentru că nu suport să fiu criticat....Ego-ul nu suporta critica...O fac din alte motive pe care oricum nu le-ai putea înţelege....Oamenii intelepţi şi iubitori ştiu despre ce vorbesc..Ai grijă de tine şi numai bine...