vineri, 2 mai 2008

DESPRE ORIENTAREA SEXUALĂ (Partea I)

Să vorbim despre ORIENTAREA SEXUALĂ, a semenilor noştrii. Un articol dificil de conceput, pentru că, în general oamenii sunt atât de intransigenţi şi incapabili să-şi ierte semenii.

Recunosc că, nu îmi este uşor să stau şi să concep fiecare articol. Necesită atenţie şi reverificare de cel puţin 3 ori. Sper, să mă fac înţeles pe cât posibil, astfel încât, toţi cei care citesc să înţeleagă ceea ce spun.


Revenind la tema legată de orientarea sexuală, lucrurile devin şi mai complicate. Pentru cei mai mulţi dintre noi, par de neînţeles…Aproape că, nici măcar nu ne putem gândi la aşa ceva. În general, îmi place să provoc cititorii, propunând pentru discuţie, subiecte tabu care nu sunt pe gustul celor mai mulţi dintre noi. Tot timpul vrem să ne ascundem, să ne facem că plouă. Ei bine, este vremea să spunem lucrurilor pe nume.

În ultimii ani, vedem la televizor tot felul de ştiri legate de preferinţele sexuale ale oamenilor. Nu mai spun că, unii doresc chiar să-şi schimbe sexul. Omul este tare ciudat! După cum ştim, există oameni cărora le pac doar femeile şi aceştia sunt heterosexuali….Ponderea lor este cea mai mare. Apoi, există bisexualii cărora le plac femeile dar şi bărbaţii. După care, urmează homosexualii cărora le plac doar bărbaţii. Mai sunt şi alte categorii cum sunt transexualii, despre care vom discuta mai puţin în acest articol.

Scopul meu, în acest articol, nu este să arunc cu pietre în bisexuali, homosexuali, transexuali. De mai bine de 7 ani, conştiinţa mea s-a schimbat fundamental. Un om înţelept, nu aruncă cu pietre în nimeni şi acceptă pe toată lumea aşa cum este. Nici nu mai trăieşte în extreme….Un om înţelept, nu mai este telighidat de societate, manipulat în funcţie de obiceiuri şi crezuri. Consider că, am fost suficient de telighidat de societate.. Uneori, paharul se umple şi când vezi că ceva nu funcţionează iei măsuri.

Din cele mai vechi timpuri, omenirea a fost împotriva tuturor orientărilor care contravin bunelor moravuri. Într-un fel este OK, căci nu-i aşa, nimănui nu i-ar conveni să ştie că numărul homosexualilor sau a transexualilor s-ar dubla…Ar fi cumplit! Aşa că, principiul creştin rămâne acela de a “fi normal” ! Mă rog, spun normal între ghilimele, pentru că, după cum vedeţi societatea noastră este bolnavă.

Unde începe de fapt normalitatea şi unde se sfârşeşte ea? Nimeni nu poate spune cu certitudine….După cele povestite până acum, sincer să fiu, nu pot să spun nimic de rău despre alte tipuri de orientări sexuale, tocmai din considerentul că, heterosexualii nu sunt cu nimic mai buni decât cealaltă categorie de oameni care au alte orientări. Apoi, până la urmă, cine sunt eu să judec preferinţele altor oameni? Un om înţelept, nu judecă pe nimeni şi acceptă pe fiecare aşa cum este. Fiind iubire pură, se dăruieşte pe sine celorlalţi.

Am înţeles că, s-au făcut chiar studii în legătură cu preferinţele noastre sexuale. Nu pot să resping nici o ipoteza, atâta timp cât, nu cunosc îndeaproape problema. Prin urmare, sunt deschis către toate descoperirile care se fac în domeniul cunoaşterii comportamentului uman.

Aşa că, dragii mei, accept pe toată lumea aşa cum este.. Sunt convins că, există foarte mulţi oameni care îmbrăţişează această idee. Mai ales că, putem întâlni de exemplu homosexuali care au un comportament ireproşabil…Din păcate, datorită condiţionării impuse de societate, cei mai mulţi dintre noi, avem tendinţa să aruncăm cu pietre în cei care au alte preferinţe sexuale.

2 comentarii:

Anonim spunea...

gtnmtvti-am citit articolul si mi-au venit in cap unele idei pe masura ce il parcurgeam
in primul paragraf ai ceva de genu "...incapabili sa isi ierte semenii..." te intreb,ce e de iertat cand vine vorba de orietare sexuala? care este "pacatul" meu in faptul k imi plac numai baieti sau ca imi plac numai femei? e oarecum o supra apreciere adusa de tine "oamenilor" pentru k daca tu ai impresia ca eu pacatuiesc in fata ta,sau gresesc in fata ta prin faptul ca sunt diferit de tine esti vain...esti cat se poate de vain ...
apoi mai este si "omul este tare ciudat" dupa care urmeaza "socetatea noastra este bolnava" iar sa spui asta,Cristian,pentru cineva fara spirit de observatie ar putea crede k pui "boala" pe spinarea homosexualilor,bisexualilor iar nu vreau sa cred k la asta te referi pentru k asta e un cu totu alt capitol ce te-ar scoate total din eticheta de "om intelept" pe care ai repetat'o de doua ori in textul tau si in ambele cazuri ai facut,cu subinteles,referire la tine.
asa ca,in opinia mea,Cristian,ar trebui sa te reanalizezi de data asta judecand mai mult gandurile ce iti trec prin cap pentru k tu inconstient,ai o retinere,o dizgratie pentru homosexuali,bisexuali si ii consideri a fi un lucru nefiresc,anormal si toate celelalte sinonime
cu toate astea,este ok ca ai deschis subiectul,insa este clar k acesta nu si-a atins scopul din moment ce sigurl coment a fost de pura observatie a ta ca individ si a articoului scris,nu si a subiectului
oricum,multa bafta cu blogul Cristian ;-D

Cristian spunea...

@t1ght
Tu spui, citez:in primul paragraf ai ceva de genu "...incapabili sa isi ierte semenii..." te intreb,ce e de iertat cand vine vorba de orietare sexuala?
In acest caz, m-am referit la cei care intradevar urasc oamenii care au astfel de orientari sexuale.Normal ca nu am ce ierta...Ce pot sa iert?Parca tu ai vrea sa fi asa? Normal ca nu vrei! Oricat ar incerca, un gay sa se gandeasca la o femeie îi va fi practic imposibil.Nici nu am afirmat ca ai pacatui in fata mea.Reciteste ce am scris....
Daca spun ca oamenii sunt ciudati, societatea este bolnava, nu ma refer strict la tema articolului.Nu are legatura cu tema propusa.Prin urmare, nici nu are sens sa-ti bati capul cu asta.Imi pare rau ca ai inteles gresit,precum ca a-si avea ceva impotriva bisexualilor, homosexualilor....Chiar nu am! Sunt oameni ca si mine. Nu-mi sunt inferiori mie. Imi sunt egali.Dar nu-i asa, cuvintele intotdeauna sunt interpretative..O zi buna!