vineri, 2 mai 2008

DESPRE ORIENTAREA SEXUALĂ (Partea a II a)

Uneori mă întreb, până când mai dormim…Mare-i grădina lui D-zeu! Biserica, deja a declarat război homosexualilor! Felicitări! Pe de-o parte, înţeleg de ce este împotrivă…Aceasta nu îşi face decât datoria, trebuie să menţină ordinea..

Sunt convins că Isus, nu ar judeca pe nimeni…În inima Lui, primeşte pe oricine…Dar la ce să te aştepţi de la o societate, care nici pe ea însăşi nu se acceptă aşa cum este, să reuşească să înveţe să se ierte, să nu se mai autodistrugă? Aşa că, voi primi în inima mea, pe oricine îmi atinge viaţa..

Acum, dacă stau şi mă gândesc, la mijloc există sentimente, există iubire…În faţa iubirii nu poţi să faci nimic.. Cu ce drept aş spune despre cineva că nu merită să trăiască doar pentru simplul fapt că simte altceva, are altă preferinţă sexuală?

Unde este compasiunea şi iubirea din inima noastră? Am uitat cu desăvărşire de ea! Uneori, sunt surprins de ceea ce scriu şi eu….Niciodată nu am stat atât de profund să despic firul în patru. Acum îmi dau seama că, omul cu adevărat înţelept, care lucrează în spirit, niciodată nu are judecăţi de valoare, niciodată nu este critic, distrugător! Avem atât de multe de învăţat…. Ne place întotdeauna să aruncăm cu pietre fără milă în semenii noştrii, să fim distrugători unii cu alţii.
Degeaba mergem la biserică, degeaba pretindem că suntem religioşi că de fapt habar nu avem ce înseamnă toate aceste lucruri. Păi, când vorbim despre iubire, totul trebuie să vibreze în fiinţa noastră, devenim uşori ca fulgii de zăpadă….Chiar şi Isus spunea la un moment dat că, atunci când îţi ajuţi aproapele, de fapt tot pe Isus îl ajuţi. Totul este un Întreg! Pentru D-zeu! Trebuie să ne trezim! Criminalul, cerşetorul, muzicianul, alcoolicul, prostituata, homosexualul, transexualul, etc., – toţi sunt parte din acelaşi întreg.

Oare, nu suntem conştienţi că atunci când lovim în unul din aceşti fraţi ai noştri nu facem decât să-L jignim pe D-zeu? Îi aducem o mare ofensă! Dar, apropo, am uitat că omul modern din ziua de astăzi nu este capabil să întoarcă şi celălalt obraz…

La urma urmei, criminalul, cerşetorul, muzicianul, alcoolicul, prostituata, homosexualul, transexualul nu reprezintă decât simple etichete! Parcă suntem orbi! Noi judecăm omul după etichete! Nimeni nu priveşte dincolo de acestea! Tot timpul privim în grădina celuilalt! Tot timpul judecăm, tot timpul criticăm! Judecăm şi criticăm conform mentalităţii pe care o avem. Judecăm şi criticăm conform educaţiei primite! Suntem condiţionaţi până în măduva oaselor…

Într-o emisiune televizată pe postul Antena 2, în Săptămâna Mare, în cadrul emisiunii “Codul lui Oreste”, însăşi prezentatorul afirma următoarele: ”sub hainele unui boschetar, care miroase de trăsneşte se poate ascunde un mare înţelept”. Şi aşa este! Oreste, are dreptate! Noi judecăm după haine omul (coaja), niciodată nu privim în sufletul acestuia (miezul). Pe semne că, ne plac cojile şi niciodată fructele, comoara care se ascunde în interiorul omului. Judecăm cu ochiul minţii şi niciodată nu suntem capabili să privim dincolo de exterior, de etichete! Oare nu înţelegem că “Cel ce scoate sabia, de sabie va muri şi va pieri” (Matei 26, 52)? Viaţa este un bumerang! Ceea ce dai aia primeşti! Faci bine, bine găseşti. Faci rău, rău găseşti.

Prin urmare, dragii mei,…, nu priviţi coaja, nu judecaţi cu atâta uşurinţă pe cineva doar pentru că este homosexual, bisexual, criminal, cerşetor, etc.. Toţi suntem copii lui D-zeu! Învăţaţi din greşeli, iertaţi şi schimbaţi-vă mentalitatea. Mă voi opri aici, pentru că nu pot să zic nimic din ceea ce nu îmi este îngăduit! Binecuvântez cu inima pe toată lumea acum şi întotdeauna. Sunt atât de multe de spus, însă până la urmă, nu contează cine vorbeşte ci cine ascultă!

4 comentarii:

james crissilv spunea...

am citit cateceva pe aceasta tema si la un moment dat am fost intrigat.
sunt unele lucruri pe care eu le consider in felul meu. in primul rand pentru mine nu este vorba de o boala ci pur si simplu de o preferinta sexuala. e o decizie luata cu aceleasi sinapse neuronale. precizez ca am cunostinte in jurul meu cu orientari diferite de a mea. este viata lor si problema lor. nu ii condamn dar nici nu ii pot sustine sau intelege. este ceea ce vor ei sa faca si e problema lor. daca isi pastreaza decenta in manifestare asa cum o fac cei cu orientari normale atunci e ok. nu vreau sa ascund copilului meu existenta acestor oameni dar nici nu vreau sa fie bombardata astfelincat pentru el realitatea sa fie denaturata. daca ne putem respecta reciproc atunci e ok. daca nu, cu siguranta ca vor fi reglementari legale a majoritatii din randul careia fac si eu parte.
nu vrea sa intru in polemica cu nimic, ai spus tu suficiente si ai facut-o bine. te felicit.
o seara minunata iti doresc

Cristian spunea...

@james crissilv
Se pare că tare greu te mai urneste omul....In sfarsit, ai scris si tu ceva mai mult,ca sa inteleg si eu ce crezi tu cu adevatat despre un anumit subiect.Sunt constient ca, intotdeauna cuvintele vor exprima putin adevarul care este.Stiu ca, nu este o boală..Raspunsul tau, este a unui om intelept.Am vrut sa vad daca calci stramb...Niciodată nu sti la ce te poti astepta de la un suflet intelept..La ce te poate provoca!Crezusem că ai ignorat aceste articole intentionat...:)O zi minunata..

james crissilv spunea...

ma urnesc mai greu, asa e, dar a fost si o perioada in care nu prea am fost prin preajma.
asta nu diminueaza cu nimic valoarea scrierilor tale.

Cristian spunea...

@james crissilv
Ei si tu! Nu ai fost prin preajma...Cred ca, aproape in fiecare zi iti verifici blogul si mesajele lasate de cei cate te viziteaza!:))Nu ma pacalesti asa de usor!Mintea, mereu incearca sa se justifice!:)