vineri, 23 mai 2008

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNII (XVI)

"Mintea este una dintre cele mai preţioase posesiuni ale noastre, dar este numai un slujitor, nu este stăpânul casei. Din momentul în care mintea devine stăpânul, încep să apară problemele. Ea are tendinţa să înlocuiască imediat inima, fiinţa, să pună cu totul stăpânire pe voi. De aici şi până la a începe să dea ordine nu mai este decât un pas."

"Nu uita un lucru: orice ai crede despre tine însuţi, gândeşte la fel şi despre ceilalţi, iar ego-ul va dispărea. Ego-ul nu este altceva decât o iluzie care constă în a crede că eşti altfel decât cei din jur."

"Ego-ul este un iceberg. Topiţi-l. Topiţi-l prin iubirea voastră profundă, astfel încât să dispară, iar voi să redeveniţi parte integrantă din marele ocean."

OSHO - CARTEA DESPRE EGO

6 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte, foarte adevarat! Insa, uneori, "procesul de topire" poate dura toata viata!:) Sunt atatea aspecte ale agoului pe care nici nu le banuim, ascunse chiar in ceea ce consideram "bun" si "frumos"! (Parerile noastre personale despre bine si frumos! De la aceste "pareri personale" pornesc toate bataliie ideologice, si nu numai! Vezi situatia actuala de pe weblog!:))

james crissilv spunea...

mintea este singura care are argumente sa contrazica sufletul. indiferent de cum gandeste sau cu ce ia deciziile, omul este un iceberg. partea cea mai mare cea mai importanta, cea mai periculoasa, este ascunsa privirii.
o zi minunata iti doresc

Anonim spunea...

intotdeauna regasesc pe paginile blogului tau cuvinte frumoase.

Cristian spunea...

@soul
Am observat ce se întâmplă pe weblog. Bine că este ceva trecător..:))Referitor la ceea ce spui tu:"sunt atâtea aspecte ale ego-ului pe care nici nu le banuim, ascunse chiar în ceea ce considerăm "bun" şi "frumos"! (Părerile noastre personale despre bine şi frumos! De la aceste "păreri personale" pornesc toate bătaliie ideologice, şi nu numai!"- Aşa apare conflictul...Iar ca o continuare la ceea ce ai spus tu,.., citeşte articolul despre da şi nu....:) Pupici..

Cristian spunea...

@james crissilv
Tu eşti un iceberg?:)Te ascunzi de mine? Mulţumesc la fel..

Cristian spunea...

@danielles
Mulţumesc din suflet.Dacă simţi că te pot ajuta într-un fel aceste cuvinte este OK! Important este să nu rămânem doar la nivel de cuvinte.Te mai aştept....Pe curând..PA!