vineri, 30 mai 2008

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNII (XIX)

"Adevărul nu vă poate fi dat de către cineva. Trebuie să-l descoperiţi singuri; şi pentru a-l descoperi, e necesară o stare de spirit ce permite înţelegerea directă. Nu poate exista o înţelegere directă atunci când există împotrivire, apărare, protecţie. Înţelegerea vine printr-un act de luare la cunoştinţă a ceea ce este. A şti exact ce este real, actual, fără a-l înterpreta, fără a-l condamna sau justifica este, fără îndoială, începutul înţelepciunii."

J.Krishnamurti - PRIMA ŞI ULTIMA LIBERTATE

"Dragostea şi omenia pot înflori numai în libertate; şi numai o educaţie întemeiată pe cunoaşterea de sine poate oferi această libertate. Nci adaptarea perfectă la societatea actuală, nici promisiunea unei utopii viitoare nu pot da individului viziunea interioară care îi este necesară pentru a ieşi din starea de conflict."

J.Krishnamurti - DESPRE EDUCAŢIE

"Spiritualitatea înseamnă trezire. Majoritatea oamenilor, chiar dacă nu ştiu asta, sunt adormiţi. Ei s-au născut adormiţi, trăiesc adormiţi, se căsătoresc în somn, nasc copii în somn, mor în somn fără să se trezească vreodată. Nu înţeleg niciodată farmecul şi frumuseţea acestui lucru pe care noi îl numim existenţă umană."

Anthony de Mello - CONŞTIENŢA

8 comentarii:

Anonim spunea...

Ce de adevaruri! Dar, ce putem face ca sa ne trezim? :)
Desigur, e o intrebare (aproape) retorica, pentru ca exista multe cai...cam atatea cati oameni!
Insa, macar inceputul cred ca e comun: constientizarea. Daca am inteles ca dormim, ne e usor sa gasim o cale de a ne trezi!

Anonim spunea...

loculdenicaieri
sa vedem daca merge.

Cristian spunea...

@soul
Mai multă atenţie şi conştientizare...:) Nu poţi să spui nimic în faţa adevărului..Ori îl accepţi ori nu!Bineînţeles că există o Cale.De noi depinde totul.Însă, mulţi dintre noi, suntem comozi şi riscăm să "murim" tot adormiţi..PA!:)

Cristian spunea...

@loculdenicăieri
Merge..:)Ce zici? Bine ai venit!

Anonim spunea...

@loculdenicaieri
da, am gasit eu cum sa bag la anonimi, de ce iti place blogspotul, eu sunt foarte incatat de weblog, cu toate bunele si relele mi se pare accesibil si foarte simplu.

Cristian spunea...

@loculdenicăieri
Sincer să fiu, acum trei luni nu m-am gândit pe ce platformă să-mi fac blog..Aşa mi-a picat la mână atunci...Nici nu ştiam care este mai bun, simplu, etc..Mi-a fost puţin greu la început întrucât nu ştiam cum să-mi contruiesc pagina..Apoi, prin diferite motoare de căutare pe Google, am dat de voi, cei de pe weblog.Ce puteam să mai fac? Aşa că am rămas aici..Sper că nu este o problemă?:)O seară minunată...

Anonim spunea...

Trezirea este cea mai frumoasa "intamplare" din viata oricarui om

Cristian spunea...

@mirela
Scurt şi cuprinzător!În câteva rânduri ai spus un mare adevăr.Mirela....Mmmmm..:)Te binecuvântez cu inima mea.PA!