luni, 12 mai 2008

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNII (XIII)

"Cel mai mare duşman al adevărului este persoana cunoscătoare, iar cel mai bun prieten este acela care ştie că nu ştie."

"Omul a uitat cine este cu adevărat. El este aproape hipnotizat de o anumită idee despre el însuşi, pe care o poartă cu sine toată viaţa, fără să ştie că nu este el, ci numai umbra sa. Iar această umbră nu poate cunoaşte nici un fel de împlinire."

"Nefericirea vă hrăneşte ego-ul, de aceea vedeţi atât de multe fiinţe nefericite în lume. Baza nefericirii, esenţa ei, este ego-ul."

"Ego-ul este cea mai mare povară, singurul infern despre care am auzit."

"Încrederea cumulează toate calităţile iubirii. " Încredere" este poate cel mai frumos cuvânt din limbajul uman. Iar încrederea este atât de aproape de adevăr încât dacă este totală, se transformă în adevăr; ea devine o revelaţie, o revoluţie."

"Pentru mine, a fi natural înseamnă a fi pe deplin spiritual. Efortul meu este de a crea un om natural, un om lipsit de orice simţ al culpabilităţii, un om care să accepte toate slăbiciunile, toate eşecurile specifice fiinţei umane.
În această profundă acceptare a fiinţei tale se află ascunsă sămânţa transformării tale."

OSHO - VIAŢA ESTE AICI ŞI ACUM

2 comentarii:

james crissilv spunea...

"Nefericirea vă hrăneşte ego-ul, de aceea vedeţi atât de multe fiinţe nefericite în lume. Baza nefericirii, esenţa ei, este ego-ul."
aceasta mi-a placut cel mai mult.
felicitari.
o zi minunata iti doresc

Cristian spunea...

@james crissilv
Aceste cuvinte înţelepte, mişcă orice suflet care este centrat în inimă.Oamenii care nu sunt centraţi în inimă, niciodată nu vor putea înţelege semnificaţia acestui citat.O seară minunată şi ţie..