miercuri, 7 mai 2008

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNII (XII)

"Iisus spune:"Eu sunt totul". Şi voi sunteţi totul. Iisus nu face decât să exprime un lucru pe care toată lumea ar trebui să-l conştientizeze, pe care toţi ar trebui să-l simtă. Voi sunteţi totul, sursa tuturor lucrurilor, iar totalitatea se orientează către voi. Iisus nu face decât să vă arate adevărata voastră faţă. El nu vorbeşte despre sine, ci despre voi. Voi sunteţi sămânţa de muştar; el a devenit deja arborele cel mare, dar acesta s-a născut din aceeaşi sămânţă. Atunci când spune:"Eu sunt totul", el vrea să spună că şi voi puteţi deveni totul. Sunteţi deja totul, dar nu ştiţi încă acest lucru, căci nu sunteţi conştienţi."

"Un om care iubeşte ştie să se odihnească. Atunci când te relaxezi, trăieşti o stare de împlinire. Un om care nu este interesat decât de bani nu se odihneşte niciodată, căci banii nu îi oferă sufletului împlinire; de aceea, sufletul rămâne gol, un fel de abis."
OSHO - SĂMÂNŢA DE MUŞTAR

6 comentarii:

Anonim spunea...

Iubirea umple golul firesc aflat in inimile noastre, ne face sa ne simtim impliniti, linisiti, stari pe care banii nu o sa poata sa ni le ofere niciodata.
De multe ori insa, in goana dupa bani, uitam sa iubim, atat pe altii cat si pe noi...

andreea caprescu spunea...

de aceea nu voi intelege niciodata setea de bani, oamenii care vor tot mai mult. Sunt exact aceia care vor ajunge la o varsta si se vor intreba "cand mi s-a intamplat asta?"

Cristian spunea...

@freeangel
Oamenii care nu se cunosc deloc pe ei insisi se simt goi.Pai, ce poti sa oferi celor de langa tine daca te simti gol?Nimic!In schimb, asteptam ca altii sa ne umple golul din interior.Poti sa te simti gol in interior, chiar daca ai sau nu bani.Multumesc pentru mesajul tau scurt si plin de semnificatii...O seara minunata!:)

Cristian spunea...

@andreea caprescu
Iarta, pe toti cei care sunt inconstienti Andreea.Ce poti sa ceri de la un om care vrea mereu, mereu mai mult? Nimic!Sa speram, ca la batranete, oamenii avizi dupa bani se vor destepta:)Pe curand, suflet divin.

andreea caprescu spunea...

stii ca si iertarea are o limita. si din pacate uneori se inlocuieste cu repulsia, cu dezamagirea. Eu, suflet divin? poate nu-i asa...

Cristian spunea...

@andreea caprescu
Nu, iertarea nu are limite!Please, citeste articolul despre iubire si iertare, celelalte...Sunt atat de multe de spus, Andreea..:)Bineinteles ca esti un suflet divin.Din pacate, se pare ca inca nu sti ca scopul tau pe pamant este sa-L bucuri pe D-zeu.O particica din D-zeu, se afla chiar in inima ta..:)