joi, 29 mai 2008

CELĂLALT OBRAZ

Societatea actuală în care trăim cu toţii, este precum o junglă. Oriunde te uiţi, simţi că eşti încolţit din toate părţile. Oamenii, sunt precum animalele de pradă. Abia aşteaptă să faci o mişcare greşită…. Imediat sar la gâtul tău să te „devoreze”…..

Nu prea mai există nicio diferenţă între om şi animal. Până la urmă, dacă stăm şi ne gândim, tot animale suntem şi noi…Cu toate acestea, D-zeu ne-a dat ceva în plus – conştiinţa. Din păcate, foarte puţini dintre noi apelăm la conştiinţă. Preferăm să producem dezordine, discordie în jurul nostru.

Zilele acestea, m-am dus la bancă şi în spatele meu era un domn care bănuiesc că vroia să-şi plătească vreo rată sau o factură….Lângă dânsul, se afla o doamnă cu mult mai tânără decât el. Aceasta, a întrebat dacă rândul se bifurcă în două… Domnul, imediat a sărit cu gura pe ea să-i spună că nu, afirmând: ”Doamnă, nu vedeţi că este un singur rând, ori poate vreţi să intraţi în faţă?” Trist dar adevărat! Doamna a pus o simplă întrebare şi a primit o mustrare…..Ciudat ne mai comportăm… Atât de repede ne sare „muştarul”… M-am uitat la scenă şi m-am rugat ca D-zeu să-i lumineze sufletul domnului.

În ultima perioadă, oamenii sar ca arşi din orice…Îşi consumă energia din orice nimicuri…..Cu siguranţă există multă nelinişte în sufletul nostru, dacă am ajuns să ne comportăm în acest fel…..Iisus a spus că cel mai bine este să întoarcem şi CELĂLALT OBRAZ atunci când cineva ne atacă…În schimb, noi….Se pare că nu ne mai putem controla….Trist, dar adevărat!

În ceea ce mă priveşte, recunosc că uneori mă mai identific cu exteriorul. Autoanaliza este foarte importantă! Încep să mă analizez, iar după câteva minute mă liniştesc. Îmi dau seama că nu merită să-mi consum energia degeaba…De fapt, ego-ul este cel care explodează ……Orgoliul nostru prostesc se simte lezat…Am fost de multe ori atacat cu cuvinte urâte însă, nu am răspuns provocărilor. Este foarte important să nu amplifici conflictul….Pur şi simplu plec, mă retrag şi nu mai spun nimic…Cum să nu te retragi când vezi că de fapt o situaţie anume, poate degenera într-un conflict? Numai un om inconştient poate continua pe aceiaşi linie….

Există şi o vorbă care spune: ”De oamenii proşti, fugi mâncând pământul.”Aşa şi este! Mai bine laşi de la tine şi pleci…. În ultima perioadă, am observat că oamenii fac tocmai invers….Când există un conflict verbal, scris, oamenii explodează…Cel care atacă cât şi cel atacat se luptă efectiv. Ambele părţi încearcă să îşi impună punctul de vedere…...

Ne place gâlceava, discuţiile în contradictoriu…Oare ne foloseşte la ceva? Cu siguranţă că nu! Am observat că blogosfera este un loc în care oamenii mai mult se ceartă....

În loc să împărtăşim impresii, gânduri, ne ceartăm ca la uşa cortului… Cel mai grav, este atunci când niciuna dintre părţi nu se retrage…..Vorbim despre înţelepciune, spiritualitate însă din păcate cu practica suntem la pământ….Suntem corigenţi la capitolul practică!

Degeaba avem bloguri cu tematică spirituală dacă comportamentul nostru lasă un gust amar….Sincer să fiu, aş intra în pământ de ruşine…M-aş face mic de tot! Atât de superficiali suntem…..Cum este posibil să dormim?Iisus a spus multe lucruri interesante…Fiind un maestru care iubea oamenii, a lucrat întotdeauna cu inima…Ne-a dat tuturor un exemplu…Însă noi, nici acum după două mii de ani, nu am învăţat nimic…..

Notă:
Dedic acest articol moderatorului blogului:http://jamescrissilv.weblog.ro/ Dumnezeu să-i lumineze sufletul..

11 comentarii:

Cristian spunea...

@gîndtrist
Îmi pare rău, din greşeală am şters articolul..Am apăsat pe ce nu trebuia...Am republicat materialul din nou...Sper să mă ierţi...:)Pupici...

Anonim spunea...

Am inteles, nici o suparare pentru comentariu insa era pacat de articol.
Zi frumoasa in continuare!

Cristian spunea...

@gîndtrist
Comentariul tău a fost interesant.Spuneam că dacă 99,99% dintre noi ne-am comporta cum ai spus tu, cu siguranţă ar începe al Treilea Război Mondial..:)
Există trei categorii de oameni:
1)oameni care sunt frumoşi la exterior însă goi în interior - aceştia cu siguranţă că nu ar întoarce şi celălalt obraz atât de uşor;
2) oameni urâţi fizic însă frumoşi în interior - aceştia cu siguranţă nu vor călca pe cadavre atât de des;
3) oameni înţelepţi care sunt atenţi şi conştienţi - respectă pe cei din jurul lor...
Aha!Deci tu erai..Cum de nu mi-am dat seama? O zi frumoasă şi ţie..PA!:)

Cristian spunea...

Mesaj nykole adresa de mail:
In general, oamenilor le este foarte greu sa intoarca si celalalt obraz. cum sa suporte o jignire fara sa aduca si ei una? cum sa accepte o parere diferita fara sa contrazica la randul lor? cum sa nu se razbune daca au fost raniti? si exemplele ar putea continua...
in ziua de azi oamenilor le e greu sa fie toleranti. li se pare ciudat ca ei sa opreasca un "conflict" cand cel de langa el il starneste. si astfel se simte dator sa puna umarul si sa-l ajute pe cel certaret( asta e doar unu din exemple)...
eu am vazut oameni "explodand" de furie doar pentru o simpla intrebare adresata ( in conditiile in care ei aveau obligatia de a asigura comunicarea cu publicul), am intalnit oameni frustrati de micimea lor si razbunatori, dar niciodata nu am raspuns cu aceiasi moneda. i-ar calmitatea mea i-a dezarmat...
multumesc pentru cuvintele frumoase!
sa ai o zi senina plina de zambete!

Cristian spunea...

@nykole
Tot ceea ce face omul consideră că este dificil..Este mai uşor să jicneşti decât să iubeşti şi să spui o vorbă bună. Este mai usor să sari în sus ca ars, producând dezordine în jur...Suntem atât de inconştienţi!Când am văzut ce se întâmplă pe blogul lui Jamescrissilv am rămas surprins....Fiinţele umane cu adevărat spirituale, autentice sunt atât de puţine....Cu toate acestea, nu-mi pierd speranţa că oamenii vor înţelege ce spun.Acesta este şi motivul pentru care am lăsat o notă la acest articol...Dar, este posibil să nu citească, nici măcar să se regăsească printre aceste rânduri.Ego-ul nu-i va permite asta...Însă, cine ştie...Un mic sfat:Nu răspunde nimănui cu aceiaşi monedă...Întoarce şi celălalt obraz.O zi minunată prietenă dragă şi baftă la examene în continuare..

Anonim spunea...

Cred ca m-am exprimat eu gresit daca ai inteles exact pe dos din ce am spus...Nu simpatizez cu nici o parte, scriu doar unuia dintre cei expusi mai sus si de aceea mi-au fost luate la "puricat" textele de catre curentul contestatar...Deci urmare mi-am parolat cele doua bloguri pentru a nu deveni obiectul bataii de joc a nimanui.Mai ales ca sunt constienta de imperfectiunea textelor si a trairilor expuse...imi pare nespus de rau ca te-am facut sa crezi altceva...scuze.Ar mai fi multe de zis vis-a vis de articolul tau, mai ales ca am citit unele comentarii anterioare facute tie...trist si jalnic din partea unora,poate de aceea merita parodia din plin.salutari si inca odata scuze.
Zi plina de bucurii iti doresc.

Cristian spunea...

@dana
Articolul pe care l-am scris a avut un scop bine definit şi nu are legătură cu tine.Faptul că am decis să scriu acest articol, precum şi unele comentarii adresate colegului meu James au fost îndreptăţite.Sincer să fiu, mi-ar fi ruşine să pretind că sunt o fiinţă spirituală şi să ridic sabia la fel cu fac compatrioţii mei de pe platformă.Am citit fiecare replică a lui James adresată acestora şi am rămas profund dezamăgit...Ce uşor este să dăm cu barda şi să producem mai mult haos...Este atât de uşor...Ceea ce este ciudat, este faptul că oamenii deşi participă la amplificarea haosului, la final tot ei pretind că sunt victime...Consider că atunci când postezi anumite subiecte de actualitate, trebuie să fii tu însuţi un exemplu.Este ca şi când ţi-aş vorbi despre iertare şi de fapt la cea mai mică greşeală sar cu gura la tine....Unde este iertarea din inima mea? Scriu articole despre iubire, iertare,respect şi de fapt mă cobor la nivelul cel mai de jos atunci când te jignesc şi eu la rândul meu...Ai grija de tine şi numai bine...PA!:)

Anonim spunea...

Am inteles perfect si am observat si eu ce spui, stiu de ce ai scris articolul si chiar asteptam sa-l citesc inainte sa-l scrii, sper ca nu ma judeci cu alti ochi acum...
zi frumoasa, numai bucurii!

Cristian spunea...

@dana
Bineînţeles că nu te pot judeca...Un om iubitor, priveşte profund în interiorul celorlalţi...Acesta ştie că în spatele orgoliului prostesc, a răutăţii se află şi altceva.La urma urmei, atunci când devenim recalcitranţi, vorbind urât şi jicnind pe cei din jurul nostru nu facem decât să lovim tot în D-zeu...Nu suntem deloc conştienţi că celălalt este o parte din Dumnezeu.Nici pe James nu-l pot judeca ...Deocamdată, doarme profund..Aşa că îi înţeleg somnul...Este specific tuturor!Important este să ne trezim...Pupici!:)

james crissilv spunea...

iti multumesc frumos pentru dedicatie. am citit-o cu atentie pe toata inclusiv comentariile si inca o data iti multumesc frumos.
o seara minunata iti doresc

Cristian spunea...

@james crissilv
Nu ai pentru ce!Trebuie să faci ceva din acest punct de vedere...Mi-ar părea rău să continui pe aceiaşi linie...Ciao!