marți, 27 mai 2008

CARTEA SPIRITELOR

"Spiritele impure - sunt predispuse la rău şi răul formează obiectul preocupărilor lor. Ca Spirite, ele dau sfaturi perfide, insuflă discordia şi neâncrederea, şi iau toate măştile posibile pentru a înşela mai bine. Se ataşează de caracterele mai slabe pentru a le face să cedeze sugestiilor lor şi a le împinge spre pierzanie, satisfăcute de a le putea întârzia progresul. Le poţi recunoaşte în manifestări prin limbajul lor: trivialitatea şi grosolănia în expresii, la spirite ca şi la oameni, este întotdeauna un indice al inferiorităţii morale, dacă nu intelectuale. Comunicările lor vădesc josnicia înclinaţiilor şi dacă vor să pară altfel vorbind cu bun simţ, ele nu-şi pot susţine mult timp rolul, sfârşind întotdeauna prin a-şi trăda originea. Unele popoare le consideră divinităţi făcătoare de rău, altele le desemnează sub numele de demoni, genii rele, Spirite ale răului. "

ALLAN KARDEC - "Le livre des esprits" (Cartea spiritelor) - publicată pentru prima dată în 1982.Cartea spiritelor este rezultatul muncii de sinteză asupra unor informaţii despre fenomenele paranormale provenind din toate colţurile Europei şi Americii. Allan Kardec (pseudonimul lui Hippolyte Rivail, 1804-1869 - părintele spiritismului mondial) a organizat aceste informaţii în capitole tematice, inserând ocazional propriile concluzii în legătură cu unele dintre temele abordate.

2 comentarii:

Anonim spunea...

sper ca si tie ti'a placut cartea la fel de mult cat mi'a placut si mie; nu imi dau seama in ce proportie este adevarat tot ce a scris AK in ea, dar cu siguranta ofera o noua viziune, foarte posibil reala, a magnificului Univers din care ne tragem seva.

Cristian spunea...

@Anonim
Mi-a plăcut cartea. Este fascinantă în conţinut.Mulţi dintre noi, suntem cuprinşi de sentimentul de panică atunci când auzim de spirite, suflete care bântuie Pământul şi nu numai....Universul, este atât de vast.Fiinţa umană încearcă de cele mai multe ori, să atingă Luna de pe cer.Reuşeşte până la un punct.Suntem energie cu toţii, iar Allan Kardec a descoperit acest lucru. O seară minunată!:)