miercuri, 2 aprilie 2008

DESPRE FALSITATE

Să vorbim despre FALSITATE
Lipsa adevărului duce la falsitate. De fapt, a fi mereu cu ochii închişi fără să-ţi priveşti propria viaţă înseamnă să trăieşti în falsitate. Nici o altă fiinţă de pe pământ nu este atât de falsă ca omul.

Naturalul a dispărut cu desăvârşire! Suntem buimaci, mergem pe stradă şi nici măcar nu ne dăm seama dacă atunci când ne întâlnim cu un prieten, coleg de serviciu, rudă, ne comportăm natural cu ei sau nu.

Falsitatea se observă peste tot între oameni. Rar întâlneşti oameni deschişi care pur şi simplu te copleşesc cu prezenţa lor.

Măştile noastre au devenit „scuturi” în lupta pentru supravieţuire. Ştim că nu este bine, însă nu facem prea multe în acest sens. Poate nici nu vrem, având în vedere că societatea în sine este o junglă în care cel mai bine adaptat supravieţuieşte. Ne-am închis în noi şi mereu suntem puşi pe harţă în relaţiile cu ceilalţi.

Pe data de 1 aprilie 2008 (nu este păcăleală) am fost la o înmormântare…Domnul avea 82 de ani… O vârstă venerabilă la care fiecare dintre noi încearcă să aspire, să ajungă…Sincer să fiu, nu cred că are importanţă longevitatea unui om atâta timp cât nu a lucrat deloc cu el însuşi. Înţelepciunea nu are legătură cu vârsta! Mi-a plăcut tare cum a vorbit preotul…

Fiinţa umană, conştientizează aspectele legate de spiritualitate abia când este pe patul de suferinţă ori atunci când observă că cineva drag a trecut în eternitate. Pare stupid, însă aşa stau lucrurile... Toate viaţa ne strofocăm să devenim cineva, ne luptăm pentru bunuri materiale efemere şi la final plecăm singuri, nu luăm cu noi nimic. Mi-am dat seama că noi oamenii după ce ne agităm şi agonisim, după 50 de ani suntem posomorâţi şi nemulţumiţi de viaţa pe care am dus-o.

Oamenii sunt oglinzi! De multe ori, mă uit la părinţii mei şi îi văd cât sunt de dezamăgiţi…. Sunt părinţi exemplari şi minunaţi! Însă doar atât...Cei mai mulţi oameni se repetă în fiecare viaţă doar pentru că aşa trebuie. Ritualurile, obiceiurile au rămas adânc înrădăcinate şi nimeni nu observă că nu este suficient.

Viaţa pe pământ nu constă numai în a procrea, a avea o casă şi o slujbă. Din păcate, noi credem că este suficient şi numai aşa ne simţim cu adevărat împliniţi. Da, într-adevăr te poţi simţi cu adevărat împlinit doar dacă nu uiţi cu desăvârşire de tine. Însă, să fim serioşi,…, te umpli de copii şi apoi când să mai ai timp şi de tine? Slabe şanse! Aşa că, atenţie la acest lucru aviz amatorilor!

Mă uit la părinţii mei şi nu îi văd radiind de fericire. Viaţa, problemele i-au schimbat sufleteşte din multe puncte de vedere. Mama de multe ori se judecă că putea să facă mult mai multe... Iar eu, îi spun că nu este târziu niciodată să-şi schimbe modul de gândire.

Naturalul a dispărut şi am lăsat loc falsului.. Natura este aliata noastră, este cea care ne stă la dispoziţie.. Trebuie doar să deschidem ochii mari şi să privim cu atenţie în jur…

Vine primăvara! Să facem cu toţii curăţenie în sufletele noastre! O merităm! Merităm tot ce este mai bun! Să lăsăm încet, încet, măştile deoparte şi să scoatem la lumină tot ceea ce este mai frumos din fiinţa noastră. Avem toate instrumentele! Tot ce trebuie să facem este să le folosim! Nu-mi pierd speranţa că ne vom schimba modul de gândire şi vom lucra cu noi înşine astfel încât să nu ne mai distrugem unii pe alţii.

Falsitatea
ne distruge în interior! Ne îmbolnăveşte! A fi natural nu necesită efort! E timpul să facem ceva cu vieţile noastre acum! Atât pentru astăzi..

6 comentarii:

james crissilv spunea...

perfect adevarat. oamenii sunt si masti si oglinzi.....
frumos post.
o zi minunata iti doresc

Cristian spunea...

Multumesc pentru apreciere!Adevarul trebuie spus indiferent ca ne place sau nu!O zi minunata si tie..:)

@Lfie spunea...

Ai foarte mare dreptate!!!!!
Dar problema e ca atunci cand esti sincer risti una din doua situatii:
1. Prin sinceritatea care o demonstrezi sa fi considerat o persoana fraiera si slaba;
2. Prin sinceritate sa spui adevaruri de care unii vor fi deranjati, iar apoi acei unii te vor "sapa" in asa fel incat numai usoara sa nu-ti mai fie sinceritatea.
Dar important este sa nu te schimbi si sa ramai aceeasi persoana sincera si buna,fiindca intr-un final asta dovedeste adevaratul caracter si intelepciune, lucruri care fac un om puternic; iar daca vei renunta la convingerile tale vei deveni incet incet un om nesigur si slab la caracter, un om caracterizat prin: prostie, lasitate, comoditate, influentat de cei din jur.
FITI NATURALI SI FACETI CUM SIMTITI!!!!

Cristian spunea...

@Lfie
Bună!:)Adevărul doare întotdeauna.Decât să auzim adevărul, mai bine auzim minciuni, mai bine ne punem măști.
Ai dreptate! Cele două situații amintite de tine domină societatea actuală.Însă trebuie să facem ceva, dacă nu vrem să ne distrugem în interior.
Un om sincer este o binecuvântare pentru oricine, în ciuda faptului că este posibil să fie lovit din toate părțile. În schimb,un om perfid, mincinos, ipocrit atrage dispreț.Nimeni nu îl va dori în preajmă.Care variantă o alegem? Cu siguranță că pe prima.
Și ce dacă suntem considerați fraieri? Lasă să fim noi fraieri iar restul lumii deștepți.Egoul simte să se protejeze, să nu care cumva să fie considerat slab.Așa că ripostează prin nesinceritate, falsitate.
O persoană simplă nu are caracter.Nu mă împac cu acest cuvânt deloc.Este fabricat de societate. Un om cu caracter este de multe ori orgolios.Nu va dori ca imaginea lui să fie știrbită. Caracterul niciodată nu înnobilează pe om.
Simplitatea este dată de mama natură.Caracterul este ceva impus de societate, de religie, de modul cum ar trebui să ne comportăm în societate.
Un copil inocent este natural.Din păcate părinții îl modelează după cum vor ei.Până la urmă vor să-i "fabrice" un caracter frumos. Așa dispare naturalul din copilul inocent....Sunt multe de spus!Partea finală a comentariului tău este de origine divină.Mulțumesc pentru intervenția ta pe blog.Pe curând!:)

ioanca spunea...

Adevarul il mai poti gasi acum,destul de rar, doar in paturile cele mai de jos de regula in mediul rural, departe de asa zisa civilizatie. A spune adevarul in zilele noastre = a fi idiot, cretin, nesimtit,...etc. Deci ne scufundam in minciuna care ne va aduce nefericire si un sfarsit tragic!.
Nu sunt de acord ca lumea zilelor noastre evolueaza, aproape totul se cladeste prin inselaciune, santaj, minciuna si intradevar doar persoanele varstnice realizeaza tristetea si durerea unei vieti traite in zadar.

Cristian spunea...

@Ioanca
Bine te-am găsit! Evoluția societății este importantă. Ideea este că omul se separă de Mama Natură, uită că de fapt de acolo a plecat, de acolo își extrage seva.
Chiar dacă în zilele noastre ești considerat un idiot, cretin, nesimțit că spui adevărul, nu contează. Ideea este că nu toți oamenii sunt la fel. Printre uscături există și flori plăcut mirositoare.Chiar dacă pe moment simți că mereu ești în pierdere, efectul este tocmai invers....Întotdeauna ceea ce semănăm aia culegem...Viața mi-a demonstrat că Legea Universală (cauză și efect) se respectă și că în final tot plătim pentru tot ceea ce facem. Plata este rezultatul acțiunilor noastre.Sărbători fericite Ioanca!:)