luni, 15 septembrie 2008

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNII (XXXXIII)

"....Prin urmare, fii cinstit şi ajută-ţi partenerul să fie şi el cinstit. Apoi dragostea devine o creştere. Altfel, dragostea poate să devină ceva otrăvitor. Cel puţin să nu corupi dragostea. Dragostea nu este coruptă de ură, nu uita; este coruptă de falsitate. Nu este distrusă de furie, niciodată, însă este distrusă de un personaj care nu este autentic, de un chip fals.
Dragostea este posibilă numai atunci când există libertatea de a fi tu însuţi fără nevoia de a te păzi, fără nevoia de a păstra rezerve. Pur şi simplu curgi. Ce poţi face? Când te simţi plin de ură, eşti plin de ură. Când sunt nori şi când străluceşte soarele, ce poţi face? Iar, dacă celălalt te înţelege şi te iubeşte, te va accepta; te va ajuta să ieşi din nori - pentru că ştie că este vorba doar despre un lucru care ţine de climat, ştie că vine şi trece. Sunt doar toane, faze trecătoare iar în spatele acestor faze trecătoare se află realitatea, spiritul omului, sufletul. Iar atunci când accepţi toate aceste faze, încetul cu încetul începi să surprinzi imagini ale adevăratului suflet.....„

OSHO - CÂND IUBEŞTI

2 comentarii:

Anonim spunea...

Daca nu te arati fiintei iubite asa cum esti,daca te prefaci,inseamna ca nu iubesti cu adevarat.Doar iti inchipui ca iubesti.
Stiu ca unii te considera fraier daca esti sincer,dar prefer sa fiu fraiera decat mincinoasa.

Cristian spunea...

@g1b2i3
Ai prins ideea.Aşa ar trebui să facem toţi.Inima ta a dat acest răspuns. Oricum, în proporţie de 85% oamenii nu iubesc cu adevărat.Chiar dacă alţii te-ar considera fraieră este problema lor.Nu tu piezi....:))