sâmbătă, 20 septembrie 2008

HRANA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE (Partea a II a)

CAPCANELE DIN POIANĂ

Ciocolata "Poiana cu rom", produsă de SC KRAFT FOODS ROMÂNIA SA Braşov este şi ea plină de E-uri.

Conţine zahăr, masă de cacao, unt de cacao, sirop de glucoză, lapte praf degresat, zer praf, grăsime vegetală hidrogenată, agent de umezire (sorbitol E 420), grăsime din lapte, grăsime vegetală, pudră de cacao cu conţinut redus de grăsime, alcool etilic (1,54%), emulgatori (lecitină din soia E 322, poligricerol poliricinoleat E 476), arome, lapte praf integral, invertază, pudră de iaurt, aroma (vanilie), cafea solubilă, coniac, acidifiant (acid citric E 330). Multe din aceste ingrediente le găsim şi în bomboanele de tip "Alpina".

Grăsimea vegetală hidrogenată, pe lângă celelalte substanţe de sinteză dăunătoare sănătăţii, afectează grav sistemul cardiovascular.

Produsul "Tic-Tac" atât de cunoscut are pe etichetă inscripţii atât de minuscule, încât nu sunt lizibile nici măcar cu lupa.

Pastilele răcoritoare "Winterfresh Mints" sunt fabricate în Polonia tot pe bază de aspartam, colorant tartrazină, ambele substanţe fiind considerate cancerigene şi interzise în Norvegia, Austria, Suedia, Elveţia, Marea Britanie şi Olanda.

Niciun comentariu: