marți, 15 aprilie 2008

PICĂTURA DE IUBIRE DIN INIMA UNUI LEU

Acest articol, are legătură cu precedentul articol însă, de această dată, accentul cade pe relaţia de iubire adevărată, dintre om şi un animal. Însă, nu orice fel de animal…Este vorba de un animal de pradă - regele animalelor, cum îl mai numim noi.
Urmărind filmuleţele, mi-am dat seama că iubirea din toate fiinţele este identică. Sentimentul este unic! Chiar dacă D-zeu ne-a creat cu instinct pentru supravieţuire, nu a uitat să aşeze în inima noastră iubire….A presărat iubire în fiecare fiinţă! Imaginile evidenţiază faptul că, atunci când sămânţa iubirii încolţeşte, ea creează o aură, o energie cu un parfum suav. Te simţi efectiv în braţele lui D-zeu! Sunt convins că aşa se simt protagoniştii noştri,..,se simt efectiv în braţele lui D-zeu.
Un maestru spiritual,.., dacă ai şansa să-l găseşti, trebuie să-i acorzi iubire necondiţionată şi încredere….Şi toţi suntem maeştrii în felul nostru…. Despre încredere, am vorbit într-un alt articol…..Revedeţi materialul dacă nu vă mai aduceţi aminte.. Filmuleţele ataşate, evidenţiază foarte bine un aspect important: iubirea se naşte pe terenul încrederii. Niciodată, iubirea nu se poate dezvolta pe terenul fricii.
Frica închide, iar animalele simt cel mai bine acest lucru. Dacă simt că îţi este frică de ele, nu ai nicio şansă să scapi din ghearele lor.. Am stat şi am ascultat ce se vorbea în materialul de pe Animal Planet şi mi-am dat seama că, acesta este ADEVĂRUL.. Iubire = Încredere.
Într-o carte deosebită, scrisă de Neale Donald Walsh, există o frază dacă îmi aduc bine aminte, care spune în felul următor, citez:”Dragostea înseamnă a renunţa la frică”. Sincer să fiu, am pus în practică această afirmaţie când am fost înconjurat de o haită de câini…Sentimentul a fost extraordinar! Efectiv din toate părţile am fost înconjurat de câini! Însă nu mi-a fost frică….. Le vorbeam şi eram calm! Îi iubeam din priviri,……,pur şi simplu! Apoi s-au retras! Unii dintre ei au vrut să vină la mine însă au renunţat. Poate că, era şi noapte,.., cine ştie…
Ce învăţăminte putem trage din cele prezentate? Să lăsăm frica acasă! Iubirea este o vrajă, este singura care rezolvă toate problemele de pe pământ…Fiţi iubitori faţă de toate fiinţele, chiar şi faţă de cele care vă pot inspira teamă….Atât pentru astăzi..



2 comentarii:

Anonim spunea...

Faptul ca nu ti-e teama de caini il inteleg foarte bine! Nici eu nu m-am temut niciodata, si nici nu m-a muscat vreunul, oricat de fioros ar fi parut! Si eu am umblat noaptea cu haite de caini dupa mine fara sa se intample nimic! Si, cate si mai cate alte lucruri asemanatoare!
Oricum, sunt constienta ca am avut o protectie de Sus, pe care animalele au simtit-o.
Povestea leului o cunosc, (am primit-o prin mail, in "format redus"), si m-a impresionat chiar de atunci. Dar, nu o consider o raritate incredibila! La urma-urmei, si leii sunt fapturi ca si cainii, desi mai puternice, si pot simti, si darui, iubire...Mai mult decat oamenii, uneori, care amesteca prea mult intelect, reguli si prejudecati pentru a-si mai permite sa simta in mod real!
Multumesc pentru poveste, si pentru incurajari!

Cristian spunea...

@ soul
Multumesc pentru cele scrise. Ma bucur ca ti-a placut povestea leului.Tot ce ai scris este perfect adevarat.Numai oamenii care si-au deschis inima cu adevarat pot afirma ca animalele sunt tot iubire ca si noi...:)Ceilalti mai au de lucrat cu ei insisi, pentru a se elibera de frica..