marți, 29 aprilie 2008

DESPRE MAEŞTRII SPIRITUALI

Acest articol, vine în sprijinul celor care încă nu se cunosc pe sine şi doresc să facă acest pas. Am luat această hotărâre întrucât am primit câteva cereri în acest sens. Nu voi intra în amănunt, pentru că, oricât a-şi vorbi despre maeştrii, niciodată nu voi reuşii să spun totul. Cuvintele, niciodată nu vor exprima adevărul. Tăcerea este ideală, însă nu-i poate ajuta pe cei care doresc să facă pasul decisiv. Ei bine, dragii mei, astăzi vom discuta puţin despre MAEŞTRII SPIRITUALI.
De Paşti, am revăzut filmul “ISUS DIN NAZARETH” pe DVD. În fiecare an mă uit la acest film şi mereu sunt mişcat. Parcă m-aş uita prima dată! Mi-am dat seama că, toţi maeştrii spirituali, fie că vorbim de: Isus, Mohamed, Buddha, Osho, Krishnamurti, Lobsang Rampa, etc. - vorbesc despre acelaşi lucru. Limbajul este diferit, însă Calea este aceeaşi. „Sindromul” transformării interioare s-a propagat nu numai în Orient ci şi în Occident.

În lume, există deja destui oameni care au pornit pe calea transformării interioare şi care în prezent sunt recunoscuţi pe întreg mapamondul. Ador cărţile lor şi faptul că aduc atâta pace şi lumină în lume.. Printre aceste suflete minunate amintesc: Neale Donald Walsh, Paul Ferrini, Jashmuheen*, Debbie Ford, Baird Spalding, Eileen Caddy, Deepak Chopra,etc. Sunt convins că mai sunt şi alţii….

Mă bucură enorm să ştiu că, pe pământ există suflete care ridică conştiinţa umanităţii. Oricum, consider că în prezent, oamenii s-au mai deşteptat, nu mai sunt atât de necunoscători şi de ignoranţi. Ştiu că mai sunt multe de făcut însă, sunt convins că omenirea a trecut deja la un alt nivel de conştiinţă. Oamenii au început să devină avizi după lucrări importante de trezire spirituală.. Efectiv, hrana lor sunt aceste cărţi care îi ajută să vadă lumina.…Însă, să nu uităm că practica ne omoară şi că trebuie să încercăm să punem în practică toate învăţăturile pe care le citim. Nu este suficient să fim doar nişte biblioteci ambulante şi atâta tot. Este nevoie de practică..

Maeştrii spirituali şi-au lăsat întotdeauna amprenta de-a lungul timpului asupra umanităţii.. În America de exemplu, se întâmplă deja lucruri extraordinare de care noi habar nu avem. Pentru cei care cunosc limba engleză am ataşat câteva materiale cu cei mai prolifici şi mai influenţi oameni spirituali care au schimbat şi schimbă în continuare conştiinţa umanităţii. Uneori, doar ascultându-i fără să cunoşti niciun pic de engleză, te fac efectiv să pluteşti într-o altă dimensiune. Se simte din glas, din felul lor de a se exprima, că sunt fiinţe care au gustat din ceva care nu poate fi exprimat în cuvinte.

Ascultaţii şi voi şi o să vedeţi cât de minunaţi sunt şi cum ne spun atât de multe lucruri interesante care pe mine mă fascinează efectiv. Ştiţi cum este, toţi aceşti maeştrii ne oferă o cale, mai multe alternative…În cele din urmă, tot noi alegem calea care este cea mai aproape de sufletul nostru. În final, vreau să vă atrag atenţia că, ADEVĂRATUL MAESTRU SE AFLĂ ÎN NOI ÎNŞINE! Maeştrii spirituali ne indică doar drumul, calea…..Nu vor putea să vină cu noi! Transformarea este individuală…Atât pentru astăzi…










*În imagine, Jasmuheen - autoare a 18 cărţi, lector universitar, conducător de frunte în domeniul hrănirii pranice; fondator al Self Empowerment Academy, co- facilitator al Academiei Internetului Cosmic (C.I.A. - Cosmic Internet Academy). Amintesc faptul că Jasmuheen a vizitat şi România acum câţiva ani.

10 comentarii:

james crissilv spunea...

interesant. dar sincer as fi vrut mai multe detalii din partea ta. mi-ar fi placut sa mai aflu cateceva. dar ai dreptate.
...vine din interior.
Paste Fericit si o zi minunata iti doresc

Cristian spunea...

@james crissilv
Intreaba-mă ce vrei sa afli şi iti voi spune..De aceea sunt aici sa iti raspund...Ceea ce trebuie sa intelegem cu totii este faptul ca adevarul se reveleaza intotdeauna din interior...Multumesc din suflet pentru urari..:)

Anonim spunea...

Adevaratul maestru se afla in noi-insine, de acord! Dar, la inceput, el trebuie ajutat si indrumat, pana ce isi releva calitatea de maestru! Aici intervine rolul "profesorilor" reali (care pot fi preoti-duhovnici, oameni de inalta spiritualitate, sau, pur si simplu, carti scrise de ei).
Daca aceasta etapa e trecuta cu bine, "maestrul" nostru incepe sa se arate - la inceput timid, apoi, din ce in ce mai "curajos"!
Insa, chiar si atunci, tot trebuie sa confruntam propriile noastre simtiri cu ale altor maestri...Nimeni nu e fara pacat!

Cristian spunea...

@soul
Asa este...Adevaratul maestru, se afla in noi insine.Bineinteles ca, la inceput maestrul te sprijina, te ajuta sa iti recapeti verticalitatea..Insa, toti discipolii, indiferent ca este vorba de Isus sau alti maestrii trebuie sa inteleaga ca vine o vreme cand, fiecare trebuie sa-si ia zborul.De multe ori, le mai spun prietenilor:"Dragii mei, nu pot fi intotdeauna langa voi, nu trebuie sa raman mereu punctul vostru de sprijit..Este imposibil!Astazi sunt, maine este posibil sa nu mai fiu fizic pe pamant....Ce veti face voi atunci fara mine?"
Apoi, pacatul ne inalta! Ne ajuta sa crestem!Atata venin acumulam in noi, tot timpul ne judecam incat sufletul nostru este mutilat.Autoarea, Debbie Ford, ne invata cum sa ne debarasam de suferinte, frici, vina...Pur si simplu o ador...Am citit doua carti scrise de ea...Superbe!Am si postat de fapt, doua materiale video cu acst suflet care ajuta omenirea.O seara minunata!

Anonim spunea...

Am auzit si de Debbie Ford, insa nu am citit nimic de ea. In schimb, o simt aproape pe Eileen Caddy, ale carei experinte sufletesti sunt oarecum apropiate de ale mele...desigur, intr-o oarecare masura! Am citit o carte a ei:"Undele spiritului", pe care am recomandat-o si altora, in paralel cu unele terapii naturiste, si chiar le-a ajutat!
O seara minunata si tie, si succes pe drumul tau!

Cristian spunea...

@soul
Elleen Caddy este fenomenala. Simti pur si simplu ca te afli in bratele lui D-zeu.Cartea este impregnata efectiv cu energie pozitiva, inaltatoare..Este iubire pura! Cuvintele curg prin mine si se revarsa apoi spre exterior.Nu stiu daca ai cartea insa, ti-o recomand sa o cumperi daca poti.La mine in Brasov, nu am mai vazut-o in librarie.Daca o vad ti-o voi cumpara...Este darul meu pentru sufletul tau. Cartea a fost publicata sub Editura Cartea Daath, Bucuresti, 2005.

Anonim spunea...

Multumesc, daca poti, insa voi incerca sa o gasesc si aici! E mai simplu, si nici nu trebuie sa te supun la un efort!
Am avut aceasta carte, dupa cum am spus, insa am impumutat-o cuiva care avea mai mare nevoie!
Ma bucur sa aflu ca valoarea ei a fost "probata" si de altii...

Cristian spunea...

@soul
Nu este nici un efort!Atunci cand faci ceva cu drag, nu exista efort. Efortul apare atunci cand, nu faci ceva din inima..:)Foarte bine ca ai imprumutat-o! Gestul tau este nobil! De fapt, te-ai ajutat tot pe tine insuti.Atunci cand faci un dar cuiva de fapt, tot tie ti l-ai facut.:)Suntem un intreg cu totii..

Anonim spunea...

Cristian, spui in raspunsul catre Soul ca "Apoi, pacatul ne inalta! Ne ajuta sa crestem!" Eu cred ca dimpotriva pacatul ne trage in jos. Nu cred ca este o bucurie pentru suflet atunci cand prin fapta ta prejudiciezi pe altul sau pe tine.

Cristian spunea...

@anonim
Imi place ca te-ai semnant cu anonim..Iata ca sunt vizitat si de anonimi.:)Vezi tu, uneori nu intotdeauna ne gasim cuvintele.Pentru un suflet inconstient poate fi o bucurie cand loveste in altcineva.Insa, bucuria este de scurta durata. Un suflet treaz si constient, nici macar nu poate concepe sa loveasca in alt suflet.Deci, in acest caz comentariile sunt inutile..Metaforic vorbind, pacatul te "inalta". Greseala, te poate face sa fi mai constient.Acesta este contextul in care am folosit cuvantul "inalta".Bineinteles ca nu te poate ridica pe culmi spirituale..:)O seara minunata "anonim"..:)