joi, 10 aprilie 2008

DESPRE LIBERTATE

LIBERTATEA este un dar de la D-zeu. Acesta este şi motivul pentru care D-zeu ne-a dat liberul arbitru. Toţi vrem să fim liberi, să ne exprimăm punctele de vedere, să nu fim îngrădiţi. Să vedem, de fapt, ce înseamnă să fii cu adevărat liber…

Ei bine, din păcate cei mai mulţi dintre oameni doar îşi imaginează că sunt liberi. De multe ori asociem libertatea cu democraţia. Societatea actuală oferă doar o himeră în ceea ce priveşte libertatea. Părinţii ne condiţionează, la locul de muncă întâlnim diverse bariere, statul îşi pune şi el amprenta asupra noastră prin legile impuse care de cele mai multe ori în loc să ajute mai mult ne îngreunează viaţa.

Condiţionarea există! Atunci unde este libertatea?
Libertatea este doar în inima noastră! Doar acolo putem să fim liberi cu adevărat chiar dacă exteriorul nu ne oferă prea multe în acest sens. Libertatea nu are legătură cu politica, cultura, mediul din care provenim.

Adevărul ne eliberează! Iată un mod de a te simţi liber! Minciuna, falsitatea nu ne vor face niciodată să ne simţim liberi. De-a lungul secolelor, omenirea a strâns multe gunoaie,…, încă mai strânge! Chiar dacă totul este putred în jurul nostru, oamenii de pe întreg globul adună şi în prezent tot felul de gunoaie. Toate aceste gunoaie nu au nici un fel de relevanţă pentru sufletele noastre.

Pare paradoxal, însă preferăm să acumulăm gunoaie în loc să facem curăţenie în sufletele noastre! Lucrurile cu adevărat importante pentru sufletul nostru rămân la periferie. Există puţini oameni care încearcă să se debaraseze de aceste gunoaie! Natura, mediul înconjurător, mereu se află într-o continuă transformare mai ales primăvara! Priviţi copacii şi păsările cum îşi schimbă “faţa” în fiecare primăvară. Dacă vieţuitoarele se bucură, celebrează venirea primăverii, demonstrând încă odată că sunt libere, oare noi, oamenii, de ce nu am putea face la fel? Bineînţeles că putem! În lumea lui D-zeu totul este posibil!

Păsările sunt libere…. Aripile acestora se înalţă spre cer şi se bucură! Animalele zburdă pe coclauri simţindu-se libere! Din păcate oamenii nu se simt liberi, mereu sunt constrânşi de societate! Societatea dictează tot timpul ce este bine şi ce este rău. Apoi, ne mirăm de ce am devenit roboţi fără să mai fim umani unii cu alţii. Noi suntem de fapt produsul acestei societăţi! Ideile, concepţiile învechite impuse de societate ne-au frânt aripile…Dacă vreţi cu adevărat să vă simţiţi liberi precum păsările, bucuraţi-vă de lucrurile mărunte din viaţa voastră. Faceţi din viaţa voastră o sărbătoare în fiecare zi. Uitaţi-vă în oglindă şi bucuraţi-vă că D-zeu are grijă de voi şi că sunteţi sănătoşi.

Sănătatea trupească şi sufletească are legătură directă cu modul nostru de gândire. Cu cât suntem mai crispaţi, prăpăstioşi, gândindu-ne negativ, cu atât sănătatea noastră se şubrezeşte în timp. Nu am să intru în detaliu pentru că despre acest subiect vom vorbi în alt articol. În încheiere, nu pot decât să mulţumesc tuturor oamenilor minunaţi care mi-au atins viaţa şi care prin grija manifestată faţă de mine m-au făcut să conştientizez că adevărata libertate se află în inima mea. Atât pentru astăzi..

4 comentarii:

Unknown spunea...

Un cantec popular din Maramures spune;
"cand s-o impartit norocu'
fost-am eu dus la lucru' "
Ai dreptate cand spui ca libertatea este un dar de la Dumnezeu!
Insa nu toti avem norocul de a vedea darul pe care Dumnezeu l-a lasat pentru noi...

Cristian spunea...

Ma bucur sa constat ca a mers pana la urma!Suntem atat de prinsi in problemele cotidiene incat am devenit incapabili sa vedem acest dar.....Totul vibreaza in jurul nostru.Cu totii facem parte din Intreg (Dumnezeu) asa ca doar trebuie sa fim deschisi la tot ce ne inconjoara..:)

james crissilv spunea...

frumos comentariu si adevarat. asta inseamna ca ne putem elibera cat de cat citindu-l.
o zi minunata iti doresc

Cristian spunea...

Sigur!Intotdeauna cuvintele devin realitatea noastra.Suntem ceea ce gandim.Este bine totusi ca ideea de libertate sa se regaseasca si in viata noastra de zi cu zi!:))