sâmbătă, 22 martie 2008

DESPRE ÎNCREDERE

Am vorbit despre iubire şi iertare în articolul trecut. Acum a venit vremea să vorbim despre ÎNCREDERE. Toţi vrem să avem pe lângă noi oameni de încredere şi care să nu ne dezamăgească. Din păcate, acest lucru este imposibil sau aproape imposibil.

La capătul tunelului se întrezăreşte întotdeauna o rază de speranţă. Speranţa moare ultima! Înainte nu ştiam mare lucru despre încredere. Poate doar dădeam din gură, însă realitatea era cu totul alta! Dacă este să privesc spre mine însumi, realizez că nici măcar în mine nu aveam încredere, ce să mai zic să am încredere în ceilalţi oameni de lângă mine. 


Cu timpul, am conştientizat faptul că cu cât un om este mai elevat, cu atât are o capacitate de înţelegere mai profundă asupra vieţii.

Oamenii înţelepţi câştigă repede încrederea celor din jur pentru că sunt simpli. Simplitatea este o caracteristică intrinsecă încrederii. De oamenii simplii şi sinceri, fără mască, nu te poţi ascunde. Ei vor observa când ai tendinţa să te ascunzi şi-ţi vor atrage repede atenţia. Devii o carte deschisă pentru ei.

Este suficient să te privească în ochi şi să vadă că ceva nu este în regulă cu tine. Aceştia sunt oamenii faţă de care te poţi deschide total. Simţi că ei îţi vor binele şi niciodată nu vor lovi în tine.

Încrederea este un fenomen rar întâlnit, dar nu imposibil de găsit la cei din jurul nostru! Când o întâlneşti în calea ta te simţi în largul tău, degajat..


Problema încrederii între cupluri este puţin mai dificilă în sensul că partenerii mereu se vor bănui de infidelitate. De fapt, toate despărţirile apar din lipsă de încredere şi comunicare. Nu-i așa? Este foarte greu să găseşti un partener care să te iubească necondiţionat, să te ierte (vezi articolul precedent despre iubire şi iertare) şi care să mai aibă încredere în tine. 


Recunosc că doar 10% dintre oameni întâlnesc o astfel de conjunctură favorabilă. De aici, putem concluziona foarte uşor faptul că oamenii nu sunt evoluați spiritual.

Gelozia
este un alt aspect des întâlnit între cupluri (să nu credeţi că am fost ferit de acest “flagel”). Nici pe departe! Gelozia este considerată ca fiind printre primele cauze care generează despărţirea cuplurilor. Aceasta conduce la lipsa de încredere în partener, nelinişte interioară, certuri - într-un cuvânt viaţa noastră devine un haos. Soluţia? Lucraţi în permanenţă cu voi înşivă şi atunci când greşiţi încercaţi să învăţaţi din greşeli.

Un om înţelept, se loveşte o singură dată cu capul de pereţi, a doua oară nu mai repetă greşeala. Datorită inconştienţei noastre putem trece prin viaţă dormind şi niciodată nu învăţăm din greşeli, repetându-le la nesfârşit! Prin urmare, dragii mei, să luăm cu toţii aminte de cele spuse până acum.. Pace şi iubire tuturor!

2 comentarii:

ionatan spunea...

Dragul meu, ai atata dreptate! Si totusi nu-mi pierd speranta ca increderea intre oameni, fie ei in acelasi cuplu, este posibila... Ajunge ca increderea lor sa nu se mai proiecteze uneori imperativ, unul asupra celuilalt, ci a amandurora in sus, spre un for capabil sa-i sustina pe amandoi, sa le hraneasca increderea si aspiratiile comune...

Cristian spunea...

Speranta moare ultima Ionatan...Prin urmare, a vorbi despre incredere, este minunat.Daca o si intalnesti, daca tu insuti devii incredere lucrurile se schimba total..Oamenii spirituali insipira incredere.Tu insuti fiind o fiinta aplecata spre lucruri minunate creezi in jurul tau o aura, un camp energetic care atrage pe cei din jur.Pe curand suflet divin...:)