vineri, 21 martie 2008

SĂRBĂTORILE DE PAŞTI – MOTIV DE BUCURIE ŞI CELEBRARE



Nu cred că există vreun om căruia să nu-i placă sărbătorile... Naşterea lui Isus reprezintă un moment emoţionant pentru toţi. Oameni de pretutindeni se bucură şi celebrează bucuria Învierii lui Isus. În această perioadă, catolicii sărbătoresc Naşterea Domnului şi peste o lună ortodoxii. Sincer să fiu, nu sunt total de acord cu această mare distanţa între noi ca religii întrucât consider că religia este una singură. Naşterea lui Isus s-a întâmplat o singura dată. Cineva îmi spunea un lucru interesant….În fiecare dintre noi există o părticică din Isus. Multe din pildele lăsate de Isus dar şi vechile scrieri scot în evidenţă foarte multe lucruri la care niciodată nu ne-am gândit poate şi datorită faptului că oamenii în general nu mai au timp să privească şi spre ei înşişi. Tot timpul privim în viaţa altor oameni, îi criticăm şi suntem răutăcioşi cu ei. Din inconşţienţă bineînţeles….Isus spune:Ce pot face Eu puteţi face şi voi, lucruri chiar poate mai măreţe”…Nu ştiu exact care este catrenul exact din Biblie, nu asta este cel mai important..De mic copil mi-a rămas întipărită această minunată frază..În zilele noastre, această afirmaţie este perfect adevărată. Credem că este adevărată sau nu,.., nu ştiu dacă are relevanţă. Cert este că oamenii dispun de calităţi extraordinare…Nu mai punem la socoteală oamenii cu calităţi extrasenzoriale, paranormale. Mulţi dintre noi ar considera că sunt oameni speciali. Chiar sunt speciali pentru că certifică această afirmaţie. Apoi, hai să fim serioşi, fiecare dintre noi deţine o anumită capacitate deosebită şi unică. Fiecare dintre noi are ceva minunat de scos la lumină. Până şi cel mai urât om are ceva minunat de scos la lumină. Iubirea din fiinţa noastră reprezintă cea mai înaltă calitate a inimii. De fapt, această iubire însufleţeşte totul. Un zâmbet, o faptă bună, înţelepciune, toate se regăsesc în noi însă din păcate nu suntem conştienţi de ele. Toţi oamenii sunt unici şi minunaţi!

De mai bine de 7 ani mi-am dat seama că oamenii sunt buni în interior iar dacă sunt şi răi o fac din inconştienţă pentru că nu îşi dau seama că de fapt tot lor înşişi îşi fac rău. Viaţa în sine este un bumerang! De aceea, îi iert în sinea mea,…, pentru liniştea mea interioară îi iert ca sa nu mă autodistrug.

Isus, prin puterea Lui de transformare a celor din jur, scoatea foarte bine în evidenţă această IUBIRE. Isus este un maestru al iubirii. ..De-a lungul timpului au existat mulţi maeştrii, însă iubirea lui Isus era şi este în continuare extraordinară. Poate vă aduceţi cu toţii aminte de filmul lui Zeffirelli - Isus din Nazareth realizat în 1977. Şi acum, după atâţia ani mă impresionează acest film.
Aduceţi-vă aminte de scena extraordinară atunci când Maria Magdalena vine şi îi sărută picioarele lui Isus…Semnificaţia acelui gest mă emoţionează profund de fiecare dată. Scena respectivă, scoate în evidenţă iubirea profundă pe care o avea Maria Magdalena faţă de Isus…Îi ştergea picioarele cu lacrimile din iubire pentru Isus. Şocant pentru rabini să observe cum Isus a primit-o pe această păcătoasă printre ei. Pentru Isus nu era şocant. El s-a uitat în ochii ei mari iubitori şi i-a spus: “Femeie, acum pleacă,…, dute şi nu mai păcătui, păcatele îţi sunt iertate pentru măreţia inimii pe care o ai.”Nimeni din cei prezenţi acolo nu au fost capabili să facă acest gest de profundă nobleţe şi iubire…..Secvenţa din film şi multe altele nu fac decât să ne atragă atenţia la faptul că, iubirea iartă şi speră, este îndelung răbdătoare, niciodată nu judecă, critică pe nimeni.. Este magnifică…Ea transformă pe oricine şi vindecă pe oricine. Iubirea vindecă…..şi cum nu ar putea s-o facă? Dacă nu mă credeţi încercaţi-o!! Se spune că atunci când vă doare ceva şi vă atingeţi locul respectiv cu palma într-un mod iubitor,…., durerea dispare! Compasiunea, iertarea sunt tot iubire…Căci nu-i aşa,…, nu poţi fi capabil să iubeşti dacă nu te ierţi pe tine însuţi şi pe ceilalţi…

Sărbătoarea Naşterii Domnului ne invită pe toţi la o reconciliere cu noi înşine şi cu ceilalţi. Dar nu numai atunci, ci permanent…..Este destul de greu dar, nu imposibil.. Ador sărbătorile fie ele de Crăciun sau cele care tocmai se apropie cu paşi tiptili dar siguri. Acestea ne transformă inimile, ne bucură fiinţa!!! În aer se simte parfumul liniştii interioare, parfumul bucuriei…..Să ne bucurăm cu toţii,…, vorba lui Isus: „Bucuraţi-vă, bucuraţi-vă şi iar bucuraţi-vă”!! Să facem din viaţa noastră un dar, o bucurie şi să aprindem Lumina Învierii şi în ceilalţi. Esenţa tuturor sărbătorilor nu constă doar a mânca şi a bea…..esenţa sărbătorilor este de transformare a propriilor noastre suflete. Dar nu contează nu-i aşa cine vorbeşte ci cine ascultă…..Sărbători fericite tuturor!

Niciun comentariu: