miercuri, 8 octombrie 2008

MIGDALELE

Aromate şi hrănitoare, migdalele reprezintă o sursă naturală de combatere a stresului şi oboselii, jucând un rol important în terapia bolilor de inimă.

MIGDALELE
conţin un depozit considerabil de vitamine şi minerale, dintre care se face remarcat magneziul. Folosit de organism pentru menţinerea sănătăţii oaselor şi în eliberarea energiei musculare, magneziul ajută la echilibrarea nivelului de calciu şi potasiu din organism. Rezerva de cupru ascunsă în migdale contribuie la sănătatea sistemelor osos, vascular şi nervos.

Fructele migdalului sunt purtătoarele unui conţinut caloric ridicat, fapt ce le face recomandabile în sezonul rece deoarece furnizează organismului o cantitate valoroasă de energie. Alungite şi dulcege, migdalele dau gust nu doar prăjiturilor, ci şi sănătăţii. Conţinutul ridicat în vitamina E, un antioxidant puternic, face migdalele indicate în tratamentul pielii şi părului.

Migdalele
duc la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Hipotensivii sunt, de asemenea, sfătuiţi să consume în medie cinci migdale zilnic pentru a normaliza valoarea tensiunii arteriale.

Recomand tuturor migdalele în această perioadă. Personal vorbind, dimineaţa în ceriale în pun migdale. De când am aflat cât sunt de bune, nu mă mai despart de ele aşa de uşor. De multe ori, le vedeam prin magazine ( Selgros, Carrefour) şi nu-mi luam niciodată, considerând că sunt prea scumpe (aproximativ 20.00 lei). Apoi, mi-am spus: "Pentru sănătate merită să cumpăr măcar o dată pe lună migdale". Mai bine dau lunar 20.00 lei, decât milioane la doctori…Sănătate tuturor!

2 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Migdalele... fructe uscate cu aroma si gust aparte, poate mai putin celebre decat stafidele in prajituri si produse de patiserie, dar scoase de tine din tezaurul de samburi miraculosi ai naturii, cu atat de multe virtuti incearca sa-si castige locul meritat in preferintele noastre gastronomice !
Voi incerca sa consum migdale in stare uscata macar de cateva ori pe saptamana si sa le ofer cu drag printesei mele si taticului ei cateva exemplare din semintia lor.
Rationamentul tau investitional este extrem de bun si intemeiat pe realitati firesti, de bun simt ;)
Sa te bucuri de multe produse terapeutice si de sanatate de fier in sezonul de toamna-iarna pe care deja il strabatem plini de elan ! :)

Cristian spunea...

@pescăruşul argintiu
No comment! De câte ori citesc comentariile tale, inima mea se bucură tare.Migdalele....Se pare că am readus în atenţia publicului aceşti minunaţi sâmburi cu atât de multe virtuţi terapeutice.Hmm...Ce decizie minunată ai luat pentru binele(sănătatea)familiei tale minunate.Vă doresc spor la ronţăit migdale..:)Hugs from me!:)