vineri, 3 octombrie 2008

EXTRACTUL DE ORZ VERDE

EXTRACTUL DE ORZ VERDE obţinut din suc de orz verde (hordeum vulgare) încetineşte procesul de îmbătrânire, reglează metabolismul, revitalizează organismul prin aportul de proteine, vitamine, minerale, enzime.

Sucul de orz verde, este cea mai bogată sursă de hrană verde conţinând importante resurse nutritive necesare celulei umane: proteine, celuloză, vitamine (din grupul A, B, C, E, K), minerale (fier, calciu, mangan, magneziu, zinc, cupru, molibden), enzime (superoxid dismutază – sod).

Conţine toţi cei 8 aminoacizi esenţiali pe care organismul uman nu îi poate sintetiza. Prin conţinutul mare în clorofilă stimulează imunitatea organismului, are un puternic efect detoxifiant şi ajută la regenerarea celulară.
Orzul verde este şi cea mai bogată sursă de SOD. Această enzimă intervine în inactivarea radicalilor liberi oxidril, ducând astfel la vindecarea a numeroase boli şi încetinirea procesului de îmbolnăvire.

Consumat zilnic sau în cure periodice extractul de orz verde reglează metabolismul, tonifică organismul, principiile active îi conferă proprietăţi de tonic general, tonic cardiac, tonic asupra sistemului nervos central. Este recomandat atât persoanelor sănătoase de la copii la cei vârstnici ca revigorant şi reglator al metabolismului cât şi celor care suferă de anorexie, anemie, avitaminoze, demineralizări, afecţiuni hepatice, diabet zaharat, afecţiuni gastrice, afecţiuni pulmonare.

De exemplu, orzul verde proaspăt încolţit conţine:
- de peste 250 de ori mai multă vitamina A decât în salata;
- de peste 25 de ori mai mult potasiu decât în banane;
- de peste 23 de ori mai multă biotină (factor din grupul vitaminelor B) decât în lapte;
- de peste 11 ori mai mult calciu decât în lapte;
- de peste 10 ori mai multă vitamina B1 decât în spanac;
- de peste 7 ori mai multă vitamina C decât în portocale.
Conţine o mare cantitate de SOD - superoxid dismutază, un antioxidant puternic cu acţiune anticancerigenă.

Cercetările din S.U.A şi Japonia au indicat eficienţa curei cu extract din suc de orz verde în următoarele afecţiuni:
1) cancer: încetineşte procesul de formare sau creştere al tumorilor. Rezultate foarte bune sunt raportate în cazuri de leucemie, cancer la piele, pancreas, sân, ovare;
2) gastrită, ulcer, pancreatită, colită: clorofila din compoziţia acestui suc ajută la refacerea mucoasei şi a pereţilor gastrici, în timp ce substanţele sale alcaline reduc aciditatea;
3) boli de ficat: orzul verde favorizează drenarea şi regenerarea ficatului, activează sistemul imunitar, ajutând la combaterea virusului hepatic;
4) hemoroizi, varice: substanţele active favorizează circulaţia sanguină şi ajută la elasticizarea şi tonifierea vaselor sanguine;
5) impotenţă, sterilitate: stimulează activitatea hormonală atât la bărbaţi, cât şi la femei;
6) îmbunătăţeşte considerabil circulaţia sanguină din zona genitală, chiar şi la persoanele în etate sau care au fumat;
7) efecte bune în tratarea sterilităţii, tuberculoză, bronşită cronică, diabet, cardiopatie ischemică, artrită, flebită, insomnii;
8) acnee, eczeme, păr, unghii: tenul se curăţă şi devine luminos în special prin stimularea activităţii hormonale. Unghiile şi părul se regenerează prin aportul de vitamine şi minerale.

Cercetările făcute în laboratoare şi clinici din Japonia, China, Statele Unite au arătat un lucru uimitor: extractele de orz verde (în special sucul) au o acţiune puternic detoxifiantă şi echilibrantă asupra tuturor sistemelor şi organelor importante din corp.

Personal vorbind, pot să vă spun că extractul de suc de orz verde este foarte bun. Consum şi eu acest produs şi vreau să vă spun că mă simt excelent. Costă în jur de 31,50 lei (100 de tablete). Vă recomand acest produs pentru menţinerea sănătăţii. Produsul este 100% natural, obţinut din plante tinere netratate chimic cu pesticide, ierbicide, fără adaosuri artificiale, aditivi alimentari, coloranţi.

8 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Foarte interesant si binevenit acest articol, draga Cristian, ca de altfel si celelalte informari legate de mentinerea unei stari optime de sanatate ! :)
Cat de miraculos este extractul de orz verde concentrat in pastilute, cu adevarat un doctor pentru celulele organismelor noastre biciuite la tot pasul de provocarile agresive ale "civilizatiei" !
Multumesc mult pentru grija pe care o porti semenilor tai mari si mici, in atingerea si pastrarea unei sanatati cat mai bune ! :)

Cristian spunea...

@pescăruşul argintiu
Mulţumesc! Sunt convins că mulţi dintre noi nu ştiam mare lucru despre sucul de orz verde.Mai bine cumpărăm acest produs decât să cumpărăm Coca-Cola...:)Secolul XXI, este un secol al poluării.Prin urmare, factorii nocivi existenţi în natură, alimente, reprezintă o problemă la scară mondială. Mă bucur că pot să fiu de folos semenilor mei.Când îţi ajuţi semenii, de fapt te ajuţi pe tine însuţi.O seară minunată sufleţel!:)

Anonim spunea...

In completare cu Seleniu este foarte bun pentru normalizarea functiei tiroidei.
Dupa ce 2 medici din tari diferite mi-au spus ca de fapt nu au ce sa imi dea pt problemele pe care le am, am inceput sa ma tratez singura. Si functioneaza, au disparut durerile din zona gatului, ma simt bine, energica, nu imi mai cade parul.
Ar trebui sa afle cat mai multi de ce putere are orzul (si nu numai)

Cristian spunea...

@Anonim
Bună! Îți vine să crezi că doi medici din țări diferite erau incompetenți? Pe semne că nu au auzit de orzul verde. Uneori, plante care par la prima vedere nesemnificative, au puteri extraordinare și ne scapă de multe probleme. Mă bucur pentru tine că te simți mai bine.Succes în continuare și sănătate maximă.Pe curând!:)

Anonim spunea...

http://www.cantacuzino.ro/ro/wp-content/uploads/2012/02/SOD_natural.pdf

Cristian spunea...

@Anonim
Mulțumesc pentru completare!:)

Maria spunea...

Exista suc de orz verde in formula neprelucrata, ceea ce ofera un efect mult mai puternic la Institutul Cantacuzino din Bucuresti. O cutie ofera tratamentul pentru 5 zile (10 fiole) si costa 50 Ron. Este produsul lor, cu orz prelucrat de ei pentru cele mai bune calitati. Se numeste SOD Natural..

Cristian spunea...

@Maria
Mulțumesc Maria pentru informație!:)