joi, 9 octombrie 2008

FLORA COURTOIS - EXPERIENŢA ILUMINĂRII UNEI FEMEI FĂRĂ MAESTRU

“Dintre toate schimbările care avuseseră loc cu mine, cea care părea să fie în mod misterios cheia tuturor, era schimbarea de viziune. Era ca şi cum un ochi interior, un centru ancestral al conştiinţei, care se dilată în mod egal şi simultan în toate direcţiile, fără limite, şi care fusese întotdeauna acolo, fusese repus în funcţie.
Mergând pe stradă aveam senzaţia că strada curge pe lângă mine şi dincolo de mine, percepeam copacii sau clădirile deplasându-se peste tot în jurul meu şi cerul se mişca deasupra mea ca şi cum aş fi fost cuprinsă într-un întreg curgător.
Lumea înconjurătoare dobândise o nouă profunzime, o claritate a culorilor şi formelor, o prospeţime nealterată.
O altă schimbare pe care am observat-o întâmplător a fost faptul că indiferent de direcţia în care m-aş fi uitat, nu-mi apărea niciodată în lumină umbra nasului sau a feţei, aşa cum se întâmpla înainte. De asemeni, ochii oamenilor mi se păreau fascinanţi, la fel ca cei ai animalelor, şi priveam în ei ca şi într-ai mei.
Ştiu acum că a avea experienţa Iluminării într-o oarecare măsură este numai un început. Să renaşti în fiecare clipă, etern, cere vigilenţă permanentă. Cum ar putea fi altfel? Să continui să practici o astfel de conştientizare în fiecare clipă face parte intrinsecă din însăşi natura iluminării.“
Mai multe informaţii despre Flora Courtois:

4 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Flora Courtois, o femeie binecuvantata si daruita cu rare capacitati de patrundere a realitatilor vazute si nevazute ! :)
Merita admiratia si aplecarea noastra spre invataturile ei pline de intelepciune si iluminare.
Iti multumesc si tie pentru pretioasa munca de cercetas care descopera in lume fericite intrupari de ingeri.
God bless you, my dear transilvanian friend ! :)

Cristian spunea...

@pescăruşul argintiu
No comment again!:)Ai descris-o pe Flora Courtois atât de minunat.Se pare că mesajul ei ţi-a mers la suflet, ştiind că nu există decât Legea Unicului. Pe această minunată planetă, nu există multe fiinţe iluminate, transformate din punct de vedere spiritual.Prin urmare, îmi revine sarcina să "promovez" imaginea acestor fiinţe iluminate pe acest blog.O seară superbă îngeraş!:)

Unknown spunea...

buna ziua.
ma intereseaza cartea Experienta iluminarii[iluminarea] unei femei fara maestru de Flora Curtois PE CARE NU O GASESC NICI LA ANTICARIAt.
poate...
la revedere
daniel ciocanescu

Cristian spunea...

Salut!
Păi nu cred că o mai găsești! Cartea a fost publicată cu mult timp în urmă...Nici nu cred că s-a mai editat! O zi frumoasă!