marți, 1 iulie 2008

VIZITÂND PRAGA































































































































































































Este imposibil să nu te îndrăgosteşti de oraşul Praga. Plin de mister, cu clădiri impresionante ce îţi taie respiraţia.... Podul Carol este unul din locurile cele mai des vizitate de turişti. M-am dus din capătul pieţei Vaclav (Wenceslas Square, după cum apare în majoritatea ghidurilor turistice), unde am dat de Muzeul Naţional (de unde Havel a vorbit mulţimii în timpul Revoluţiei de Catifea, în noiembrie `89). Am mers apoi până în capătul opus, acolo unde este Oraşul Vechi. Acolo am descoperit Ceasul Astronomic, Piaţa Oraşului Vechi şi o mulţime de clădiri atât de frumoase şi atât de bine întreţinute.

În capătul opus se află Vltava, cu ale sale poduri (dintre care cel mai impresionant este podul Carol) şi, dincolo de ele, un oraş ceva mai liniştit unde sunt mai ales case tăcute şi curate, aşezate pe versanţi de deal. Printre ele, se află drumul spre castelul Praga, care nu este un simplu castel, ci un ansamblu de clădiri, printre care se află catedrala Sfântul Vitus (o bijuterie arhitectonică), o mulţime de palate şi reşedinţe de vară şi biserica Sfântul Gheorghe.

















2 comentarii:

Anonim spunea...

absolut superb! un adevarat oras european!

Cristian spunea...

@danielles
Mie îmi zici? Oamenii de acolo au un respect enorm faţă de semenii lor.Acolo, oamenii handicapaţi au multe facilităţi de a se deplasa prin oraş.Au posibilitatea să meargă cu metrolul şi să circule cu mijloacele de transport în comun de la suprafaţă.Oamenii ţintuiţi în scaune cu rotile, sunt altfel trataţi acolo.Există lifturi de suprafaţă în care pot urca şi coborî în metrou. Am rămas surprins să văd cum şoferul din autobuz a coborât, a tras o platformă subţire, a rugat oamenii din autobuz să se de-a la o parte şi a ajutat o persoană ţintuită în scaunul cu rotile să urce în autobuz. La mine în Braşov nu am văzut aşa ceva.No comment!:) Mă bucur că ţi-au plăcut materialele postate.PA!:)