marți, 8 iulie 2008

OSHO

OSHO s-a născut în Kuchawada, India, la 11 decembrie 1931; În 1946, Osho are experienţa primului său satori. De-a lungul anilor experienţele sale meditative au devenit din ce în ce mai profunde.

La vârsta de 21 de ani atinge iluminarea, cea mai înaltă culme a conştiinţei omeneşti. În acel moment, spune Osho, biografia lui exterioară a luat sfârşit; de atunci el a trăit o stare de totală unitate cu legile intime ale existenţei. În plan exterior şi-a continuat studiile la Universitatea din Sagar, unde a absolvit cu onoruri Prima Clasă de Filozofie.

A fost Campionul dezbaterilor pe întreaga Indie şi a câştigat Medalia de Aur. După terminarea facultăţii, este numit profesor de filozofie la Colegiul Sanskrit din Rajpur şi apoi la Universitatea din Jabalpur. Întreprinde călătorii în întreaga Indie, vorbind în faţa unui larg auditoriu şi polemizând cu liderii religioşi în dezbateri publice.

În 1966, Osho demisionează pentru a se dedica în întregime scopului de a iniţia omul modern în arta meditaţiei. Cuvântul "Osho" provine din japoneza veche: "O" înseamnă "cu multă recunoştinţă, iubire, gratitudine" dar şi "echilibru, armonie". "Sho" înseamnă "extinderea multidimensională a conştiinţei" şi "total binecuvântat de existenţă".

Osho şi-a părasit corpul la 19 ianuarie 1990; fără să fie resemnat sau fatalist, el a explicat discipolilor săi că: "existenţa a hotărât că i-a venit timpul". Pentru el, devenise limpede că a rămâne în limitele trupului, nu era lucrul cel mai important pentru dezvoltarea operei sale. Înainte de a muri, a mai spus: "Vă las visul meu."

Discursurile lui Osho includ toate căile spirituale majore cum ar fi Yoga, Zenul, Taoismul, Tantra şi Sufismul. Aceste discursuri au fost strânse în aproximativ 650 de volume şi traduse în 34 de limbi.

Niciun comentariu: