marți, 29 iulie 2008

MĂ IUBEŞTE, NU MĂ IUBEŞTE (Partea I)

Când începem să avem o relaţie cu cineva, fiecare dintre noi şi-a pus cel puţin o singură dată întrebarea: Oare mă iubeşte partenerul (a)?

Ei bine, dragii mei, dacă vreţi ca viaţa voastră să nu fie o continuă suferinţă, vă rog să renunţaţi la astfel de întrebări. Este dificil în ziua de astăzi să nu-ţi pui câteva întrebări existenţiale.
Vizate sunt femeile, pentru că ele sunt mult mai pământene decât bărbaţii.

Nu degeaba, Dumnezeu le-a înzestrat cu darul
procreării.

Fiind mai pământene, practice, femeile îşi pun tot felul de întrebări despre partenerii lor. Acest lucru, se întâmplă şi pentru că de cele mai multe ori, bărbatul are tendinţa de a zbura din floare în floare. Se plictiseşte repede şi atunci zboară….Indiferent că vorbim despre femei, bărbaţi lucrurile nu stau foarte bine.

Din păcate, oricât de bine ai arăta, tot te gândeşti ca nu cumva partenerul să te înşele, ca nu cumva să-i zboare ochii prin alte „grădini”.

Acum, sincer să fiu, ochii pot să privească…. Însă, una este să admiri pe cineva şi alta este să ajungi cu acea persoană în pat.

Fiinţa umană, este minunat de complexă…. Suntem cu toţii un amalgam de stări. Toţi suntem diferiţi. Amprenta digitală justifică ceea ce spun. Cu toate acestea, esenţa noastră este aceiaşi. La ce mă refer când spun asta? La iubire, bineînţes….Suntem iubire şi poate acesta este cel mai important aspect existenţial al nostru. Fără iubire, sufletul moare încet şi sigur.

Din păcate, societatea în care trăim ne oferă pe “tavă” foarte multe reguli de respectat. Există în prezent “efectul de turmă”. Dacă cineva face ceva,….,trebuie sa facă toată lumea.

Oamenii vor să primească totul de-a gata. Poate şi acesta este motivul pentru care orice ţară, are un preşedinte, un rege…Oamenii vor să fie conduşi, indiferent dacă acest lucru se face pentru o cauza nobilă sau nu. Este mai bine ca alţii să ofere soluţii, idei….Iar noi, le primim, înghiţim ca atare. Orice tentativă de a ieşi din acest tipar conduce la revoltă. Încearcă să ieşi din tipar şi imediat vei fi blamat. Oamenii imediat te vor judeca, critica, vor arunca cu pietre în tine, te vor întemniţa.

Fiecare cuplu, are temerile sale. Rar am întânit oameni care să spună cu certitudine că au încredere în partener. La televizor, prin filme,…, se merge pe aceiaşi idee…

Partenerii mereu îşi vor spune:”Te iubesc!” Nimic anormal….Până la urmă, ce înseamnă să fi normal? Cu siguranţă că totul depinde de cultura fiecărui popor. Iată condiţionarea!

2 comentarii:

7 spunea...

Sunt oameni care nu pot trai daca nu sunt condusi. Nu stiu sa traiasca liber. Le este frica de libertate. A fi liber inseamna a fi "tu". Pt multa lume asta suna infiorator.

Cristian spunea...

@Cornelia
Aşa este Cornelia....Efectul de turmă nu dispare atât de uşor. Oamenii sunt precum marionetele.Cei mai mulţi dintre noi, preferăm să fim conduşi.Cei mai mulţi conducători sunt falşi, aduc în faţa opiniei publice numai baliverne. Este mult mai convenabil să avem totul de-a gata.Societatea spune tot timpul să credem în ea. Conducătorii, indiferent despre ce categorie este vorba, nu vor să ofere oamenilor şansa să se trezească. Doresc să existe efectul de stabilitate în turmă.Libertatea aparţine oamenilor care se cunosc pe sine, care îşi cunosc interiorul.Adevărul este tot ce contează pentru ei.A fi liber, reprezintă un risc.Din păcate, cu toţii avem momentele noastre de laşitate.Sper totuşi, ca umanitatea să se transforme, astfel încât, ideea de gloată să dispară pentru totdeauna. În iubire, lucrurile stau la fel.O zi minunată în continuare.PA!:)