duminică, 13 iulie 2008

DESPRE GELOZIE (Partea a II a)

Ideea de proprietate personală este înrădăcinată în sufletele oamenilor de mult timp. Omul se schimbă tare greu…. Orice schimbare, fie ea în bine, poate produce multă nelinişte sufletească. Mulţi oameni adoră suferinţa….

Un om gelos, dacă este şi orgolios, nu are nicio şansă să înţeleagă cele scrise în acest articol. Ar considera că sunt nebun! S-ar simţi ofensat…

Am avut marea şansă ca în această viaţă, să învăţ din propriile greşeli şi să nu le mai repet. Am înţeles, care sunt cauzele care ne conduc pe fiecare dintre noi la suferinţă. Când am descoperit cauzele, am trecut imediat la schimbare…

Din păcate, este nevoie de multă înţelegere şi compasiune faţă de noi înşine. Oamenii care nu se preţuiesc, care nu se cunosc deloc, mereu vor trăi în stres, gelozie, suferinţă. Toate sunt legate una de alta.

Un om care nu are o părere bună despre sine, mereu o să fie gelos. Întotdeauna se va gândi că nu este suficient de bun pentru partener. Mereu va sta pe fază ca nu cumva să intervină cineva în relaţie…Cum poţi să te relaxezi când te afli tot timpul pe un butoi cu pulbere? Fitilul stă pe punctul să se aprindă, iar “explozia”…..

A venit vremea să privim mai mult spre noi înşine, să ne iubim fiinţa, astfel încât să conştientizăm faptul că iubirea nu are legătură cu gelozia.
Gelozia este frică la cel mai înalt nivel. Frica aduce cu sine frisoane, blocaje la toate nivelurile emoţionale.

Gelozia din fiinţa voastră dispare doar atunci când este privită-n faţă. Înţelegeţi de ce sunteţi geloşi, căutaţi să vă înţelegeţi stările. Tot timpul ne ascundem defectele în loc să le privim în faţă şi să le înţelegem. Sentimentele negative reprezintă “umbra” noastră. Gelozia este şi ea o "umbră" pe care o păstrăm în interior!

Oamenii care nu strălucesc, care nu zâmbesc, sunt plini de umbre în interior. De-a lungul timpului, au achiziţionat atâtea sentimente negative încât chipul lor este plumburiu. Nu mai strălucesc, ochii lor nu se mai bucură. De noi depinde totul! Avem atât de multe resurse în interiorul nostru…Să le folosim cu toţii şi să încercăm să învăţăm din greşeli.
Ce este gelozia? Un coşmar! Treziţi-vă!!! Atât pentru astăzi.

2 comentarii:

james crissilv spunea...

Bine documentat articol. Ca de obicei de altfel. Multi spun ca gelozia inseamna iubire. Multi spun ca este necesara in viata asa cum este si sarea pentru bucate. Multi spun ca este o parte vitala a sistemului individual uman de functionare. Din punctul meu de vedere sunt doar momente in care doar anumite doze pot aduce o inseninare si o usurare, dar nu este ceva ce ne ajuta.
o zi minunata iti doresc

Cristian spunea...

@james crissilv
Mulţumesc prietene.Tot ceea ce am scris are legătură şi cu mine.Nu pot scrie ceva ce nu am trăit ca experienţă.Aşa este prietene.Adevăr ai grăit când ai spus că:"mulţi spun că este necesară în viaţa aşa cum este şi sarea pentru bucate".Oamenilor le plac iluziile.Aşa că o să-i las să viseze în continuare...Fiecare este răspunzător de ceea ce alege în viaţă.Suntem ceea ce gândim. Din păcate, foarte mulţi dintre noi repetăm aceleaşi greşeli la infinit.Nu învăţăm nimic din greşeli...De exemplu, poţi să te prefaci că eşti gelos,însă să nu fii cu adevărat.Joaca de-a gelozia este minunată.Gelozia reală este distrugătoare, este o molimă, otravă...O zi minunată şi ţie..Ciao!:)