vineri, 14 august 2009

OMUL DE AFACERI (Partea a IV a)

Maestrul mereu încearcă să ne spună că a venit vremea să ne întoarcem privirea spre noi înşine. Acesta spune:” Voi aţi ales lumea derizoriului şi aţi respins lumea esenţelor. Aţi ales lumea lipsită de valoare, care este predispusă să moară, şi aţi respins lumea nemuririi. Aţi ales trupul şi aţi respins conştiinţa. Iar energia se deplasează întotdeauna în direcţia pe care o alegeţi voi.”

Perfect adevărat! Maestrul nu poate să fie blând cu noi. Adevărul întotdeauna deschide răni. Până acum aceste răni nu erau vii, nu supurau…Erau doar în stare latentă. Existau în noi de mii de ani.
Maestrul încearcă să ne facă conştienţi de aceste răni. Ştie să ne capteze atenţia. La cât de stupid ne comportăm, ar trebui să nu mai ridicăm capul din pământ. Cu toate acestea preaiubitul maestru ne ridică capul, se uită în ochii noştri şi ne spune că putem mai mult.

„Lumea derizoriului”
este lumea omului de afaceri, a speculantului. Aparent acesta o duce bine…Se hrăneşte cu suficiente iluzii care să-i crească egoul.

Un om descurcăreţ, şmecher care încearcă să înşele pe alţii pentru ca el să o ducă bine în lumea materială, este considerat un om extraordinar. Toţi îl vor ridica în slavi… Aşa că acesta în stupiditatea care îl caracterizează, muşcă momeala aruncată de ceilalţi. Iată stupiditatea umană!

Societatea actuală este precum o junglă. Această junglă aparţine întotdeauna omului de afaceri. Se va bate cu pumnul în piept, va încerca să cucerească totul în detrimentul altora. Unii dintre noi am creat obsesii din faimă şi renume…Trăim efectiv în întuneric!

Un om înţelept care a depăşit obstacolul minţii, va observa foarte uşor cât de stupid se comportă omul de afaceri. Se va uita la el şi îşi va spune în gând: ”Încă doarme profund!” Până la urmă nu putem să ne trezim cu toţii….

„Lumea esenţelor” este lumea ochilor deschişi, a Adevărului. Inima deschide poarta Conştiinţei. Lasă deoparte măştile şi ne lasă „goi”. Şi cui îi place goliciunea, simplitatea? Aparent nimănui…Însă ceva din noi nu ne lasă să orbecăim în întuneric.

Esenţa noastră divină intervine şi ne avertizează că a venit timpul să punem punct „omului de afaceri” din noi. A venit vremea, să ne deschidem petalele precum nuferii pe lac….Cu siguranţă că parfumul nostru se va răspândii către cele mai înalte zări iar îngerii din cer se vor bucura.

Un om conştient şi treaz este o nestemată pentru umanitate. De ce să nu devenim şi noi nestemate? Cine ne împiedică? Doar mintea va încerca acest lucru…Doar ea!

Superb mesajul transmis de maestru: ”Aţi ales lumea lipsită de valoare, care este predispusă să moară, şi aţi respins lumea nemuririi. Aţi ales trupul şi aţi respins conştiinţa. Iar energia se deplasează întotdeauna în direcţia pe care o alegeţi voi.”

Maestrul spune mai departe: ”Evaluaţi situaţia în care vă aflaţi. Nu vă gândiţi la alţii:„Cutare este un om de afaceri”. Priviţi-vă pe dumneavoastră, căci din o sută de oameni, nouăzecişinouă sunt oameni de afaceri, aşa că aveţi toate şansele să fiţi la fel.”

Se observă că maestrul încearcă să ne dezmorţească simţurile, încearcă să ne arate luminiţa de la capătul tunelului. Ne spune să ne evaluăm situaţia în care ne aflăm astfel încât să încetăm să mai privim în ograda altuia, să trăim prin competiţie. Ne avertizează că suntem pe cale să intrăm în categoria celor nouăzecişinouă de oameni de afaceri.

Competiţia şi comparaţia aparţin minţii care vrea succes cu orice preţ. Până la urmă decizia ne aparţine dacă dorim să intrăm în categoria oamenilor de afaceri. Atât pentru astăzi…

4 comentarii:

Ultimus Romanorum spunea...

Excelent articol...sunt atent!

Cristian spunea...

@Ultimus Romanorum
Se pare că articolul ţi-a captat atenţia. Acum îngerii se bucură....Sufletul tău a înţeles mesajul transmis de maestru ceea ce înseamnă un pas înainte pe drumul trezirii spirituale.O seară liniştită şi te mai aştept şi altădată!:)

Ultimus Romanorum spunea...

Sunt pietre, care, chiar daca nu au suflet si inteligenta, inteleg mai bine mesajul asta si contribuie poate la Evolutie mai mult decat oamenii care nu s-au trezit.

Cristian spunea...

@Ultimus Romanorum
Tot ce este posibil.Până şi pietrele sunt energie.Acestea pot contribui la creşterea noastră spirituală.Nu întâmplător există cristaloterapia.PA!:)