vineri, 6 februarie 2009

VEDETA ZILEI - PAPHIOPEDILUM (ORCHID FROM HOME)



O floare gingaşă de culoare galben-verzui. Ultima dată când mi-a înflorit această specie de orhidee Paphiopedilum a fost acum 2 ani. Mulţumesc scumpă floare că mi-ai readus aminte cum arăţi.

2 comentarii:

Elisa spunea...

Da,chiar este superba...Sa-ti traiasca si-nfloreasca!Eu am 2 Phalaenopsis,doar una s-a adaptat la mine si-si mai pastreaza floarea cu care am achizitionat-o pe 6 ianuarie.Dar tu stii cum s-o ingrijesti?Ca auzii ca-i destul de pretentioasa :)

Cristian spunea...

@Elisa
Phalaenopsis nu este pretenţioasă. Este una dintre orhideele care nu necesită o foarte mare atenţie.Singura problemă este că nu are pseudobulbi pentru reţinerea apei. Prin urmare, nu trebuie să fie lasată fără apă mult timp.Substratul trebuie lăsat să se usuce între două udări. Nu trebuie udată în exces pentru că există riscul să-i putrezească rădăcinile.Temperatura ideală este de 21 de grade Celsius, să aibă umiditate ridicată.Este bine să o pui pe un strat de pietre uşor umezite.Să nu o pui niciodată direct în soare pentru că există riscul să-i ardă frunzele.Îi place lumina difuză.Sper să-ţi fie de folos aceste informaţii.Mai poţi de asemenea, să găseşti alte informaţii şi pe internet.Pupici!:)