luni, 22 decembrie 2008

GUVERNUL (Partea I)

„Guvernul este un joc, este cel mai urât şi cel mai murdar joc din lume. Dar sunt oameni care se află la un nivel inferior al stării de conştiinţă şi care se bucură de guvern: aceştia sunt politicienii. Singura bucurie pe care o au este aceea de a guverna, de a avea putere, de a subjuga oameni. Ei au făcut din om doar o piesă de şah. Gândeşte-te la ultimii cinci mii de ani. Poţi concepe că, dacă nu ar fi existat guverne, lucrurile ar fi şi mai rele decât sunt deja? În ce sens? În trei mii de ani au avut loc cinci mii de războaie. Crezi că ar fi avut loc şi mai multe războaie fără vreun guvern – ar fi fost posibil şi mai mult haos, şi mai multe crime?
Ce au făcut aceste guverne? Nu au făcut altceva pentru oameni decât să-i exploateze, să le exploateze teama.”
OSHO
Comentariu
Din multitudinea de conferinţe pe care le-a ţinut în faţa a milioane de oameni, observăm că maestrul de cele mai multe ori, se opreşte şi asupra politicienilor. Indiferent că vorbim despre oamenii politici din România, S.U.A, etc.- politicianul, rămâne politician. Setea de putere este de nestăvilit. Maestrul spune: ”Guvernul este un joc, este cel mai urât şi cel mai murdar joc din lume. Dar sunt oameni care se află la un nivel inferior al stării de conştiinţă şi care se bucură de guvern: aceştia sunt politicienii.”

Osho, loveşte chiar în moalele capului, nu-ţi lasă timp să reacţionezi. De fapt, maeştrii nu umblă cu ocolişuri. Întotdeauna vor spune lucrurilor pe nume. Acesta este şi motivul pentru care au fost atacaţi şi ţinuţi în frâu de fiecare dată, de preşedinţii diferitelor ţări. Adevăr grăieşte maestrul când face referire la guvernele din întreaga lume. Aşchia nu sare departe de trunchi!Aşa că, tendinţa tuturor politicienilor este să joace murdar. În continuare, Osho spune clar că toţi politicienii au un nivel al stării de conştiinţă inferior. Mulţi l-ar contrazice pe maestru şi ar spune că de fapt el însuşi are un nivel de conştiinţă inferior. Oare la ce se referă maestrul?

După cum observăm, maestrul scoate în evidenţă calitatea umană, simplitatea, serviabilitatea care de cele mai multe ori, sunt doar de faţadă.
Politicianul, trebuie să joace un joc pe scena politicii.Cum ar putea un politician să lase deoparte mascarada politică şi să devină sincer, iertător, bun, etc? Maestrul, scoate foarte bine în evidenţă lipsa de spiritualitate autentică din sufletul unui politician. Aceşti oameni, pun accentul pe putere, acumulări materiale. Doar secundar, se mai gândesc şi la ţara pe care o conduc. Minciunile şi ipocrizia stau la loc de cinste. Sunt convins că nu-i fericeşte această situaţie. Din păcate nu au ce să facă…..

Maestrul continuă:”Singura bucurie pe care o au este aceea de a guverna, de a avea putere, de a subjuga oameni. Ei au făcut din om doar o piesă de şah.” Mulţumim maestrului pentru că a avut puterea să ne readucă aminte cine suntem în raport cu politicienii. De cele mai multe ori, mă uit la clasa noastră politică….

Niciun comentariu: