joi, 21 august 2008

ULEIUL DE SEMINŢE DE IN

Uleiul de seminţe de in este 100 % natural, obţinut prin presare la rece. Are calităţi deosebite, conţinând de 2 ori mai mulţi acizi graşi Omega 3 decât uleiul de peşte şi un amestec de acizi esenţiali Omega 3 şi Omega 9. Toţi aceşti aminoacizi au un rol primordial în refacerea celulară, fiind foarte utili în diverse afecţiuni. Proteina din uleiul de seminţe de in este uşor digerabilă şi conţine toţi aminoacizii necesari pentru menţinerea unui organism puternic şi sănătos.

În compoziţia uleiului de seminţe de in, intră lignani care au proprietăţi antivirale, antibacteriene, antiparazitare şi antitumorale. Uleiul de seminţe de in conţine lecitină şi este deosebit de eficient în reglarea tranzitului intestinal.
Are acţiune antiinflamatoare, cardioprotectoare şi de reducere a grăsimilor din sânge.

Pe lângă acidul alfa linolenic, seminţele de in mai sunt bogate şi în lignan. Lignanul este un tip de fitoestrogen (antioxidant) care, de asemenea, are un conţinut bogat în fibre. Cercetătorii susţin că lignanul din seminţele de in, aduce multe promisiuni în bătălia cu afecţiunile, incluzând un rol important în prevenirea cancerului, mai ales cancerul la sân.

Uleiul de in
, este de ajutor în afecţiunile Crohn şi colite. De asemenea, acesta se pare că poate să vindece partea interioară a intestinelor inflamate.
Administrare: Câte o linguriţă înainte de masă dimineaţa şi seara.
Frecvent i-au şi eu ulei de in şi vreau să vă spun ca nu am probleme cu tranzitul intestinal. Sănătate tuturor!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Nu obisnuiesc sa iau uleiuri din astea.Am incercat mai demult cu niste produse naturiste sub forma de picaturi pentru tratarea hipertensiunii si reducerea colesterolului.M-am lasat pagubasa.Cred ca ar fi de folos celor care au mici probleme care se pot regla fara medicamente.
Am baut ulei de ricin dupa ce am nascut.Multe femei se constipa foarte tare imediat dupa nastere si medicamentele obisnuite nu-si fac efectul asa ca uleiul de ricin (cah,ce rau e)e foarte bun.Mai e si sarea amara,dar e asa de amara...
Ma bucur ca ai grija de sanatatea ta ca sa nu ai probleme mai tarziu.
O zi senina si racoroasa!Sa fii iubit!
:)

Cristian spunea...

@g1b2i3
Eu zic că ai renunţat prea repede.Sunt conştient că omul nu are rădare.Vrea să se însănătoşească peste noapte, să simtă o îmbunătăţire bruscă.Mai este şi problema încrederii pe care trebuie să o ai atunci când te apuci de un tratament.Dacă nu avem încredere, ne îndoim de eficacitatea unui produs, cu siguranţă nu se va întâmpla nimic.Uleiul de ricin, este foarte bun luat intern.Extern, este util pentru diferite boli de piele, regenerarea părului.Uleiul de ricin, este nelipsit din casă.Mulţumesc pentru gândurile tale.Dacă nu am grijă de mine, cine să aibă? Hmmm...Să fii iubită şi tu!:)

Anonim spunea...

vorbiti de ulei de ricin, dar titlul este: "uleiul din seminte de in". pana la urma comentatiile sunt la uleiul de ricin sau de in?

Cristian spunea...

@Anonim
Conţinutul textului se referă la uleiul de in.Nu face referire la uleiul de ricin.Proprietăţile terapeutice sunt asemănătoare.Nu trebuie uitat că uleiul de ricin are capacitatea de a vindeca rănile, pielea devine suplă dacă se face masaj cu acest ulei, diferitele afecţiuni ale pielii dispar.Nu pot să nu i-au în calcul faptul că stopează căderea părului.Iată două aspecte diferite pe care uleiul de in nu le are...Dacă cumva te referi la ce a scris g1b2i3, într-adevăr discuţia face referire la uleiul de ricin şi nu la cel de in.O zi excelentă!:)

terezia spunea...

terezia...am avut si eu prbleme cu tensiunea ridicata si circulatie deficitara,am aplicat terapia cu apa si atgila si de atunci nu mai iau medicamente.Se obisnuieste organismul acet ,se bea dimineata pe stomacul gol 1/2l de apa plata cel mai bine ar fi apa di put nu de la robinet,si dupa 30 de minute se poate manca iar pe parcursul zilei se mai bea 1litu si jumatate.Apa fluidifica sangele si face circulatia mai buna.Trebuie avut rabdare ca dupa un timp cand isi face simtit efectul terapia organismul nu mai suporta medicamentele,cel putin la mine asa a fost.sanatate buna!

Cristian spunea...

@Terezia
Apa cu argilă este foarte bună.Detoxifică organismul!Apa este un element principal pentru buna funcționare a organismului.Să bem cu toții apă mai des.Mă bucur că îți este bine apelând la terapia naturistă.Sănătate maximă Terezia!:)