sâmbătă, 16 august 2008

CONCEDIILE ALEŞILOR, DEPARTE DE PRIVIRILE ELECTORATULUI (STAŢIUNEA NEPTUN)

Nu mai există niciun secret faptul că în staţiunea NEPTUN şi în alte locuri din ţară, există un număr semnificativ de vile…….. Nu mică mi-a fost mirarea să constat că, la câţiva metrii de mine, pe plaja Neptun, există locuri interzise muritorilor de rând.
Ascunse printre aşa zisele “pădurici”, vilele îşi aşteaptă clienţii în fiecare an. Clienţii sunt de viţă nobilă….Prin urmare, au un statut aparte. Însă, de data aceasta, aceste vile sunt păzite straşnic de jandarmi.
Pe gardurile de fier, se găsesc puse mesaje sugestive de genul: “Accesul strict interzis!”, respectiv o placă pe care este inscrispţionat semnul aparatului de fotografiat. Toată lumea de pe plajă a observat aceste mesaje.. ..
Iată dragii mei, cum apare discriminarea.
Din cele prezentate mai sus, ajung la neplăcuta concluzie că noi, oamenii care plătim impozite şi taxe, întreţinem economia acestei ţări suntem de fapt “plebea ţării”. Cum ar putea aleşii noştrii să se amestece cu mulţimea?
Este practic imposibil. Superioritatea există! Nu îmi vine să cred cum unii dintre noi, cu funcţii înalte în stat, avem tupeul să ne afişăm în public pretinzând că ne pasă de tot ce se întâmplă în ţara asta.
Când mă uitam printre garduri, simţeam că mă aflu într-o cuşcă. Îmi era milă de copilaşii aceia inocenţi care se jucau cu găletuşa şi lopăţica în nisip…Ştiam că în curând, vor devenii şi ei la rândul lor nişte “lipitori“ precum părinţii lor. Oare cum văd acei copii lumea de dincolo de gard?
Cu cât privesc în jur, îmi dau seama că omenirea mai are multe de făcut. Oamenii în continuare se cred superiori unii faţă de alţii. Ceea ce am văzut pe plaja Neptun mi-a confirmat încă odată că oamenii sunt atât de inconştienţi.
Într-una din zile, am observat cum jandarmul de serviciu, începe să fluiere…Când mă uit în mare, observ că un băiat depăşise barierea şi intrase pe tărâmul oamenilor puternici…Acesta, a fost apostrofat destul de dur de către jandarm. Chiar i-a notat numele şi prenumele pe o foaie de hârtie….
Când am văzut ce se întâmplă, nu am putut să stau degeaba. M-am dus la jandarm şi l-am rugat să-l lase în pace.
Un lucru nu-mi este clar la ora actuală….Din câte ştiu pământul, uscatul, poate să fie cumpărat devenind proprietate personală. Însă marea,…..,cum poţi să interzici unui om să se simtă bine în apă, pentru simplul motiv că a depăşit “graniţa”? Se pare că, d-nul jandarm de serviciu nu ştia că marea este un ÎNTREG şi nu o poţi împărţii în bucăţi, nu poţi să trasezi o demarcaţie exactă….
Răspunsul sec al jandarmului a fost: ”Acestea sunt ordinele şi nu am ce face!” Nu contează dacă aleşii noştrii au dreptate.... Până la urmă, jandarmul îşi face meseria şi nimic mai mult; precum roboţeii…. Roboţii nu pun întrebări… O armă, nu pune întrebări…
În ziarul “Capital” din data de 13 August 2008,
am găsit următoarele informaţii interesante:
Cei mai importanţi oameni din stat îşi petrec timpul liber în locaţii speciale, apărate de ochii muritorilor de rând. Aflate în administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), clădirile şi terenurile respective sunt încadrate într-o categorie aparte, la care au acces doar anumiţi bugetari. „Numai cinci instituţii publice beneficiaza de «baza materială de reprezentare şi protocol a RAAPPS». Este vorba de Senat, Camera Deputaţilor, Administraţia Prezidenţială, Guvern şi Curtea Constituţională“, precizează Anca Prodescu, de la Compartimentul de Relaţii cu Mass-Media al Regiei.
Preşedintele, primul-ministru, parlamentarii, miniştrii, secretarii de stat şi judecătorii Curţii Constituţionale, dar şi alţi salariaţi ai palatelor Cotroceni şi Victoria, ai Parlamentului sau ai ministerelor au aces exclusiv, sub diferite forme, la complexul din Scroviştea, Ilfov (format din patru vile, piscină, cramă, popicărie, clădiri administrative, ferme, crescătorie de fazani, lac şi pădure, în total 2.580 de hectare). De asemenea, ei au la dispoziţie două complexuri din Snagov (unul format din cramă, vii, livezi şi pădure, altul, cel de la palat, dotat cu hotel, restaurant şi centru de conferinţe, întinse pe circa 38 de hectare), trei vile în Predeal, una în Covasna şi complexul „Foişor“ din Sinaia (palat, mai multe vile, sere, heliport, parc şi pădure, totul pe 16,5 hectare).
Angajaţilor instituţiilor mai sus-menţionate le sunt dedicate, de asemenea, Palatul din Olăneşti (două corpuri de clădire, cabană, heliport, parc, întinse pe aproape 11 hectare), vila „Bujoreni“ din Râmnicu Vâlcea, Complexul „Lotus“ din Neptun (patru vile, piscină, băi reci, lac cu debarcader, plajă privată, în suprafaţă totală de 13,5 hectare) sau o casă de oaspeţi şi o fermă în Suceava.

SNAGOVUL, VALEA PRAHOVEI ŞI LITORALUL, PREFERATE DE DEMNITARI

Dar baza de cazare a RAAPPS este cu mult mai vastă. Există, de exemplu, un complex în Timişu de Jos, lângă Braşov (întins pe 14 hectare), opt vile şi cabane în Sinaia şi Cumpătu, două vile şi un hotel în Predeal, zece vile şi un teren de minigolf şi tenis în Neptun şi două vile în Mamaia. Enumerarea poate continua cu nu mai puţin de 17 vile în Snagov, o vilă în Ciolpani, un minihotel în Covasna, vile în Haţeg, Băile Herculane, Rânca şi Eforie-Nord şi cinci case de oaspeţi în Cluj.
O parte din hotelurile şi vilele RAAPPS sunt deschise şi publicului larg. Este vorba, de exemplu, de hotelul „Dacia“ şi complexul „Doina“ din Neptun, de Complexul „Pacea“ din Izvorani, pe malul lacului Snagov, de hotelul „Gloria“ din Suceava, de complexul „Victoria“ din Cluj (hotel plus restaurant), de Pensiunea „Palace“ din Slănic Moldova, de complexul „Muntenia“ din Snagov, de hotelurile „Economat“, „Furnica“ şi „Mara“ din Sinaia şi de complexurile „Bradul“ din Covasna şi „Cindrelul“ din Păltiniş.
72 de case de protocol de diferite tipuri şi dimensiuni, răspândite pe întregul teritoriu al ţării, de la Neptun la Cluj şi de la Băile Herculane la Suceava, au la dispoziţie cei mai importanţi demnitari ai României.”
Comentariile sunt de prisos! Imaginile postate pe blog, nu necesită niciun comentariu….Pur şi simplu priveşti şi te gândeşti :”Mare-i grădina lui Dumnezeu! ”

Niciun comentariu: