vineri, 13 iunie 2008

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNII (XXI)

"Fii un dar pentru oricine care-ţi intră în viaţă şi pentru oricine în a cărui viaţă intri. Fii atent să nu intri în viaţa altuia, dacă nu poţi să fii un dar. (Tu poţi fi întotdeauna un dar, pentru că întotdeauna eşti un dar - deşi uneori nu îţi dai voie să ştii acest lucru.)
Când cineva întră pe neaşteptate în viaţa ta, află ce dar trebuie să primească această persoană de la tine.
De ce altceva crezi că vine cineva la tine? Adevăr îţi spun Eu ţie: fiecare persoană care a venit vreodată la tine a venit ca să primească un dar. Primindu-l, el îţi dă ţie un dar - darul de a trăi experienţa şi împlinirea lui Cine Eşti. Când vezi acest adevăr simplu, când îl înţelegi, vezi cel mai mare adevăr dintre toate: V-AM TRIMIS NUMAI ÎNGERI."

"Fiinţele foarte evoluate nu-şi dau în cap cu un ciocan, pentru că-i doare. Ele nu lovesc pe nimeni altcineva cu un ciocan în cap, din acelaşi motiv. Fiinţele evoluate au observat că, dacă loveşti pe cineva cu un ciocan, acea persoană suferă. Fiinţele evoluate ştiu, prin urmare, că dacă loveşti pe altcineva cu un ciocan, te loveşti pe tine însuţi. N-are nicio importanţă dacă ai mai multe ciocane sau un ciocan mai mare. Mai devreme sau mai târziu tu vei fi rănit. Adevăr vă spun Eu vouă, întrucât aţi făcut unuia dintre aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut."

NEALE DONALD WALSCH - CONVERSAŢII CU DUMNEZEU, Vol.II

7 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte multe adevaruri spune autorul! Si, din pacate, prea putin urmate, desi intuite macar, daca nu cunoscute! Toti ar trebui sa fim daruri pentru ceilalti, insa, din pacate, unii constituie "daruri conditionate" - adica, daca nu mai corespunzi imaginii lor, se retrag din postura de "dar"!:)
Am ramas fana a blogului tau, desi am plecat de pe weblog. Pentru ca e un blog care aduce liniste!

Cristian spunea...

@florina r
Aşa este Florina...Bine ai venit în viaţa mea ca "dar"..:)Într-o lume condiţionată, darul oferit celorlalţi este tot condiţionat.Ai punctat foarte bine când ai spus:"din păcate, unii constituie "daruri condiţionate" - adică, dacă nu mai corespunzi imaginii lor, se retrag din postura de "dar"!Aici toţi trebuie să lucrăm...Mulţumesc pentru gândurile tale..Mă bucur că exişti în viaţa mea...Week-end plăcut în continuare...PA!:)

Cristian spunea...

@florina r
Apropo, am încercat să postez un comentariu pe blog la tine şi nu am reuşit..Oare de ce?

Anonim spunea...

O precizare: de fapt, am revenit!:) Blogul tau imi era familiar...:)

In legatura cu comentariile la mine, chiar nu stiu ce sa spun! Probabil ca a fot un moment "slab" al blogspotului, pentru ca altadata s-au putut posta comenturi! Insa, nu-ti face griji, blogspotul constituie pentru mine un fel de "refugiu", si nu ma supar daca nu primesc comentarii!:)
O seara frumoasa sa ai!

Cristian spunea...

@florina r.
Fie cum spui tu!:)Mă uitam la poza ta...Am pătruns în interior şi ţi-am citit sufletul....:)Mă bucur enorm că suntem prieteni şi putem comunica de la suflet la suflet.Şi astfel, nu mai există separare.În lumea lui D-zeu, iubirea este hrană..Pentru mine, eşti un "dar" care îmi bucură inima.Pace şi lumină suflet divin..:)

Anonim spunea...

Chiar nu m-ai recunoscut? Pe weblog eram Soul, dar am luat o pauza acolo...Uneori, trebuie sa te opresti putin din drum, si sa incerci sa intelegi ce vrea El mai departe...si, ce mai poti tu face! Ti-am spus ca blogspotul constituie pentru mine un "refugiu"!
Multa lumina si tie, ca sa ai de unde darui celorlalti!

Cristian spunea...

@florina r.
Mă bucur enorm că te-ai refugiat aici.Sincer să fiu, pe această platformă este linişte şi pace..Dincolo,este o harababură...Brrr..Uneori mă speriu ce citesc pe acolo..Soul,..., hmm...Superb!Aşa surpriză.... :))Chiar mă gândeam...Florina....De fapt, aşa te cheamă pe tine nu? Pupici de la mine...:)