miercuri, 29 septembrie 2010

RECEPTIVITATEA (Partea a II a)

Nu poţi să-L simţi pe Dumnezeu dacă nu ai făcut curăţenie în interior, dacă nu ţi-ai oprit mintea să arunce cu "venin" spre tine şi spre ceilalţi.

Cunoaşterea are loc doar atunci când simţi prezenţa Creatorului în tine, când îi faci loc în inima ta. Toată fiinţa ta vibrează iar bucuria ta este fără margini. Doar atunci are loc cunoaşterea şi automat îl vei recunoaşte pe Dumnezeu în toate câte există.


„Adevărul nu poate fi căutat – nu poţi să fii decât receptiv, atâta tot. Nu poţi decât să deschizi uşi şi să aştepţi….să aştepţi în rugăciune……Religia nu este decât receptivitate profundă…..pregătire, o uşă deschisă.”


Maestrul este precum un parfum care împrospătează aerul….Este o floare plăcut mirositoare, pentru că ştie că este Una cu Dumnezeu.


Adevărul nu se caută…Adevărul este o stare a conştiinţei tale. Numai vindecându-ne în interior, avem posibilitatea să-L simţim pe Dumnezeu în noi înşine.

O minte tulburată nu va reuşi niciodată să-L cunoască pe Dumnezeu. Deschiderea noastră faţă de ceilalţi ne ajută să percepem adevărul. A te accepta aşa cum eşti, a te ierta, a te iubi – iată cheia către Dumnezeu.
Nu te mai poţi minţii…. Acele vremuri sunt de mult apuse. Acum ai renăscut, te-ai transformat în interior şi l-ai primit pe Dumnezeu în inima ta. Te-ai deschis precum o floare. Ai aşteptat în linişte. Mintea ţi-a devenit supusă şi nu mai îndrăzneşte să te tulbure.

Da, religia înseamnă receptivitate profundă. Doar în acele clipe uşa îţi este deschisă…Această uşă este deschisă tuturor.

„Dacă Dumnezeu vine ca oaspete, atunci nu va fi refuzat, atâta tot, şi va fi primit cu multă recunoştinţă. El va fi un oaspete binevenit. Cu inima deschisă, eşti gata să-L primeşti pe Dumnezeu în inima ta….. Aşa că meditează, dansează şi cântă, dar rămâi cu sufletul primitor. Şi toate vor veni la timpul lor…nimic nu se întâmplă înainte.”

Niciodată să nu ne închidem sufletul…..Maestrul spune lucruri extraordinare. Dansează, cântă, bucură-te de soare, de tot ce te înconjoară.
Cele două stări contribuie la fortificarea ta ca fiinţă spirituală….Şi să nu forţezi nimic. Totul este o curgere şi "nimic nu se întâmplă înainte". În acele momente sufletul se deschide. "Rămâi cu sufletul primitor".....Atât pentru astăzi.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Minunat de simplu, şi de profund! Să rămânem deschişi, dar şi netulburaţi. "Despătimirea" - cum zic vechii părinţi, este o condiţie a vorbirii cu Dumnezeu.

Mulţumim pentru că mereu găsim aici lucruri folositoare pentru suflet! Să ai o săptămână frumoasă!

GRIG spunea...

lSint minunate si pline de intelepciune aceste putine rinduri ,dar spun foarte multe pentru inima noastra....

Cristian spunea...

@Florina R.
Doar inima poate să iubească profund.Un om care nu este multidimensional nu poate să fie receptiv. Simplitatea, ne ajută să ne deschidem inimile.Nu renumele, faima ne transformă în interior.Acestea ne fac "puternici" aici pe pământ.Acolo sus totul dispare...
Chiar dacă uneori întâlnim oameni care ne jignesc şi ne lovesc pe la spate, nu contează... Să-i iertăm pentru ca sufletul nostru să "respire"...Sufletul se simte încătuşat atunci când avem sentimente negative faţă de noi înşine şi faţă de ceilalţi.Receptivitatea ne ajută să creştem.Mulţumesc pentru gândurile tale minunate prietenă dragă.:)

Cristian spunea...

@GRIG
INIMA NOASTRĂ....Grig, suntem divini! Suntem nestematele existenţei, copii lui Dumnezeu.Toate fiinţele sunt sfinte.Totul este divin!Inima este Centrul...Acolo stă Dumnezeu şi aşteaptă să-L invităm în viaţa noastră.Dumnezeu nu se caută în exterior...Dacă nu l-ai descoperit în interior, este imposibil să-L descoperi în exterior.Dumnezeu este o parte din noi, iar noi în final ne unim cu El.Nu există separare.Cum ar putea Creatorul să stea departe de noi? Cum ar putea să ne părăsească? Este imposibil! Este cu noi mereu.Iată adevărata bucurie care nu poate să fie exprimată în cuvinte.Bucuria ne invadează fiecare celulă din corp. Să ne bucurăm cu toţii pentru simplul fapt că existăm. Să ai un început de săptămână minunat Grig.PA!:)