sâmbătă, 11 septembrie 2010

NIMENI NU POATE SĂ SPUNĂ NIMIC DESPRE TINE (Partea a II a)

Maestrul continuă şi spune: ”Acel centru fals depinde de ceilalţi, aşa că tu vrei să ştii mereu ce au oamenii de spus despre tine. Şi mereu faci ce îţi spun, mereu încerci să-i mulţumeşti.”

Egoul adoră lauda…..

Centrul fals (egoul) este precum un „cancer” care mănâncă din noi. De aceea spun că inima mea se tulbură profund atunci când maestrul ne vorbeşte atât de frumos. Cuvintele sale sunt tăioase, adeseori deranjante. Egoul nostru nu se simte confortabil atunci când este pus la zid….

Când conştientizăm cât de stupid ne comportăm, automat ne liniştim…Fiinţa umană nu mai este nerăbdătoare să ajungă un prim-ministru, un preşedinte, un leader….Şi totuşi dacă are astfel de aspiraţii, cu ce preţ face toate astea?

Mă bucur că lumea este diferită….Pentru un mare bancher, spusele maestrului par poveşti de adormit copii….Din păcate nu toţi suntem făcuţi să acceptăm adevărul…Şi ce este adevărul, dreptatea?

Energia acestor cuvinte îndepărtează norii negrii de pe cer, aerul devine proaspăt.

Societatea actuală este compromisă. Din vina noastră bineînţeles... Acolo unde compromisul există, dreptatea şi adevărul nu există.

Dacă adevărul nu există, iar dreptatea nu triumfă într-o societate, aceasta în final de autodistruge. România din păcate se găseşte în acest con de umbră. Cei de la putere, sunt experţi în a manipula masa de oameni….

Efortul nostru constant de ai mulţumii pe alţii ne ruinează în interior….Cred că a venit vremea să ne trezim şi să avem o coloană vertebrală. Dacă ne cunoaştem fiinţa, nimeni nu ne mai poate face să suferim. Nu mai suntem sclavii părerilor celorlalţi.

„Mereu încerci să-ţi înfrumuseţezi egoul. Acest lucru este suicidal. Decât să fii deranjat de ceea ce spun ceilalţi despre tine, mai bine ar trebui să începi să priveşti în sinea ta.”


Decât să ne aplecăm urechea la ce spun alţii, mai bine am încerca să ne cunoaştem pe noi înşine. Odată descoperindu-ne fiinţa, exteriorul nu mai are nicio putere asupra noastră. Răutăţile, invidiile nu ne mai ating….

„A-ţi cunoaşte adevăratul sine nu este lucru mic. Dar oamenii tânjesc mereu după lucruri ieftine.”


Nu pot să nu mă închin în faţa maestrului, atunci când face astfel de afirmaţii…Pur şi simplu întreg corpul vibrează. Da, acesta vibrează în faţa Adevărului. Nu poţi să nu tresalţi de bucurie atunci când adevărul iese la lumină.

Mare lucru să-ţi cunoşti fiinţa! Lucrurile mici din viaţa noastră de fapt sunt mari. O persoană care se bucură de lucrurile simple din viaţă, îl are pe Dumnezeu la picioare…Atât pentru astăzi.

Niciun comentariu: