duminică, 26 septembrie 2010

RĂUL (Partea a II a)

„Trebuie să fii mai conştient, mai vigilent, mai viu. Lasă-ţi vigoarea să curgă. Nu fi reţinut. Respectă-ţi natura, iubeşte-te pe sine, nu fi îngrijorat de orice lucru nesemnificativ.”

Un om atent la acţiunile sale, nu poate să greşească la nesfârşit. Doar s-a lovit de acelaşi lucru de mii de ori….


Din păcate, omul este precum o frunză în bătaia vântului….Nu învaţă nimic din greşeli. Este nevoie de atenţie şi vigilenţă. Doar atunci simţi că trăieşti cu adevărat.

Maestrul ne spune să fim naturali, să acţionăm în cunoştinţă de cauză, să fim atenţi la acţiunile noastre. Şi da, să ne iubim fiinţa….

Ne facem atâtea griji…..Uităm că Dumnezeu ne iubeşte şi are grijă de noi. Ne lipseşte încrederea…..Nu întâmplător maestru spune să nu ne îngrijorăm de orice lucru nesemnificativ. Atunci când nu ne îngrijorăm ne păstrăm energia interioară.


Când ne pierdem încrederea, tindem să capitulăm. Vedem doar partea urâtă a lucrurilor. Când nu ne mai identificăm cu toate nimicurile din viaţă, reuşim să prindem aripi şi să zburăm. Claritatea, înţelepciunea vor ieşi la iveală. În acest moment, orice decizie luată nu aduce cu sine supărări, nelinişti, tristeţi.


Maestrul continuă şi spune: ”Fii fără griji, dă piept cu grozăviile vieţii, explorează-i tainele. Da, vei face multe greşeli – şi ce dacă? Nu înveţi decât din greşeli. Da, vei da de multe probleme – şi ce dacă? Numai atunci când dai de probleme poţi să afli soluţia. Trebuie să baţi la o mie de uşi înainte să ajungi la cea potrivită. Acest lucru face parte din joc, din rolul tău.”


Superb! Maestrul ne încurajează să devenim puternici în interior. Ne ajută să ne ridicăm atunci când cădem. Viaţa este o provocare, iar noi trebuie să ne îndeplinim rolurile cât mai bine cu putinţă. Cădem şi iar ne ridicăm….Ce contează că „ne julim”? Important este să trecem frumos prin viaţă, cu bune şi rele.

Greşelile ne ajută să creştem. Foarte important să reţinem acest lucru. Greşelile nu ne pot osândi, nu ne pot face să stăm cu capul plecat. Când facem greşeli să nu ne judecăm aspru.


Unii dintre noi am luat-o razna, nu mai suntem umani unii cu alţii datorită rănilor interioare. Ne producem singuri neplăceri, facem altora greutăţi, alţii la rândul lor ne fac greutăţi….. Cum mai putem avea pretenţia să mai fim oameni sănătoşi psihic?


„Numai atunci când dai de probleme poţi să afli soluţia. Trebuie să baţi la o mie de uşi înainte să ajungi la cea potrivită. Acest lucru face parte din joc, din rolul tău.”


Viaţa este o provocare. Rolul nostru este să trecem frumos prin viaţă. Atât pentru astăzi.

4 comentarii:

nykole spunea...

ti-am spus vreodata cat de mult ma linistesc postarile tale? imi dau solutii :)

o zi senina, Cristi!:)

Animal Social spunea...

"...sa trecem frumos prin viata." si lenea e frumoasa pentru multi...ideea e sa facem ceva concret, satisfacator in viata asta, sa ne simtim mandri mai tarziu cand vom inchidem ochii definitiv...

Cristian spunea...

@nykole
Nu mai ştiu exact....Mă bucur că îţi pot da soluţii la grijile, neliniştile tale interioare.Maestrul din interiorul tău te sprijină şi te ajută întotdeauna.Ai încredere în tine, în ceea ce simţi.Intuiţia nu te va înşela niciodată.Răul este creat de noi.Mintea mereu va hrăni acest rău. De tine depinde totul! Te binecuvântez cu inima mea Nykole!:)

Cristian spunea...

@Corina
Hello!"Lenea" amintită de tine are mai multe semnificaţii.Depinde în ce context folosim acest cuvânt.Cred că fiecare dintre noi are nevoie de un moment de respiro...Am înţeles ce ai vrut să spui Corina.Este vorba despre lenea noastră de a schimba ceva în viaţa noastră, de a ne complace în diferite situaţii care nu ne aduc bucurie în suflet.De noi depinde totul.
Mândria nu are de-a face cu spiritualitatea autentică, cu iubirea din inima noastră.Un om iubitor nu este mândru că iubeşte. Iubirea presupune simplitate, nu cere nimic în schimb.Scopul nostru în această lume este să dăruim iubire.Dacă iubim pe cei din jurul nostru necondiţionat, putem pleca de pe această planetă cu zâmbetul pe buze...IUBIREA ESTE CHEIA, RĂSPUNSUL LA TOATE PROBLEMELE NOASTRE.O zi minunată Corina!:)