sâmbătă, 18 iulie 2009

DRAGOSTEA ÎNTRE PLĂCERE ŞI DURERE (Partea I)

„Dragostea”, la modul în care este folosit în mod obişnuit acest cuvânt de către oameni, nu este dragoste, ci plăcere. Iar plăcerea este destinată să creeze durere, pentru că a dori pe cineva ca pe un obiect înseamnă să ofensezi persoana respectivă. Este o insultă, este violent. Când te apropii de cineva mânat de dorinţă trupească, câtă vreme vei putea să pretinzi că este vorba de dragoste? Plăcerea trupească este animalică. A privi un om cu plăcere trupească înseamnă să-l insulţi, să-l umileşti, înseamnă să o reduci pe acea persoană la statutul de lucru, de bun de consum. Nimănui nu-i place să fie folosit; este cel mai urât lucru pe care i-l poţi face cuiva. Nimeni nu este o marfă, nimeni nu este un mijloc de atingere a unui scop.”

OSHO - CÂND IUBEŞTI

Comentariu

Nu pot să nu îi dau dreptate maestrului. Maestrul spune: „Dragostea”, la modul în care este folosit în mod obişnuit acest cuvânt de către oameni, nu este dragoste, ci plăcere. Iar plăcerea este destinată să creeze durere, pentru că a dori pe cineva ca pe un obiect înseamnă să ofensezi persoana respectivă. Este o insultă, este violent.”


Din păcate oamenii confundă dragostea cu plăcerea. Adevărata dragoste este mult mai profundă. O testez de câţiva ani buni. Iubirea adevărată faţă de un suflet înalţă întotdeauna. Sexul înseamnă descărcare de energie. Nimeni nu spune că nu trebuie să ne şi descărcăm….Descărcarea este ceva fiziologic însă noi nu suntem doar aceasta.

Adevărata iubire nu are legătură cu fizicul, cu aspectul omului. Insă din păcate ochii cer tot timpul altceva. Mintea mereu vrea să schimbe obiectul perceput. Plictiseala în cele din urmă se instalează subtil în inima noastră.
Plăcerea conduce la durere…

Interesant ce spune maestrul. Orice plăcere are un început şi un sfârşit. Nu degeaba bărbatul de cele mai multe ori, după ce face sex se întoarce pe partea cealaltă iar la scurt timp începe să sforăie. Şi câţi nu fac aşa….Iată adevărata ofensă adusă partenerului. Să-ţi pierzi interesul faţă de persoana cu care ai întreţinut relaţii intime.

7 comentarii:

Carmen Gigartu spunea...

"Adevarata iubire este o stare de constiinta" Omraam Mikhael Aivanhov

Cristian spunea...

@Carmen
Scurt şi cuprinzător! Omraam Mikhael Aivanhov a spus un mare adevăr.Am citit cărţile acestui minunat maestru spiritual...Superbe şi pline de înţelepciune.Oare câţi dintre noi conştientizăm că iubirea este o stare de conştiinţă? Pupici Carmen!:)

Diana Slavu spunea...

Eu incerc de ani buni sa-mi dau seama ce e dragostea.Am citit multe carti,gandindu-ma ca poate explica altii care au trecut prin viata mai bine.Si totusi nici acum nu stiu ce e dragostea cu adevarat pt. ca foarte usor se poate confunda iubirea cu atractia sexuala,cu obisnuinta,cu alte sentimente.Dar niciodata nu e prea tarziu poate ca o sa aflu si eu candva.:P

Cristian spunea...

@diana
Ascultă-ţi inima Dia...Dacă îţi vei asculta inima, cu siguranţă că îţi vei da seama ce este iubirea.Din iubire eşti creată.Toţi suntem iubire...Din păcate, nu ne mai ascultăm interiorul.Aşteptăm să ne înveţe alţii cum să iubim.O carte de spiritualitate îţi îndrumă paşii spre interiorul fiinţei tale.Cartea nu poate să vină cu tine...Singură va trebui să pătrunzi în fiinţa ta. Inima niciodată nu îţi poate da indicii greşite. Încearcă să păşeşti fără teama în lumea iubirii...În iubire nu există eforturi.Totul este o curgere.Lasă inima să curgă să fă ceea ce simţi.Nu-ţi pune mii şi mii de întrebări despre ceea ce simţi, dacă iubeşti sau nu.Pur şi simplu lasă-te purtată de curentul vieţii, al inimii.Dacă nu simţi iubire faţă de cineva nu este nimic grav.Pur şi simplu nu există atracţie sufletească între tine şi cealaltă persoană.Şi nu uita niciodată să priveşti omul ca un întreg.Cu bune şi rele...Niciodată nu încerca să schimbi pe cineva.Pune întotdeauna pe primul plan comuniunea sufletească.Ar fi cumplit să intri într-o relaţie plăcându-ţi de cineva doar fizic fără să simţi dacă există compatibilitate între tine şi acea persoana.Nicio relaţie nu va avea sorţi de izbândă dacă accentul cade doar pe sexualitate,atracţie fizică.Week-end liniştit sufleţel!:)

Diana Slavu spunea...

Intradevar e cumplit sa intri intr-o relatie placandu-ti cineva doar fizic,dar atunci cand intri intr-o relatie si simti ca exista acea comuniune sufleteasca,iar peste cateva luni ,ani simti ca nu mai exista nimic,cum se numeste?

Cristian spunea...

@Diana
Se numeşte răceală.Înseamnă că mintea ta s-a plictisit şi caută altceva.Atunci când trăieşti în comuniune cu cineva Dia, iubirea nu dispare aşa de uşor.Doar un om care nu iubeşte necondiţionat, care încă nu s-a trezit din punct de vedere spiritual se poate confrunta cu un eşec într-o relaţie.Aşa că nu uita să te transformi în interior astfel încât să recunoşti "comoara" partenerului din viaţa ta.Cheia succesului într-o relaţie este cunoaşterea de sine.Hugs from me!:)

Cristian spunea...

@Diana
Dia schimba te rog fondul negru de pe blogul tau ..Nu pot sa citesc un rând.Thanks!:)