duminică, 12 iulie 2009

ULEIUL DE RAPIŢĂ

Uleiul de rapiţă este uleiul alimentar al cărui profil în acizi graşi este ideal în raport cu necesarul nostru zilnic. Este extrem de interesant mai ales prin cantitatea de acid alpha-linolenic, numit şi acid gras esenţial, deoarece este indispensabil sănătăţii, în condiţiile în care organismul nostru nu îl poate sintetiza singur. Acesta este un precursor al Omega-3. Sunt extrem de rare uleiurile care au privilegiul să conţină Omega-3. Omega-3 sunt extrem de importante pentru circulaţie şi vasele sanguine. Ele combat formarea de cheaguri în artere, reduc hipertensiunea, anihilează trigliceridele în exces, moderând inflamaţiile. Contribuie de asemenea la diminuarea riscurilor cardio-vasculare prin scăderea nivelului de colesterol. Au un rol deosebit în buna funcţionare a creierului, care funcţionează de fapt datorită grăsimii de origine strict alimentară! De altfel creierul este organul cel mai bogat în grăsimi, în special în Omega-3, care intervine în prevenirea depresiilor, a anumitor demenţe, în special a maladiei Alzheimer. Uleiul de rapiţă este sursă de vitamina E, care îi conferă calităţi anti-oxidante şi regenerante, deoarece luptă împotriva radicalilor liberi, neutralizându-i. De asemenea, are drept funcţie importantă stabilizarea membranelor celulare.

Niciun comentariu: