marți, 21 iulie 2009

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNI (LI)

"Adevărata iubire este aceea care se întreabă cum poate hrăni natura superioară a fiinţelor, cum poate să le susţină şi să le lumineze, să le întărească. Din nefericire, aceste lucruri se întâlnesc foarte rar; vedem mai degrabă oameni care se gândesc numai la ei înşişi, la satisfacerea plăcerilor personale, bucurându-se de necazurile altora. Oare câţi oameni se întreabă ce poate să aducă bun iubirea lor fiinţelor apropiate?"

"Totul vorbeşte, dar oamenii nu ştiu să asculte, nu ascultă nici soarele, nici copacii, nici pietrele, nici lacurile, nici munţii, nici păsările, nici chiar propria lor voce interioară care le vorbeşte continuu."

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV - CARTEA MAGIEI DIVINE

6 comentarii:

mmary spunea...

Cat adevar,cata frumusete promoveaza aceste ganduri si totusi ce realitate trista prezinta...

ce poate fi mai trist decat sa fii atat de surd incat sa nu-ti auzi nici macar vocea interioara ?

eu iti doresc sa nu traiesti niciodata astfel de momente,sa poti percepe intotdeauna glasul inimii,al mintii,al constiintei,dar mai ales Glasul lui Dumnezeu care-ti vorbeste prin ele...

Fii binecuvantat Cristian !

Cristian spunea...

@mmary
Adevărul în general nu bucură pe nimeni.Deşi îţi dă un sentiment de eliberare, a spune adevărul nu înseamnă decât uşi închise.Din păcate, oamenii care se conduc după inimă sunt cei mai vitregiţi.Societatea actuală se dezvoltă pe ipocrizie. În ziua de astăzi un om sincer, riscă să fie răstignit.Dar nu-i aşa mmary, tocmai acesta este farmecul unui om înţelept.Să spună DA când toţi spun NU!PA!:)

Carmen Gigartu spunea...

Iubirea este un act de magie,fiindca iubirea este principiul ce se afla la baza oricarei actiuni.Ea transforma caracterul,stapaneste si conduce impulsurile,controleaza pasiunile,invinge raul,si inobileaza sentimentele.Doar iubirea poate transforma pe cel mai pacatos om in cel mai sfant.Doar,ea,iubirea poate metamorfoza cea mai decazuta fiinta in cea mai pura.Sa nu uitam ca lumea a fost creata de mana iubirii.Atunci, cand sufletul si inima imi sunt inundate de iubire aud cum vantul sopteste,cum soarele slaveste,cum pasarelele ciripesc cantece de lauda,cum izvoarele murmura,cum florile vorbesc,cum iarba spune si cum tacuta piatra canta.Toate marturisesc:"Dumnezeu este iubire".

Adrian spunea...

Frumos spus despre iubire

Cristian spunea...

@Carmen
Inima mea se bucură se te întâlnească Carmen.Iubirea...Ai spus totul despre ea.De ce oamenii nu ştiu să iubească? Oare pentru că am uitat? Toată fiinţa mea s-a cutremurat la cele scrise de tine.Se pare că sufletul meu tresaltă de fiecare dată când întâlneşte alţi oameni minunaţi.Mulţumesc din suflet pentru intervenţie şi să nu uităm niciodată că Dumnezeu este iubire..PA!:)

Cristian spunea...

@Adrian
Iubirea se simte...Atunci când simţi cu inima nu mai poţi să spui nimic.O seară liniştită Adrian!:)