duminică, 26 iulie 2009

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNI (LII)

"Dumnezeu ne-a dat viaţa, dar ca să fim cu adevărat vii, avem o întreagă lucrare de îndeplinit. Depinde de noi să întărim, să înfrumuseţăm, să facem mai subtilă, mai spirituală, viaţa care ne-a fost dăruită. Viaţa are grade înfinite. Acela care rămâne în gradele inferioare nu poate intra în comunicare decât cu realităţile care sunt la nivelul său. El îşi taie legăturile cu Sursa, iar această ruptură îi dă din ce în ce mai mult senzaţia că nimic nu are sens, că Dumnezeu nu există. Este normal, cum ar putea sesiza ceva din realităţile superioare? Când rămâi atât de jos în conştiinţă, cum te poţi bucura de existenţa Domnului? Nu Îl simţi nici în tine, nici în afară de tine. Ca să simţi viaţa divină, trebuie mai întâi să-ţi divinizezi propria viaţă. Viaţa divină din noi trezeşte centri spirituali ce ne vor permite să simţim existenţa Divinităţii."

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV - GÂNDURI PENTRU FIECARE ZI

sâmbătă, 25 iulie 2009

HITUL ZILEI - CELINE DION (ONE HEART)

O melodie superbă de top în anul 2003! Un an excelent pentru Celine...

marți, 21 iulie 2009

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNI (LI)

"Adevărata iubire este aceea care se întreabă cum poate hrăni natura superioară a fiinţelor, cum poate să le susţină şi să le lumineze, să le întărească. Din nefericire, aceste lucruri se întâlnesc foarte rar; vedem mai degrabă oameni care se gândesc numai la ei înşişi, la satisfacerea plăcerilor personale, bucurându-se de necazurile altora. Oare câţi oameni se întreabă ce poate să aducă bun iubirea lor fiinţelor apropiate?"

"Totul vorbeşte, dar oamenii nu ştiu să asculte, nu ascultă nici soarele, nici copacii, nici pietrele, nici lacurile, nici munţii, nici păsările, nici chiar propria lor voce interioară care le vorbeşte continuu."

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV - CARTEA MAGIEI DIVINE

luni, 20 iulie 2009

DESPRE IDENTIFICARE

Uneori am senzaţia că ne luptăm cu morile de vânt. În general un om nu poate atinge vârsta de 100 de ani. Cu toate acestea, chiar dacă fiecare dintre noi suntem conştienţi că nu putem atinge această vârstă, toată viaţa ne chinuim să achiziţionăm tot felul de lucruri efemere. Omul din fire este un mare strângător. Indiferent că vorbim de bani în conturi bancare, obiecte, case - omul adoră să strângă. Măcar de ar achiziţiona strictul necesar….Însă mintea nu-i dă pace!

Majoritatea maeştrilor ne învaţă arta de a privi detaşat viaţa. Aceştia ne aduc mereu aminte că suntem prea acaparaţi de lumea materială şi uităm de noi înşine.
Am observat că oamenii sunt foarte ataşaţi de lucrurile pe care le deţin.

De exemplu, ieri am avut surpriza să se strice DVD Recorder (DMR-ES15 Panasonic) pe care l-am cumpărat acum 2 ani şi jumătate. Din fire, omul fiind ataşat de lucrurile pe care le deţine are sentimentul părerii de rău.

L-am dus la service şi cei de acolo mi-au spus că nu mai funcţionează unitatea optică inscriptoare. Prin urmare nu mai citeşte discurile. La vremea respectivă am dat destul de mulţi bani pe dvd-ul recorder…

Am încercat să văd care este problema şi am văzut că afişează eroarea U61. După ce specialiştii de la service au evaluat aparatul, aceştia mi-au spus că trebuie să schimb unitatea optică. Din păcate aceasta costă destul de mult. Nu vă vine să credeţi însă până la urmă am luat DVD-ul acasă.

Mi-am dat seama că o să mă chinui cu el mai mult decât dacă o să-mi cumpăr altul. Fără niciun pic de remuşcare, am luat aparatul şi l-am depozitat la obiecte care nu mai funcţionează. Mulţi mi-au spus că nu sunt normal…Din păcate mulţi dintre noi uităm că de fapt orice obiect electronic se mai şi defectează şi că totul se deteriorează până la urmă. Important este să ne folosim de obiecte fără să ne ataşăm de ele. Atunci când l-am lăsat afară, inima mea nu s-a mişcat.

Cineva din interior mi-a spus: „Este doar un obiect, tu nu eşti acesta!.” Pur şi simplu inima mea s-a uşurat, fiinţa mea a devenit calmă. Este destul de dificil să practici non-identificarea.

Acum obiectul este de domeniu trecutului…. Important este să privesc înainte. O să-mi cumpăr altul dacă voi avea bani. Dacă nu, asta e….Mulţumesc tuturor maeştrilor care m-au învăţat să privesc totul cu detaşare fără să mă identific cu lucrurile materiale care nu fac decât să producă multă suferinţă. Să suferi inutil după obiecte…Cât de stupid ne putem comporta!

duminică, 19 iulie 2009

SUBSTANŢA MINŢII (Partea a II a)

Motivul pentru care maestrul spune că: „nimeni nu te mai poate răni” este cât se poate de simplu.

O fiinţă umană care nu adoră lăudăroşenia, care este conştientă că nu faima este cea care o ridică spre cele mai înalte culmi existenţiale, nu se mai poate simţii rănită. Un om cu ego puternic nu va suporta să nu i se recunoască meritele obţinute….Iată cum apare suferinţa şi durerea. Iată cum fiinţa umană ajunge să se chinuie singură.


O fiinţă care adoră să fie ridicată în slăvi, nu poate concepe să fie un nimeni. Toată viaţa ei s-a hrănit cu faimă şi renume. Mintea o va chinui şi o va persecuta tot timpul ca să îşi recâştige renumele.

Hrana egoului este "suferinţa" şi "durerea." Există oameni care se autoflagelează singuri pentru a atrage atenţia celor din jur. Poţi să îţi induci foarte uşor la nivel de subconştient tot felul de boli, doar ca să atragi atenţia celor din jur. Egoul se simte flatat, este băgat în seamă….

„Când eşti un nimeni, anxietatea şi angoasa sunt imposibile. Când eşti un nimeni, în interiorul tău nu mai există niciun sunet. Pentru prima oară, în spaţiul non-minţii devii conştient de eterna celebrare a existenţei."

Finalul este minunat! Doar o fiinţă de lumină care a înţeles pe deplin jocul existenţial poate să afirme cele amintite mai sus.

Maestrul spune: „Când eşti un nimeni, anxietatea şi angoasa sunt imposibile” - nu mai ai de ce să te agiţi ca un „pepsi”, nu mai încerci să lupţi cu disperare să ieşi câştigător. Totodată nu înseamnă că te-ai abandonat şi nu mai faci nimic.

Oare cine mai are curajul să devină meditativ când criza economică este din ce în ce mai acută? Afirmaţia maestrului pare absurdă chiar stupidă….Poate să fie chiar luat peste picior.

Cu toate acestea noi ştim ce a vrut să spună maestrul când afirmă:„Pentru prima oară, în spaţiul non-minţii devii conştient de eterna celebrare a existenţei.” Atât pentru astăzi….

sâmbătă, 18 iulie 2009

SUBSTANŢA MINŢII (Partea I)

"Fiecare dorinţă se naşte în trecut şi este proiectată în viitor. Trecutul şi viitorul reprezintă substanţa minţii.Analizează-ţi mintea şi nu vei găsi în ea decât două lucruri: trecut şi viitor. Prezentul este complet inexistent, iar prezentul este singura realitate, unica existenţă. Prezentul poate fi trăit doar când mintea a încetat să mai funcţioneze. În momentul în care trecutul nu te mai posedă, când imaginaţiile şi amintirile sunt complet inexistente, atunci cine eşti tu? Absolut un nimeni, un nimic. Şi când eşti un nimeni, nimeni nu te mai poate răni - deoarece nuai egoul este cel care poate fi rănit. Egoul nu face altceva decât să caute să fie rănit; el există prin suferinţă şi durere. Când eşti un nimeni, anxietatea şi angoasa sunt imposibile.Când eşti un nimeni, în interiorul tău nu mai există niciun sunet. Pentru prima oară, în spaţiul non-minţii devii conştient de eterna celebrare a existenţei."
OSHO - DHAMMAPADA (Vol. I)

Comentariu
Rar am întâlnit fiinţe umane care să gândească atât de profund. Nu pot să nu scot în evidenţă acest lucru întrucât acest maestru reuşeşte să pătrundă în sufletul nostru făcându-ne conştienţi de multe lucruri. Acesta are capacitatea extraordinară de a ne ridica vălul de pe ochi pentru a ne reaminti că: "Fiecare dorinţă se naşte în trecut şi este proiectată în viitor. Trecutul şi viitorul reprezintă substanţa minţii. Analizează-ţi mintea şi nu vei găsi în ea decât două lucruri: trecut şi viitor.”

Nu pot să-l contrazic….Este fenomenal ce spune maestru! Prin această afirmaţie, maestrul ne face să conştientizăm că prezentul este singurul aspect existenţial care contează.

”Prezentul poate fi trăit doar când mintea a încetat să mai funcţioneze.”
Superb!

Cum lăsăm mintea să intervină cum prezentul nu mai există. În faţa ochilor noştrii se derulează tot felul de amintiri din trecut şi viitor. Cum mai putem percepe clipa prezentă? Acesta este şi motivul pentru care de cele mai multe ori din neatenţie păţim tot felul de lucruri. Mintea este cea care ne face să nu mai fim atenţi, ne distrage atenţia.

„În momentul în care trecutul nu te mai posedă, când imaginaţiile şi amintirile sunt complet inexistente, atunci cine eşti tu? Absolut un nimeni, un nimic.”

Doar amintirea că eşti un om faimos, puternic, plin de bani, un profesor de renume mondial, un geniu te poate face să te simţi important. În acest caz, mintea creează iluzia că suntem cineva. În planul fizic suntem importanţi însă nu şi la nivel astral.

Se simte cineva bine când nu este în centrul atenţiei? Fiecare dintre noi încercăm să ne afirmăm…Fiecare cu ce poate! Până şi vânzătorul din piaţă va încerca să se mândrească cu produsele pe care le vinde….Nimeni nu vrea să fie un nimeni…Pentru ce să trăim dacă nu ieşim în evidenţă cu nimic?

Când toată lumea vrea să devină cineva, maestrul vine şi ne taie „macaroana” şi ne spune că de fapt gâdilăm egoul. De fapt nu facem decât să ne considerăm superiori unii faţă de alţii. Iată cum apare competiţia, iată cum se nasc „hienele”…..

Maestrul continuă şi spune: ”Şi când eşti un nimeni, nimeni nu te mai poate răni - deoarece numai egoul este cel care poate fi rănit. Egoul nu face altceva decât să caute să fie rănit; el există prin suferinţă şi durere.” Foarte interesant!

DRAGOSTEA ÎNTRE PLĂCERE ŞI DURERE (Partea a II a)

Maestrul continuă:” Când te apropii de cineva mânat de dorinţă trupească, câtă vreme vei putea să pretinzi că este vorba de dragoste? Plăcerea trupească este animalică. A privi un om cu plăcere trupească înseamnă să-l insulţi, să-l umileşti, înseamnă să o reduci pe acea persoană la statutul de lucru, de bun de consum.”

Nu poţi pretinde la nesfârşit că eşti îndrăgostit. Până la urmă mintea se plictiseşte. Peste ani nu vei mai avea în faţa ochilor aceiaşi persoană. Aşa că ochii vor fugii spre alţi oameni, mult mai atractivi din punct de vedere sexual.

Iubirea înseamnă bucurie, înseamnă comuniune sufletească. Chiar dacă corpul se modifică în timp, iubirea dintre două suflete nu ar trebui să se schimbe niciodată. Îţi priveşti partenerul de viaţă şi îţi dai seama că este mult mai mult decât un corp efemer.

O căsnicie are succes doar dacă se pune accent pe comuniune sufletească. Te uiţi în ochii partenerului şi continui să iubeşti sufletul. Nu contează câţi ani trec….Priveşti ochii respectivi şi iubeşti sufletul dincolo de carcasa materială. Asta înseamnă iubire….

Acest tip de iubire ne face să devenim nemuritori, ne face să devenim cu adevărat divini. Tot ce aparţine materialului este efemer. Iubirea de suflet niciodată nu este efemeră.

Nu degeaba maestrul spune: ”A privi un om cu plăcere trupească înseamnă să-l insulţi, să-l umileşti, înseamnă să o reduci pe acea persoană la statutul de lucru, de bun de consum.” Cât este de umilitor pentru cineva să se simtă un bun de consum.....

Ceea ce este trist este că a trebuit să ne readucă aminte un maestru unde greşim. Acesta ne indică Calea atunci când suntem în impas, atunci când din neatenţie şi inconştienţă privim viaţa prin intermediul minţii. O fracţiune de secundă de conştientizare şi viaţa noastră se schimbă în bine. Din păcate, suntem doar consumatori de bunuri…..Oamenii de lângă noi sunt mărfuri de care ne folosim după propriile noastre interese.

Maestrul spune mai departe: ”Nimănui nu-i place să fie folosit; este cel mai urât lucru pe care i-l poţi face cuiva. Nimeni nu este o marfă, nimeni nu este un mijloc de atingere a unui scop.”

Iată cea mai mare ofensă adusă vieţii…..Frumos spus! Oare câţi dintre noi suntem conştienţi de aceste adevăruri? Mulţumesc maestre pentru simplul fapt că exişti. Atât pentru astăzi…

DRAGOSTEA ÎNTRE PLĂCERE ŞI DURERE (Partea I)

„Dragostea”, la modul în care este folosit în mod obişnuit acest cuvânt de către oameni, nu este dragoste, ci plăcere. Iar plăcerea este destinată să creeze durere, pentru că a dori pe cineva ca pe un obiect înseamnă să ofensezi persoana respectivă. Este o insultă, este violent. Când te apropii de cineva mânat de dorinţă trupească, câtă vreme vei putea să pretinzi că este vorba de dragoste? Plăcerea trupească este animalică. A privi un om cu plăcere trupească înseamnă să-l insulţi, să-l umileşti, înseamnă să o reduci pe acea persoană la statutul de lucru, de bun de consum. Nimănui nu-i place să fie folosit; este cel mai urât lucru pe care i-l poţi face cuiva. Nimeni nu este o marfă, nimeni nu este un mijloc de atingere a unui scop.”

OSHO - CÂND IUBEŞTI

Comentariu

Nu pot să nu îi dau dreptate maestrului. Maestrul spune: „Dragostea”, la modul în care este folosit în mod obişnuit acest cuvânt de către oameni, nu este dragoste, ci plăcere. Iar plăcerea este destinată să creeze durere, pentru că a dori pe cineva ca pe un obiect înseamnă să ofensezi persoana respectivă. Este o insultă, este violent.”


Din păcate oamenii confundă dragostea cu plăcerea. Adevărata dragoste este mult mai profundă. O testez de câţiva ani buni. Iubirea adevărată faţă de un suflet înalţă întotdeauna. Sexul înseamnă descărcare de energie. Nimeni nu spune că nu trebuie să ne şi descărcăm….Descărcarea este ceva fiziologic însă noi nu suntem doar aceasta.

Adevărata iubire nu are legătură cu fizicul, cu aspectul omului. Insă din păcate ochii cer tot timpul altceva. Mintea mereu vrea să schimbe obiectul perceput. Plictiseala în cele din urmă se instalează subtil în inima noastră.
Plăcerea conduce la durere…

Interesant ce spune maestrul. Orice plăcere are un început şi un sfârşit. Nu degeaba bărbatul de cele mai multe ori, după ce face sex se întoarce pe partea cealaltă iar la scurt timp începe să sforăie. Şi câţi nu fac aşa….Iată adevărata ofensă adusă partenerului. Să-ţi pierzi interesul faţă de persoana cu care ai întreţinut relaţii intime.

miercuri, 15 iulie 2009

CELINE AND RENE - I KNEW I LOVED YOU


Dragostea nu are vârstă....

duminică, 12 iulie 2009

ULEIUL DE RAPIŢĂ

Uleiul de rapiţă este uleiul alimentar al cărui profil în acizi graşi este ideal în raport cu necesarul nostru zilnic. Este extrem de interesant mai ales prin cantitatea de acid alpha-linolenic, numit şi acid gras esenţial, deoarece este indispensabil sănătăţii, în condiţiile în care organismul nostru nu îl poate sintetiza singur. Acesta este un precursor al Omega-3. Sunt extrem de rare uleiurile care au privilegiul să conţină Omega-3. Omega-3 sunt extrem de importante pentru circulaţie şi vasele sanguine. Ele combat formarea de cheaguri în artere, reduc hipertensiunea, anihilează trigliceridele în exces, moderând inflamaţiile. Contribuie de asemenea la diminuarea riscurilor cardio-vasculare prin scăderea nivelului de colesterol. Au un rol deosebit în buna funcţionare a creierului, care funcţionează de fapt datorită grăsimii de origine strict alimentară! De altfel creierul este organul cel mai bogat în grăsimi, în special în Omega-3, care intervine în prevenirea depresiilor, a anumitor demenţe, în special a maladiei Alzheimer. Uleiul de rapiţă este sursă de vitamina E, care îi conferă calităţi anti-oxidante şi regenerante, deoarece luptă împotriva radicalilor liberi, neutralizându-i. De asemenea, are drept funcţie importantă stabilizarea membranelor celulare.

CELINE DION - UN MESAJ DE MULŢUMIRE


No comment...

sâmbătă, 11 iulie 2009

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNI (L)

"Cum am putea aspira la o relaţie de iubire când nici măcar nouă nu ne place de noi înşine? Cum am putea pretinde că iubim pe altcineva când suntem incapabili să ne iubim pe noi înşine? Este imposibil să-ţi respecţi partenerul când nu te respecţi pe tine însuţi, când te simţi nedemn şi bun de nimic. Cum poţi dărui ceva ce nu ai? Cea mai frumoasă poveste de iubire începe întotdeauna cu tine însuţi."

"Noi nu alcătuim decât o unică fiinţă vie şi provenim cu toţii din acelaşi loc. Nu există nicio diferenţă între noi; cu toţii suntem unul şi acelaşi."

DON MIGUEL RUIZ& JANET MILLS - VOCEA CUNOAŞTERII