miercuri, 7 ianuarie 2009

SOIA

Preparatele din soia ajutã la reducerea decesului din cauza bolilor inimii pentru cã nu conţin colesterol şi sunt bogate în fibre.

Preparatele din soia reduc riscul cancerului de sân în procent de 60% dacã sunt consumate încã din copilãrie, ajutã femeile în perioada de menopauzã şi încetinesc/reduc pierderea de calciu.
Soia ajutã la echilibrarea hormonalã!

Mâncãrurile din soia sunt gustoase şi dau o energie specificã ce sporeşte buna dispoziţie şi stimuleazã regenerarea psiho-fizică.

Cercetãrile colaborate ale Universitãţii Chineze din Hong Kong şi ale Universitãţii din Manchester, susţin cã boabele de soia au calitatea de a ne proteja împotriva dezvoltãrii cancerului de prostatã şi a celui mamar. Nivelul izoflavonoidelor din sânge a fost stabilit a fi de 110 ori mai mare în cazul japonezilor cu o incidenţã scãzutã a cancerului de prostatã, decât în cazul finlandezilor.

Femeile japoneze cu risc redus de dezvoltare al cancerului mamar, prezintã de asemeni niveluri mult mai ridicate de izoflavonoide (de genul genistein şi daidzein) în comparaţie cu femeile din alte societãţi industrializate.

Un studiu recent al WCRF, urmãrind comportamentul aceloraşi douã izoflavonoide confirmã cã, consumul de soia regulat şi pe termen lung, mãreşte efectul de protecţie împotriva apariţiei şi dezvoltãrii formelor de cancer. Cele mai bogate surse de izoflavonoide sunt laptele din soia, iaurtul de soia şi tofu, în timp ce produsele mult procesate, sunt sursa cea mai sãracã!

Cercetãtorii considerã cã soia inhibã în cancer dezvoltarea a noi vase de sânge, înfometând astfel tumoarea şi stopând dezvoltarea ei.

Şcoala de Medicinã din cadrul Universitãţii din Pennsylvania, susţine cã inhibitorul de proteinazã Bowman-Birk (IBB) din soia, reprezintã un alt compus anticancer cheie care poate suprima formarea tumorilor cu 71%.

Preparatele din soia reduc riscul problemelor digestive, deoarece conţin multe fibre. Adãugate într-o digestie sãnãtoasã reduc şansele apariţiei cancerului de colon şi renal.

Soia, conţine lecitină, o substanţã nutriţionalã esenţialã pentru funcţionarea armonioasã a creierului. Lecitina mai are şi alte roluri ca de exemplu: împiedicã depunerea grãsimilor din sânge pe pereţii vaselor sanguine, ajutã la eliminarea colesterolului, are proprietăţi antioxidante.

Preparatele din soia sunt ideale pentru oamenii care au o intoleranţã la lactozã sau sunt alergici la laptele tradiţional de origine animalã.
Aceste preparate sunt potrivite pentru tratamentele dietetice ale diabeticilor, întrucât boabele din soia au un nivel scãzut de glucide şi nu conţin colesterol. (Decesurile din cauza inimii sunt frecvente la diabetici).

Preparatele din soia pot fi folosite ca sursã de proteine într-o curã vegetarianã, deoarece conţin necesarul de aminoacizi pentru întreţinerea normală a metabolismului, regenerarea pielii şi creştere.

Soia, este o sursã de proteinã foarte ieftinã. Oamenii de ştiinţã afirmã cã produsele din soia contribuie foarte mult la sãnãtatea omului!

Vă invit şi pe voi să cumpăraţi produse din soia, indiferent că vorbim de şniţele de soia, boabe de soia, lapte de soia….Toate sunt excelente şi sănătoase! Înainte, pe vremea comunismului, mâncam salam cu soia….Toţi fugeam când auzeam de acest produs….Acum a venit vremea să spunem lucrurilor pe nume şi să introducem în alimentaţia noastră acest produs extraordinar care ne ajută să ne menţinem sănătatea. În imagine, observaţi o cutie de lapte de soia (produs biologic) cu un gust excelent pe care l-am achiziţionat ieri din Carrefour…Este mai bun decât laptele! Sănătate maximă tuturor…..

4 comentarii:

Anonim spunea...

Efectele benefice sunt de necontestat. Trebuie doar sa depasim anumite faze ale mentalitatii colective.
O zi minunata iti dorescgre

Cristian spunea...

@jamescrissilv.ro
Aşa este...Cine este înţelept alege sănătatea.Din păcate, mentalitatea noastră este învechită considerând că acest produs nu este bun.Să înţeleg că ai mâncat şi tu soia?:)O zi bună şi ţie!

Anonim spunea...

Nu am incercat soia pana acum, sub nici o forma. Dar data viitoare cand merg la supermarket, cu siguranta o sa incerc. :)

Cristian spunea...

@Alina
Îţi recomand produsele din soia! Sunt foarte sănătoase.Să-mi spui părerea ta despre aceste produse.O zi minunată prietenă dragă.PA!:)