marți, 27 ianuarie 2009

IERI (Partea a II a)

Oamenii în general, sunt absenţi şi când merg pe stradă, când mănâncă….Un om care mănâncă şi este cuprins de tot felul de gânduri, nu este receptiv la ceea ce mănâncă. Mulţi dintre noi, nu cunoaştem arta de a mânca. De cele mai multe ori, facem totul pe fugă….Suntem haotici, buimaci….

Un om atent la ceea ce face, nu comite greşeli din simplul motiv că trăieşte clipa. Prin urmare, nu poate rata prezentul….Acest aspect amintit anterior, este destul de rar prezent în viaţa noastră. Important este să
rămânem în continuare ancoraţi în realitatea clipei prezente şi după ce ne-am despărţit de omul cu care am stat de vorbă.

Maestrul, nu a făcut decât să ne reamintească cât de haotic trăim cu toţii.
Acesta spune: „Un trecut pe care îl porţi cu tine creează probleme. Problema nu este ce ai spus ieri sau ce spun eu azi; problema este că tu cari după tine ziua de ieri şi o ratezi pe cea de azi… Nu există trecut, nu există viitor. Nu există decât această clipă.”

Şi cum să nu îţi creeze trecutul probleme atunci când te afli proiectat într-o altă dimensiune? Trecutul şi viitorul nu există! Sunt doar în mintea noastră…Ştim foarte bine cu toţii, că atunci când suntem cuprinşi de gânduri, nu ne mai putem concentra la ceea ce facem. Greşelile apar atunci când suntem distraşi de la clipa prezentă de tot felul de gânduri….

Prin urmare, dragii mei, să luăm cu toţii aminte la cele spuse de maestru, astfel încât, să ajungem să preţuim clipa prezentă în defavoarea trecutului şi viitorului. Trecutul, reprezintă o relicva de care mintea se leagă cu disperare iar viitorul este incert, plin de surprize. Viaţa în sine nu este sigură niciodată! Ea este spontană….Să fim spontani precum viaţa, pentru că numai aşa ne vom bucura cu adevărat. Atât pentru astăzi….

2 comentarii:

Anonim spunea...

Toti marii maestri din trecut, si chiar si cei actuali, au pus accent pe trairea in prezent, a momentului "acum". In acest sens, extraordinare sunt cartile lui Eckhardt Tolle, dintre care una se numeste chiar asa:"Puterea prezentului."

Multumesc pentru prilejul meditativ de azi! O zi cat mai frumoasa!

Cristian spunea...

@Florina R.
Aşa este....Până la urmă, nu contează cine vorbeşte....Mulţi dintre noi, suntem "surzi".Maeştrii spirituali sunt nestematele Existenţei.Să-i preţuim şi să le urmăm sfaturile pline de înţelepciune. Şi eu îţi mulţumesc că exişti. O săptămână minunată în continuare.PA!:)