duminică, 11 ianuarie 2009

DE-ALE ÎNŢELEPCIUNI (XXXXVII)

"Oamenii de afaceri nu fac decât să alerge după bani. Ei doresc să uite complet de sine, să se risipească în averea lor, care devine un fel de drog. Ei sunt tot timpul ocupaţi, dar nu realizează niciodată nimic. La urma urmei, averea nu dovedeşte nimic. Toate posesiunile sunt simple desene făcute pe apă - ele dispar. Când vine moartea, întregul lor efort este anulat. Moartea îl anihilează complet pe omul de afaceri."
OSHO -SĂMÂNŢA DE MUŞTAR

4 comentarii:

Anonim spunea...

Da, dar pe ei nu ii intereseaza ce se intampla dupa!:) Am auzit pareri de acest gen:"eu sa traiesc bine acum, ca dupa aia nu stiu ce va mai fi".

Frumos si sugestiv fragment! Insa, din pacate, cred ca il vor receptiona numai cei pregatiti, cei care deja au incorporat acest adevar.

O zi buna, si o iarna frumoasa!:)

Cristian spunea...

@Florina R.
Normal....Cum să-i intereseze?:)Cine ştie ce o să fie pe lumea cealaltă? Lumea materială este mult mai importantă...:)Din păcate, pentru cei mai mulţi oameni cu bani, ideea de spiritualitate reprezintă o mare prostie...Însă există şi excepţii...Mulţumesc pentru urare şi o iarnă frumoasă în continuare.Hugs from me.:)

Anonim spunea...

Am simtit foarte acut acest lucru cand sotul unei cunostinte a murit la numai 40 de ani, aparent sanatos dar extenuat de munca asidua. Din pacate a depasit limita rezistentei fizice si a lasat in urma numai durere. Chiar si noi, colegele sotiei lui am fost in stare de soc in urma acestei vesti. Unii muncesc pe branci si renunta la multe, isi neglijeaza chiar si pe cei dragi doar obsedati de goana dupa bani insa pana la urma conteaza multe alte lucruri in viata.

Cristian spunea...

@Danielles
Oamenii devin mai conştienţi doar atunci când păţesc ceva. Mirajul lumii exterioare, este atât de puternic încât ideea de linişte şi pace, un trai decent, a devenit un vis.Pentru mulţi dintre noi, vorba:"Time is money", a devenit un scop în viaţă.Din păcate, riscurile la care ne expunem sunt mari.Mulţumesc pentru exemplul dat.Este foarte util pentru cei care se neglijează.Pe curând sufleţel!:)