luni, 29 martie 2010

WHERE THE WILD THINGS ARE - TĂRÂMUL MONŞTRILOR (SUA 2009)

Astăzi am urmărit acest film...La început am crezut că este un film doar pentru copii. Aparenţele sunt înşelătoare ...

Filmul este foarte bine regizat, efectele speciale...Monştrii deşi nu sunt deloc drăguţi, te fac să râzi.

Protagonistul filmului se numeşte Max. Este un copil destul de obraznic. Acesta este certat foarte tare de mama lui şi până la urmă fuge de acasă. Găseşte o barcă şi călătoreşte peste mări şi ţări. Ajungând pe uscat, observă că a ajuns pe un tărâm necunoscut.Un tărâm al monştrilor...

Copilul în cele din urmă devine "rege"...Mă rog, monştrii chiar au crezut că este regele lor.Aşa că l-au încoronat.

Filmul este deosebit...Poate nu degeaba a fost pe primul loc în box office-ul american în 2009. La început nu îţi dai seama ce vrea să transmită acest film. Dialogurile sunt simpatice şi uneori fără sens.

După un timp mi-am dat seama că filmul transmite multe mesaje....Pelicula ne vorbeşte despre dezamăgire, tristeţe, bucurie, frustrare...Multe sentimente care ne bântuie şi pe noi. Aspectul iubirii nu este deloc neglijat...

Monstruleţul Carlos este tare simpatic...Partea finală este extraordinară din film. Este imposibil să nu te emoţionezi. Filmul ne arată faptul că nu mărimea contează, nici urâţenia, ferocitatea...Important este ce se ascunde în inima fiecăruia dintre noi indiferent cum arătăm.

În inimile acelor monstruleţi există bunătate, iubire...Finalul este dezarmant! În final, iubirea învinge....Până şi în inima unui monstru, există iubire...Vă invit să-l urmăriţi. Filmul se află deja pe piaţă în format DVD şi Blue-ray.

6 comentarii:

Ορθόδοξος spunea...

Καλημέρα
Επισκεφτείτε και το νέο ιστολόγιο “ΑΘΕΪΑ, η άρνηση της αλήθειας”

Visit the new orthodox blog "Atheism, denial of truth"

http://eatheia.blogspot.com/

Elena spunea...

De multe ori am vazut chipuri frumoase cu suflete reci si chipuri mai putin frumoase care straluceau asemeni unor vitralii, datorita luminii dinlauntrul lor!Nu suntem vinovati pentru" ambalajul " cu care e acoperit sufletul nostru.Candva am plans urmarind "Frumoasa si Bestia!" Vitraliile stralucesc in lumina soarelui dar noaptea ele lumineaza doar daca exista lumina in interiorul lor. Am invatat sa inteleg oamenii si sa caut farama de "pulbere de stele" din sufletul fiecaruia.

Cristian spunea...

@Ορθοδοξος
Thank you for invitation....:)

Cristian spunea...

@Elena
Cât adevăr Elena...:)Cuvintele tale prind viaţă...Tu spui:"Am învăţat să înţeleg oamenii şi să caut fărâma de "pulbere de stele" din sufletul fiecăruia." Experienţa este totul...Ferice de cei care se află în preajma ta.Pupici!:)

Elena spunea...

Pe blogul meu e un micut cadou pentru tine Cristian! Paste Fericit alaturi de cei dragi!

Cristian spunea...

@Elena
Mulţumesc din suflet Elena...Am uitat să-ţi spun că am făcut la viaţa mea şi muzică uşoară la Şcoala Populară de Artă...Ce înseamnă muzica pentru mine? Este energia cu care îmi încarc "bateriile".Mereu mi-a plăcut să cânt şi să ascult pe alţii cântând mai ales dacă aceştia sunt talentaţi.Paşte fericit şi ţie suflet iubit.Mai sunt două zile până atunci...Nu ai scăpat încă de mine!:)