duminică, 14 martie 2010

NIMENI (Partea a II a)

"Pentru mine, iluminarea are legătură cu acest fenomen: a recunoaşte, a realiza, a accepta faptul că o persoană este un nimeni. Dintr-odată, încetezi să mai perseverezi.
Înţelegi absurditatea acestui lucru – şi încetezi să-l mai faci. Iar râsul îţi cuprinde fiinţa. Dintr-odată, eşti calm şi stăpân pe sine. Însuşi efortul de a vrea să fii cineva îţi aduce numai probleme."


OSHO

Comentariu

Omul care pretinde că este cineva, este o biată fiinţă care este înconjurată de „ziduri”.

Oamenii importanţi se înconjoară de „ziduri”…Sunt atât de înalte aceste "ziduri", încât nici măcar un maestru spiritual nu ar putea să le escaladeze….


Egoul este „zidul”….Doreşte să nu fie atins, să nu fie lezat! Un om realizat profesional, este fără „viaţă”. Este fals, nu mai este el însuşi. Acum şi-a atins scopul.Nu mai radiază lumină, bucurie.

Dacă totuşi acest lucru se întâmplă, este doar o aparenţă.... Este o falsă impresie. Îşi coordonează viaţa după tipare…


Omul de afaceri merge după un anumit tipar. Nu ştie că de fapt se află într-un mare pericol….Succesul îl transformă într-o fiinţă fără scrupule.


Oamenii puternici şi cu bani, au uitat să fie simplii. Statutul lor social nu le poate permite acest lucru. Trăiesc în colivii. Le este frică să mai zboare….Chiar dacă ar vrea să zboare, acest lucru este practic imposibil ….


În interiorul lor se dă o luptă continuă....Nu vor dori să le fie alterată imaginea. Până la urmă ei sunt imaginea…..Şi da, fiinţa umană nu este pregătită să facă marele salt…..


„Pentru mine, iluminarea are legătură cu acest fenomen: a recunoaşte, a realiza, a accepta faptul că o persoană este un nimeni. Dintr-odată, încetezi să mai perseverezi. Înţelegi absurditatea acestui lucru – şi încetezi să-l mai faci.”

Maestru ne vorbeşte din proprie experienţă….


„Iar râsul îţi cuprinde fiinţa. Dintr-odată, eşti calm şi stăpân pe sine. Însuşi efortul de a vrea să fii cineva îţi aduce numai probleme.”


Atunci când un om devine conştient de toate aspectele amintite mai sus, devine calm…Devine precum un fulg de zăpadă.... Simte că se uneşte cu Creatorul. Iubeşte cu adevărat viaţa.


Omul acaparat de efemer, este o biată fiinţă care se preface că supravieţuieşte. Doar se luptă să devină cineva...Doreşte din toată inima să îşi fortifice egoul.

Omul inconştient se află într-o colivie….Unde ar putea să zboare? În colivie libertatea este doar un vis....
Fiinţa umană avidă după renume este falsă….Se află într-o continuă luptă cu sine şi cu ceilalţi. Iată adevăratele probleme cu care ne confruntăm în sec.XXI. Atât pentru astăzi…

20 de comentarii:

Anonim spunea...

:)
Nu sunt un "nimeni".
Sunt unul dintre fii lui Dumnezeu.
Sunt unul dintre fii parintilor mei.
Sunt unicul iubit al iubitei mele.
Sunt prietenul unor oameni minunati.
Sunt vecinul celor ce stiu sau nu stiu sa fie vecini.
Sunt nepotul bunicilor mei.
Sunt omul ce iubeste pasarile.
Sunt omul ce iubeste verdele.
Nu sunt un nimeni, sunt cineva in viata mea, in viata altora, adica sunt EU!

Cristian spunea...

@andreiradu
Mda,...:) Tot egoul vorbeşte în versurile tale.Egoul pretinde mereu că este ceva pentru cineva...În absenţa lui eşti spaţiu vast, eşti goliciune precum copilul mic care vine pe lume.Şi da, eşti o parte din Dumnezeu.Acesta este un Adevăr Universal care nu are de-a face cu EGOUL. Cred totuşi că ai înţeles mesajul maestrului..PA!:)

Anonim spunea...

Cristian, mesajul amestrului l-am inteles in felul meu, gandirea inca nu a fost uniformizata (slava Domnului)!

Urmand firul raspunsului tau, egoul tau a fost cel ce mi-a raspuns, dupa cum egoul meu a lasat comentariul aici, astfel asistam din exterior, noi nimenii, la dialogu egourilor noastre.
(pentru ca tu cu el te identifici)

Nenea Osho a gasit o nisa, a speculat-o pana la absurd si... a trait foarte bine - mai ca a dovedit ca nu credea nimic din cele afirmate de catre el, dar a prins bine radacini in mentalul anumitor oameni.

Da, tu alegi sa fii un nimeni, dupa cum unii oameni aleg sa fie urmasii maimutelor.
Simplu si firesc. Nimic damnabil.

Copilul mic este cineva, inainte de a fi "nimeni" - materie purtatoare de gene ale parintilor lui, informatia materiei acumulata de-a lungul miilor de ani etc, iubirea celor doi cand l-au conceput etc.

Daca esti de acord ca sunt/esti parte din Dumnezeu, cum te mai consideri "nimeni"???
Logica scartie pe la incheituri, dar ce conteaza, nu?!

Si mama ta e un nimeni, insa pentru tine este mama ta.
Daca pentru nenea Osho mama ta reprezita nimeni, pentru tine reprezinta femeia care te-a purtat in pantece 9 luni de zile, te-a crescut, educat, iubit etc.

A-ti insusi ad literam gandirea unui om denota puturosenie. A "mesteca" gandirea acelui om, a o trece prin filtrul mintii tale si a o modela conform constructiei tale cognitive inseamna CEVA ce-l face CINEVA, nu un NIMENI.
Mai multa activitate cerebrala in urma unor lecturi.
PA!

Cristian spunea...

@andreiradu
Vezi tu, a mă contrazice cu tine înseamnă tot ego.Aşa că nu am să fac acest lucru.Eşti prea dur cu maestrul.Nu-l cunoaştem niciunul.Din păcate mesajul maestrului este unul subtil.Ai luat cuvintele de-a gata şi imediat le-ai interpretat.
Mesajul maestrului este subtil şi tu spui:"Dacă eşti de acord că sunt/eşti parte din Dumnezeu, cum te mai consideri "nimeni"???
Logica scârţie pe la încheituri, dar ce contează, nu?!"
Ceea ce a spus maestrul nu are de-a face cu logica.Din păcate eşti prea cerebral Andrei.Tu vrei mereu răspunsuri la lucruri fără de răspuns.Sunt convins că te-ai întreba şi de ce iubeşti atunci când iubeşti.Iubirea este o calitate a inimii care nu are de-a face cu mintea şi nici cu logica.
Apoi continui şi spui:"Şi mama ta e un nimeni, însă pentru tine este mama ta.Dacă pentru nenea Osho mama ta reprezintă nimeni, pentru tine reprezintă femeia care te-a purtat în pântece 9 luni de zile, te-a crescut, educat, iubit etc."
Ea doar a creat un mediu propice pentru ca sufletul meu să trăiască o nouă experienţă pământeană. Nu aparţin ei.Ca şi ea, aparţinem Creatorului.Ea a fost doar un instrumentul.....Doar atât!Niciodată nu o să fiu al mamei...Însă ideea de posesie ne domină fiinţa.Lucrurile spuse de tine tind spre separare.
Mama,eu, ceilalţi suntem un Întreg.Unde este mama, cine mai sunt eu? Doar o singură fiinţă care se uneşte cu Eternitatea.Unde mai suntem cu toţii? Caută-mă în Univers şi nu mă vei găsi.Sunt însăşi stelele, toate galaxiile din jurul fiecărei stele...Acelaşi material!
Partea finală nu o comentez.Este practic inutil!Îţi mulţumesc din suflet pentru comentariu.Te mai aştept şi altădată.PA!:)

Anonim spunea...

Bun regasit, Cristian!
:)
Nu sunt dur cu maestrul, ci cu ceea ce emite "maestrul".

Logica nu avea de-a face cu "maestrul" ci cu cele sustinute de catre tine, eu logica ta o puneam in propozitie.

Nu vreau raspunsuri gata ambalate de catre altii (nu caut raspunsuri), punctez ipocrizia acolo unde eu o vad.


Fireste ca ne intrebam de ce iubim, de ce ne plac anumite lucruri, de ce cantam, de ce suntem fericiti, nefericiti etc.
De aceea ne-a innobilat Dumnezeu cu creier.
Cristian, tot ce tine de om ARE LEGATURA cu CREIERUL!
Dar... toate la timpul lor.

Mama ta doar a creat "mediul"?!
:)))
OK. Mama ta pentru tine este un nimeni care a creat "mediul". Instrumentul. Nu ma pot implica in raporturile tale cu familia ta. E alegerea ta. Tu traiesti cu ea (alegerea).

Nu vorbeam de "posesie", vorbeam despre a fi sau a nu fi NIMENI!
"posesia" este un alt subiect foarte laborios si nu este cazul sa-l abordam acum.

Nu suntem un intreg decat la scara micro, la scara macro suntem parte a unui intreg.
Daca Doamane-Doamne voia sa fim NIMENI, nu ne blagoslovea cu unicitate (personalitate etc.)
Suntem asemanatori si totusi atat de diferiti, nu?!

De ce sa te caut in Univers, cand te-am gasit aici, intr-o forma similara mie si totusi diferita!?
(ce anume ne diferentiaza!?)
:)
Pana la a fi insasi "stelele", esti om a carui menire este aceea de a fi om si nu stea, frunza, fir de iarba, parazit sau orice altceva.

Forme diferite de depersonalizare, de uniformizare, au tot incercat unii ganditori ai lumii. Nu au reusit sa o puna in aplicare, pentru ca Doamne-Doamne ne-a vrut a fi diferiti, chiar daca suntem facuti din acelasi material.
Suntem parte din intreg, insa avem impact diferit fata de mediul in care traim... lasam urme diferite pe unde trecem.
Putem spune ca suntem anonimi raportat la scara planetara (nu indraznesc sa raportez la univers - pentru simplu fapt ca nu-l cunoastem), insa NIMENI, NICIODATA!
Nimeni ete un concept inventat de om, pentru a construi o ierarhie. Si a se autopozitiona in acea ierarhie.
PA!

Anonim spunea...

p.s. - la ce iti foloseste elementul "aprobare" pe acest blog?
De ce ti-e teama? Care parte a egoului tau poate fi dezechilibrata?
Daca toti suntem NIMENI, pentru ce ne ferim unii de ceilalti, prin fel de fel de mijloace vamuitoare? La ce ne folosesc granitele?!

Cristian spunea...

@andreiradu
Graniţele nu ne folosesc la nimic.Ne comportăm stupid!Legile noastre nu fac decât să ne dezbine.Nu cred în graniţe, nu cred în legi.Acestea nu ne pot face mai buni şi mai iubitori.Mai bine zâmbeşte şi bucură-te de viaţă alături de oamenii înţelepţi şi buni.Priveşte cerul, lasă o gărgăriţă să se urce pe degetul tău, bucură-te de lucrurile simple şi vei observa că ideea de a fi cineva dispare.Doar în aceste condiţii eşti un "nimeni". Adică eşti cel care este Una cu viaţa însăşi care nu are legătură cu poziţia ta în societate.Mulţumesc pentru interesul acordat.Îţi stau la dispoziţie oricând prietene!:)

Cristian spunea...

@andreiradu
Din păcate Radu tu din start ai un sentiment de respingere faţă de acest om.Nu ştiu dacă ai citit vreodată o lucrare a maestrului.Dacă consideri că este o biată făptură care a vorbit să se afle în treabă, cum îţi explici că există cărţi, DVD-uri cu discursurile sale în întreaga lume? Ceva a mişcat conştiinţa oamenilor.
Este şi normal să avem păreri diferite.Problema ta este că eşti prea logic,tu pui accent doar pe cuvinte.Dacă maestrul spune că eşti un "nimeni" automat vei riposta.Imediat mintea ta va emite judecăţi de valoare şi va dori să-l combată pe maestru....Dacă este să mă i-au după ce a spus maestrul, aş spune că aberează.Şi da, nu sunt un nimeni dacă mă raportez la ce înseamnă planul material.Însă maestrul s-a referit la cu totul altceva. Nu ai înţeles pe deplin spusele maestrului.Nu ai reuşit să treci dincolo de cuvinte.Aşa că ai luat de-a gata cuvântul "nimeni" şi imediat ai reacţionat.Un "nimeni" este omul care rămâne natural.Oamenii care au măşti, care tot timpul se bat cu pumnul în piept că sunt foarte importanţi nu se vor considera niciodată că sunt un "nimeni".Au luptat toată viaţa să fie cineva, să aibă un renume, să fie ridicaţi în slăvi.Despre asta vorbeşte maestru...
Un "nimeni" este natural...Este în armonie cu natura. Noi doar vrem să fim ceea ce nu suntem....În prezent, trăim într-o junglă în care fiecare încearcă să arate cât mare şi tare este.Suntem în stare să ne călcăm în picioare pentru ca să ne atingem scopurile.În acest caz, ideea de afirmare nu are de-a face cu cuvântul "nimeni".Îţi place în ce lume trăim? Ai observat pe stradă că oamenii nu mai ştiu să zâmbească?
Din păcate nu ai înţeles mesajul maestrului.El vrea ca noi să devenim naturali.Vrea să ne facă să conştientizăm că omul natural este în armonie cu tot ceea ce îl înconjoară.Nu pretinde că este cineva...Nu se mai crede superior. Pot să fiu diferit dar nu superior celuilalt.Maeştrii vorbesc în parabole...Eu îţi vorbesc în parabole, într-un mod atât de simplu.Din cele citite îmi dau seama că eşti atât de cerebral.Trăieşti mai mult în cap.Încearcă să treci tot ce a spus maestrul prin filtrul inimii...Este imposibil să nu sesizezi diferenţa.
Apoi chiar după ce mi-ai scris tu am întrebat-o pe mama:Mamă crezi că îţi aparţin ţie? Întrebarea a pus-o puţin pe gânduri...Ştii ce mi-a răspuns? Că nu-i aparţin ei efectiv.Sunt o parte din Dumnezeu la fel ca şi ea. Mi-a mai spus că este doar un mijloc de a mă face pe mine să cobor în această lume efemeră şi să trăiesc noi experienţe fizice.Comentariile sunt de prisos...PA!:)

Anonim spunea...

"Comentariul dvs. a fost salvat şi va fi vizibil după ce va fi aprobat de către proprietarul blogului" - iata ca nu esti nimeni, esti proprietarul blogului!
:))))

Anonim spunea...

'neatza spre... amiaza!
Daca granitele nu ne folosesc la nimic de ce folosesti pe acest fel "granita"???
Ce legatura are subiectul din p.s.-ul meu cu cerul, zambetul etc???
:)
Iti atrageam atentia asupra faptului ca unui comentariu pe blogul tau ii trebuie aprobarea ta (voalat, nu prea crezi ca esti un NIMENI, doar pretinzi ca esti, aidoma "maestrului" tau!

p.s. - "prietene" este un apelativ tot mai uzitat in acest spatiu danubiano-pontic, dar nu mai are valoarea cu care, initial, a fost investit.
A devenit doar... literatura.

Anonim spunea...

Cristian, nu am sentimente de respingere fata de oameni, pot avea "sentimente" de respingere fata de manifestarile lor, de actiunile lor, la un moment dat.
Este o mare diferenta.

Daca nu as fi citit "lucrarile" lui Osho nu as fi intervenit in discutie.
Nu vorbesc de dragul vorbitului, desi este un trend in crestere. Toti spiritualistii vorbesc din placerea de a se auzi si a fi "aplaudati".
Am intervenit datorita unui singur aspect, acela fiind "nemestecarea" lecturii si prezentarea ei ca fiind "litera de lege" sau "judecata de valoare"!


Cum imi explic vanzarile in intreaga lume?
Nu cum imi explic mie, cum iti explic tie, simplu: si sandra braun a avut vanzari in intreaga lume.
Iata inca un element al mentalitatii "tabula rasa" inradacinat in mentalul colectiv: daca vanzarile sunt mari, inseamna ca este de calitate.
:)))

Daca misca "constiinta oamenilor" cu siguranta, altfel ar fi aratat comunitatile oamenilor in zilele noastre, nu?!
Miscarea importanta a fost a banilor (circulatia banilor) in buzunarul gurului cu pricina si a editorilor.
:)))

Pot gresi, si prefer sa gresesc decat sa ingurgitez cuvinte frumos asezate in pagina fara substanta, fara baza.

Nu in fata cuvintelor "esti un nimeni" adresate de catre "maestru" as riposta, ci in fata propriei lui nimicnicii.
Probabil lucrurile ar putea fi intelese bine, la modul real, daca inainte de a ne insusi pe nemestecate cuvintele "gurilor" am cerceta si vietile acestora.

Cristian, am inteles foarte bine ce a spus "maestrul", insa ce nu iti dai tu inca seama este faptul ca el tinea prelegeri despre aceste frumoase "teorii", in timp ce el insusi dovedea contrariul.
Cam cum fac popii si multi alti "guristi" din secolul XXI!

Nu trebuie sa te consideri "nimeni" pentru a fi in armonie cu natura, trebuie sa te consideri OM. (un OM nu poate fi nimeni, indiferent cati "maestrii" ar reduce la absurd ideea).
De altfel vei constata pe propria-ti piele in decursul vietii tale.

In cele descrise de catre tine se regaseste nu esenta unui nimeni, ci a vanitatii.
Ea este una dintre marile probleme ale umanitatii.
Dar abordarea acestui aspect ar trebui sa fie diferita.
A nu avea vanitate, nu inseamna a fi un nimeni.
:)

Nici pe departe nu-mi pare "opera" lui Osho plina de parabole, iti recomand o carte plina de parabole "povestea borastei", vei vedea diferenta! (si este una foarte simpla, accesibila oricarei minti avide de "parabole" pline de invatatura).

A fi cineva nu este egal cu a fi superior!
Iata distorsionarea perceptiei semanticii unitatilor lexicale si a valorii conceptelor ce le definesc.

Intrebarea ta adesata mamei tale est gresita.
Nu vorbeam despre apartenenta, posesiune. De alfel am mai scris intr-un comentariu precedent acest lucru, insa se pare ca citesti pe sarite, pentru ca ai impresia ca presupunerea ta te ghideaza corect.

Intrebarea care trebuia sa i-o adresezi mamei tale trebuia sa sune: te deranjeaza faptul ca tu pentru mine reprezinti doar un instrument (ceea ce se deduce ca nu este un nimeni ci un instrument)????
Si inca o intrebare suplimentara: instrumentule mama, eu sunt un nimeni pentru tine?

:))

Dialogul nu l-am epuiza niciodata pentru comporta noi si noi perspective de abordare.
Sper sa-ti reuseasca exercitiul de a fi un nimeni pe terra si sa fii privit ca un nimeni.
In urma desfasurarii acestui exercitiu, probabil vei intelege esenta reala a discursului lui Osho.
Doar experienta va fi aceea care-ti va limpezi mentalitatea, principiile, scara valorilor etc. Teoria insusita in lipsa practicii reuseste doar sa spale creiere.

Toate cele bune.
Astept noi postari.
:)

Cristian spunea...

@andreiradu
Te legi de atât de multe lucruri nesemnificative...Chestia cu titularul a formulat-o alţii, nu eu...:)

Cristian spunea...

@andreiradu
Andrei dacă m-ai cunoaşte personal altfel ai vorbi cu mine...Pentru mine eşti un prieten chiar dacă nu îţi place că îţi spun aşa în condiţiile în care nu ne cunoaştem personal faţă în faţă...:)

Cristian spunea...

@andreiradu
Fiecare percepe cum vrea lucrările maestrului.Eu nu cred că tot ce există pe piaţă are legătură cu banul.O carte bună ar trebui să facă ocolul pământului.Îmi plac cărţile care îmi deschid ochii.Până acum am avut ochii închişi.Nu citesc numai OSHO. Pe piaţă există multe cărţi de spiritualitate.Fiecare cumpără ceea ce i se potriveşte cel mai bine. Chiar dacă limbajul este diferit, mesajul rămâne acelaşi.Nu cred că toţi autorii publicaţi de diferite edituri sunt escroci care nu au habar despre viaţă, natura umană. Prima carte care am citit-o a fost "Conversaţii cu Dumnezeu"- Neale Donald Walsch.Asta s-a întâmplat acum 10 ani de zile.Apoi am tot citit şi am pus în practică.A funcţionat absolut tot ceea ce am citit.Mi-am schimbat total percepţia despre viaţă, despre cine suntem şi care ar trebui să fie scopul nostru pe această minunată planetă.Mi-am readus aminte multe lucruri despre cine ar trebui să fiu în raport cu cei din jurul meu. Singurul meu scop este să aduc lumină în vieţile altora.Reciproca este valabilă atunci când este cazul.Sunt foarte multe de spus....Scrierile maestrului curg prin mine pur şi simplu.Lucrez cu inima şi atunci pot să îmi răspund singur dacă ceea ce este scris într-o carte este o făcătură.Oricum mai sunt şi alte articole la fel de interesante postate pe blog.Până la următorul articol trage cu ochiul la celelalte...:O zi minunată!:)

Anonim spunea...

Cristian, crezi ca unui prieten ii vorbesc altfel?
Imbrac alta haina?!
Asa faci tu?!

Anonim spunea...

:)
"@andreiradu
Te legi de atât de multe lucruri nesemnificative...Chestia cu titularul a formulat-o alţii, nu eu...:)"

da, ai dreptate, tu doar te folosesti de facilitatea de a pune granita intre tine "nimeni-proprietarul blogului" si nimeni-comentatorul"
:)))
Teoria e frumoasa Cristian, dar cat de greu este sa o pui in practica. Nu ne costa nimic sa perpetuam cuvinte frumoase, in schimb, sa le si aplicam in viata de zi cu zi... COSTA!

Anonim spunea...

"Singurul meu scop este să aduc lumină în vieţile altora."
:)))
Asa spun toti cei ce pretind ca sunt "evoluati" spiritual.

Trendul, bata-l vina.

Toti vor sa aduca lumina celorlalti (de parca ceilalti nu ar avea acces la lumina decat prin intermediul celor ce si-au definit acest scop), dar saraca lumina refuza sa-i lumineze pe ei insisi, darmi'te pe ceilalti.

Curg tone de literatura spiritualista, curg tone de cuvinte ce reaprind mituri, ritualuri stravechi, insa omul continua sa fie si sa se comporte aidoma unui animalului social.
Nici nu sunt necesare argumentele verbale, le gasim in orice colt de lume am privi.

dar... fiecare isi traieste propria iluzie! Nu mai e mult pana departe, sa parafrazez un citat devenit CINEVA!
:)))

O zi faina, eu m-am edificat.
Multumesc pentru timpul acordat.

p.s. - scoate granita dintre tine si comentatori, tocmai pentru a dovedi ca esti la fel de nimeni ca si ei.
Altfel, haina pe care o imbraci iti va deveni stramta si nefolositoare, asuma-ti si ceea ce reprezinta ea.
Toate cele bune.

Cristian spunea...

@andreiradu
Tu spui:"Teoria e frumoasă Cristian, dar cât de greu este să o pui în practică. Nu ne costă nimic să perpetuăm cuvinte frumoase, în schimb, să le şi aplicam în viaţa de zi cu zi... COSTĂ!"
Suflet minunat ce eşti..Practica ne-a omorât întotdeauna.Nu le ştiu pe toate.Nici nu îmi doresc să le ştiu pe toate.Dumnezeu este o surpriză.Îmi plac surprizele...Ele ne fac să vibrăm, să simţim că suntem fiinţe cu adevărat vii.Nu sunt pentru cuvinte Andrei...Sunt pentru a simţi. Inima simte şi niciodată nu cere ceva în schimb.Nu pretind nimănui nimic.Momentul cel mai şocant al vieţii mele a fost atunci când am citit că iubirea adevărată nu pretinde nimic în schimb.Acum 10 ani mi-a fost dificil să înţeleg aspectele legate de dăruirea fără condiţii faţă de cei din jurul meu.Trebuia să îmi schimb optica de a vedea viaţa.Nu este uşor...Nu poate să fie uşor atunci când ceilalţi ţi-au spus o viaţă întreaga cum trebuie să trăieşti.Acest mod impus de societate mi-a adus multă suferinţă.Eram o marionetă care se afla în bătaia vântului.După atâta timp, simt cu adevărat că trăiesc.Iubesc totul în jur...La 34 de ani îmi place să mă joc cu iarba, să mângâi plantele, să mă bucur de păsări şi soare...Fiinţa umană este superbă.Mă uit în jurul meu şi sunt fascinat....Nu mă costă nimic Andrei....Tocmai asta este ideea...Dăruind necondiţionat simţi că eşti bogat, pentru că de fapt îţi dai tot ţie însuţi...:)

Cristian spunea...

@andreiradu
Tu spui:"Cristian, crezi că unui prieten îi vorbesc altfel?
Îmbrac altă haină?!
Aşa faci tu?!"
Nu mi-am pus niciodată astfel de întrebări în ceea ce te priveşte.Se pare că tu gândeşti şi pentru mine...:)

Cristian spunea...

@andreiradu
Eu spun:"Singurul meu scop este să aduc lumină în vieţile altora."
:)))
Tu spui:"Aşa spun toţi cei ce pretind că sunt "evoluaţi" spiritual.Trendul, bată-l vina."
Andrei...Eşti fenomenal!De unde le tot scoţi?:)Întrebările tale reprezintă o provocare pentru oricine.Singurul mod de a mă simţii, este să mă priveşti în ochi, să fiu lângă tine.Cuvintele mele niciodată nu te pot convinge să ai încredere în mine.Simpla mea prezenţă este suficientă.Şi nu trebuie să spun nimic.Trebuie doar să fiu lângă tine.Şi nu sunt în "trend"...Nu pretind nimănui nimic.Spun doar ceea ce simt...
Spui mai departe:"Toţi vor să aducă lumină celorlalţi (de parcă ceilalţi nu ar avea acces la lumină decât prin intermediul celor ce şi-au definit acest scop), dar săraca lumină refuză să-i lumineze pe ei înşişi, darmi'te pe ceilalţi."
Aşa crezi tu că toată lumea se agită să lumineze vieţile altora.Priveşte în jurul tău....Nu ai înţeles mesajul meu.Când am spus că luminez vieţile altora m-am referit la starea mea interioară.Un om bucuros radiază o energie binefăcătoare şi automat şi ceilalţi vor dori să îi fie în preajmă.Este vorba de energia pe care o răspândeşte în jur... Despre această lumină este vorba.Astfel lumina se propagă în jur.Nimeni nu este privat de ea.Nu există fiinţă pe pământ care să nu fie capabilă să emită Lumină.Cu toţii suntem Lumină! Nimeni nu este superior şi nimeni nu este inferior.O astfel de gândire este păgubitoare pentru orice suflet.
Tu spui:"p.s. - scoate graniţa dintre tine şi comentatori, tocmai pentru a dovedi că eşti la fel de nimeni ca şi ei.
Altfel, haina pe care o îmbraci iţi va deveni strâmtă şi nefolositoare, asumă-ţi şi ceea ce reprezintă ea.Toate cele bune."
Andrei, nu trebuie să dovedesc nimănui nimic.Graniţa, bariera este pusă de tine pentru că mereu eşti circumspect, nu crezi că pe pământ există oameni sinceri care îşi pot deschide inima.Problema este la tine...Cititorii blogului sunt singurii care pot spune dacă există o anumită barieră între mine şi ei.O seară minunată Andrei!:)