marți, 9 februarie 2010

NEMULŢUMIREA (Partea a II a)

"Mintea este iad. Iar cea mai bună modalitate de a reteza răul de la rădăcină este să încetezi să ceri mai mult; mai bine încerci să te bucuri de ce ai. Decât să fii nefericit pentru că nu ai mai mult, fii mulţumit cu ceea ce ai, bucură-te de lucrurile pe care le ai. Vei fi surprins de faptul că te vei simţi imediat cel mai bogat om din lume, şi chiar atunci vei înceta să mai fii cerşetor."
OSHO

Comentariu

Mintea este iadul…Raiul este ceva prea departe pentru persoanele cu funcţii înalte. Liniştea pentru ei reprezintă doar un vis.

Din păcate existe mulţi oameni care nu pot să stea nicio clipă liniştiţi. Pur şi simplu înnebunesc dacă nu au activitate.

Iadul amintit de maestru se referă la neliniştea din interiorul nostru atunci când vrem să obţinem ceva cu orice preţ, atunci când vrem să acumulăm din ce în ce mai mult.

Nimeni nu se mulţumeşte cu ce are. Până la urmă fiecare dintre noi vrea să aibă o viaţă mai bună....

Întrebarea care se pune este: Avem oare control asupra acţiunilor noastre astfel încât să nu ne lăsăm purtaţi de val? Cu siguranţă că da….De noi depinde totul.

Câtă înţelepciune în afirmaţiile maestrului: ”Decât să fii nefericit pentru că nu ai mai mult, fii mulţumit cu ceea ce ai, bucură-te de lucrurile pe care le ai. Vei fi surprins de faptul că te vei simţi imediat cel mai bogat om din lume, şi chiar atunci vei înceta să mai fii cerşetor.”

Dacă reuşim să înţelegem pe deplin mesajul maestrului, cu siguranţă că am făcut un pas important în evoluţia noastră. Societatea actuală este plină de cerşetori. Bogaţi şi săraci - cu toţii suntem în aceiaşi barcă.

Iadul este mintea noastră care mereu vrea ceva, niciodată nu se mulţumeşte cu ce are. Să nu lăsăm mintea să ne conducă ci noi să o conducem pe ea. Atât pentru astăzi….

2 comentarii:

Simion Cristian spunea...

Partial de acord cu tine! Daca vegetam nu ne ajuta la nimic. Nu cred ca fotosinteza este solutia...

Cristian spunea...

@Simion Cristian
Maestrul nu spune să stăm şi să vegetăm.El ne spune că orice am realiza, să avem grijă să nu cădem în capcanele minţii.Activitatea este importantă.Ne dezvoltă din multe puncte de vedere.Maestrul doar ne avertizează în ceea ce priveşte mintea.Aceasta mereu doreşte mai mult şi mai mult.Nu are limite.Doar noi putem să ţinem în frâu mintea.
Este veşnic nemulţumită....Din această cauză devenim frustraţi şi nemulţumiţi.Iată mesajul transmis de maestru tuturor.Pe curând Cristian!:)