duminică, 21 iunie 2009

LIMITELE (Partea I)

„ Abilităţile omului sunt nelimitate. Toate limitele sunt credinţele noastre; nu există limite. Omul este o picătură de rouă, omul conţine întreg universul. Dar, dacă crezi în limite, atunci ele există. Credinţa ta le dă naştere. Şi dacă nu crezi în nimic, atunci eşti infinit, pentru că nicio convingere nu poate fi infinită. Toate convingerile sunt finite. Acesta este motivul pentru care îţi repet să laşi la o parte toate convingerile. Atunci când vei renunţa la ele, vei renunţa şi la toate definiţiile, limitele şi limitările.”
OSHO
Comentariu
Maestru spune:„ Abilităţile omului sunt nelimitate. Toate limitele sunt credinţele noastre; nu există limite. Omul este o picătură de rouă, omul conţine întreg universul. Dar, dacă crezi în limite, atunci ele există. Credinţa ta le dă naştere.”

Datorită faptului că avem liber arbitru, putem să facem ce vrem noi. Acesta este motivul pentru care maestrul spune că omul nu are limite, este nelimitat. Dispunem de suficiente resurse interioare ca să schimbăm totul atunci când vrem. Dispunem de libertatea de a schimba o stare de fapt care nu ne aduce împlinire sufletească.
Din păcate, de cele mai multe ori datorită comodităţii, omul preferă să nu facă nimic. Pur şi simplu stă şi dormitează.

Societatea actuală îl ţine pe om într-o „menghină” ca nu cumva acesta să facă ceva ce nu trebuie.


Stând de vorbă cu diferiţi oameni mi-am dat seama că fiinţa umană doar se preface că nu ştie anumite lucruri. De fapt, mulţi dintre noi înţelegem că societatea actuală este manipulatoare. Aşa că doar ne prefacem că urmăm anumite reguli.


Iată un motiv de bucurie, întrucât omul nu mai este doar o simplă „marionetă” teleghidată de societate. Ştie ce vrea…. Inteligenţa şi înţelepciunea îşi spun cuvântul. Maestrul are dreptate când spune că suntem ceea ce gândim. Nu trebuie uitat faptul că omul adoră iluzia….

2 comentarii:

Carmen spunea...

"Omul este o picătură de rouă, omul conţine întreg universul."
Cu cat trece timpul incep sa cred acest lucru,incep sa cred ca eu nu sunt ceea ce credeam ca sunt...

Cristian spunea...

@Carmen
Fără tine acest Univers este mai sărac.Odată ce ţi-ai recâştigat dreptul tău prin naştere, lumea ta se schimbă.Nu mai există limite.Mintea impune limite.Suntem Creatori cu toţii!:)