duminică, 28 iunie 2009

DESPRE KIWI

Conform unor studii recente, kiwi este fructul cu cele mai multe substanţe nutritive din categoria fructelor importante.

Kiwi conţine o gama largă de substanţe nutritive:
- luteina, o substanţă care este apreciată din ce în ce mai mult pentru eficacitatea ei în reducerea riscului de apariţie a cancerului, a bolilor de inimă şi în prevenirea cataractei;
- conţine mai multă vitamina C decât o portocală;
- kiwi conţine toate tipurile de fibră care protejează împotriva bolilor de inimă, a diabetului, cancerului, etc.
- cuprul este un mineral cu rol vital în procesul de creştere a copiilor pentru că ajută la întărirea oaselor, la dezvoltarea creierului;
- kiwi conţine potasiu cu rol în funcţionarea eficientă a inimii şi are un rol semnificant în controlul presiunii arteriale;
- alte minerale şi substanţe conţinute în fructul de kiwi: magneziu, fier, calciu, vitamina E, B6, C, acid folic, magneziu, crom, potasiu.

Trebuie amintit faptul că o treime din decesele survenite de pe urma cancerului sunt cauzate de o varietate de factori ce ţin de dieta. Conform studiilor realizate de Asociaţia Americană de Cancer, oamenii care mănâncă mai multe fructe şi legume care conţin antioxidanţi au risc mai scăzut de a se îmbolnăvi de cancer.
Din punctul de vedere al antioxidanţilor prezenţi, kiwi se află pe locul trei, după portocale şi struguri.

Niciun comentariu: