luni, 11 mai 2009

SECRETELE ORAŞULUI PRAGA (Partea I)


Staţie de metrou văzută din exterior.....

Stilul cubist al blocurilor din diferite cartiere...




Aranjament floral într-un parc din Praga...

Staţia de metrou - RAISKA ZAHRADA
Staţiile de metrou erau interesante...Magistalele construite sunt extraordinare. De sub pământ ajungi la suprafaţă....



Staţia de metrou LETNANY



Aceşti copaci înfloriţi erau superbi...În foarte multe locuri i-am văzut plantaţi.La mine în oraş nu i-am văzut niciodată!


CORINTHIA TOWERS HOTEL

Nu poţi să nu rămâi fascinat de Praga....Clădirile impunătoare şi blocurile sunt renovate în totalitate. Stilul cubist este foarte pregnant....Nu prea observi blocuri cu 10 etaje. În schimb, praghezii sunt foarte atenţi la detalii. Blocurile nu sunt dispuse aleator cum se întâmplă în România. Foarte multe clădiri sunt lipite una de alta în şir indian... Oamenii sunt drăguţi şi respectuoşi. Nu am văzut urlându-se pe stradă aşa cum se întâmplă la noi. Abia am zărit câţiva cerşetori.....

O caracteristică a localnicilor este cititul în metrou. Aceştia mai au obiceiul să asculte muzică la căşti din simplul motiv că în metrou este curent... Primăvara este superbă în Praga! Dimineaţa şi seara este destul de rece. Interesant este că foarte mulţi oameni erau în mânecă scurtă şi pantaloni scurţi. Când eu dârdâiam de frig, praghezii erau în tricouri cu mânecă scurtă.....Brr! Vă las în continuare să vă bucuraţi de Praga....

8 comentarii:

Adrian spunea...

Frumoase poze, pacat ca la noi mai mult se distruge decat se creeaza

mmary spunea...

Bun gust,curatenie,armonie,frumusete,preocupare pentru a intretine toate acestea...Ne-ai facut sa calatorim intr-un oras minunat,care era neinteresant pentru mine,pana acum.Se pare ca ai avut o vacanta coplesita de frumusete,ma bucur pentru tine...privesc Praga cu sufletul calm si linistit incantat de frumusetile ei,dar mai ales de oamenii ei,care stiu sa pastreze,sa ocroteasca si sa ingrijeasca toate aceste splendori...iti doresc o zi frumoasa,asemeni acelor minunati pomi infloriti...pa...:)

Cristian spunea...

@Adrian
Este atât de greu să contruieşti ceva Adrian şi atât de uşor să distrugi.În viaţă se întâmplă la fel....Doi oamenii când se iubesc, încep să construiască ceva împreună iar apoi, apare gelozia care distruge totul...Dacă distrugem înseamnă că suntem inconştienţi.A venit vremea să ne trezim!O seară binecuvântată Adrian.PA!:)

Cristian spunea...

@mmary
Oamenii se pot proiecta uşor în diferite locuri.Sufletul are capacitatea să călătorească.Sunt convins că nu stai degeaba atunci când dormi...Poţi foarte uşor să ajungi în Praga cu gândul.:) Flori ca tine sunt atât de rare...Majoritatea oamenilor sunt într-un stadiu latent...Tu eşti o floare care s-a deschis şi acum îşi răspândeşte parfumul.Este nevoie de o schimbare totală asupra modului de a percepe viaţa. Nu pot să mă îndoiesc de înţelepciunea din inima ta.Ştiu că vei lua întotdeauna deciziile corecte.Şi nu uita mmary.....Lasă-ţi sufletul să zboare şi nu lăsa pe nimeni să îţi îngrădească libertatea.Personal vorbind, mi-am recâştigat libertatea acum 9 ani de zile.O seară liniştită şi ai grijă de tine.PA!:)

Paul spunea...

Cristiane ma bucur pentru ca ai reusit sa ne arati aceste frumuseti a unui oras plin de istorie si de civilizatie.
Minunat, iti multumesc inca odata pentru ca imi reamintesti de Praga!
O dupa masa placuta!

Cristian spunea...

@Paul
Praga este un oraş de vis...:)Dacă am reuşit să îţi creez o stare de linişte interioară privind imaginile este foarte bine...Înseamă că vei mai vizita Praga...:)O seară liniştită iar îngerii să te vegheze zi şi noapte!:)

pescarusul argintiu spunea...

Ce diferenta mi se pare ca exista intre aceasta cocheta capitala ceha si cenusiul nostru Bucuresti!
E un oras spatios, aerisit, neaglomerat, neafectat prea mult de poluare, ce a stiut sa supravietuiasca atat de frumos!
Parca are ceva in comun cu Brasovul, nu crezi? :)
Cu prima ocazie, il voi strabate si eu in lung si-n lat ;)
Cred ca e minunat in orice anotimp.
O zi insorita de Mai sa ai!

Cristian spunea...

@pescăruşul argintiu
Praga nu este aşa de înghesuită cum este Bucureştiul...Nici Braşovul nu este un oraş aerisit.Străzile praghezilor sunt largi,..., foarte multă piatră cubică.Ai spaţiu să te mişti.Mă bucur că ţi-am trezit interesul ca să vizitezi şi tu Praga.Un gând de bine pentru sufletul tău iubitor!:)