marți, 22 iunie 2010

VEDETA LUNII IUNIE - VANDA PACHARA DELIGHT (ORCHID FROM HOME)






Orhideea pe care o vedeţi în imagini, se numeşte Vanda Pachara Delight şi trăieşte în casă la mine de mai bine de un an şi jumătate. Ceea ce este ciudat, este că stă într-un vas de sticlă. Nu are pământ (substrat pentru orhidee). Pur şi simplu absoarbe apă şi îngrăşământ din când în când, cu ajutorul rădăcinilor. Culmea este că mai face şi flori! Am făcut-o să înflorească în condiţii de apartament şi anul trecut. De obicei înfloreşte vara. Însă nu este obligatoriu..... Poate să înflorească de mai multe ori pe an. Îmi place la nebunie culoarea albastră a florilor!

10 comentarii:

nykole spunea...

o minunatie!:)

Cristian spunea...

@nykole
O floare elegantă ce încântă privirea oricui.Ai senzaţia că nu este adevărată.Culoarea albastră este foarte liniştitoare....M-aş uita toată ziua la ea.Pupici!:)

Andrei spunea...

Mie imi place albastrul :)

Cristian spunea...

@Andrei
Da, este o culoare frumoasă....Albastru este cerul..Albastră este marea....:)Dar Vanda îţi place?

Andrei spunea...

Normal..:)

Cristian spunea...

@Andrei
:)Mulţumesc pentru confirmare.Atunci când îţi scriu pe blog şi observ că nu răspunzi, îmi dau seama că nu ai ce să mai adaugi la cele spuse de mine.Îmi dau seama că ai înţeles mesajul meu şi că eşti de acord cu cele spuse de mine!:)Suntem pe aceiaşi lungime de undă....

Andrei spunea...

Vezi ca stii :P De ce sa irosesc cuvintele degeaba cand tu deja ai zis mai bine ca mine?

Cristian spunea...

@Andrei
Şi tăcerea este un răspuns.Oamenii se pot înţelege din priviri de cele mai multe ori.Astfel nu se mai pierd în cuvinte.Andrei, încep să te cunosc ca om....:)Să ai o zi minunată!:)

Anonim spunea...

vreau si eu sa achizitionez o vanda ca a ta! ai idee unde as putea gasi in Romanaia ? Mersi

Cristian spunea...

@Anonim
Vanda poţi achiziţiona de la Hornbach şi Bricostore.Este posibil să mai găseşti şi în altă parte.Succes la vânat orhidee!:))